Too Good To Go: mijn eerste ervaring (Jumbo) - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Too Good To Go: mijn eerste ervaring (Jumbo)


Too Good To Go Ervaring

Toen ik bijna een jaar geleden op mijn blog over de app Too Good To Go schreef, was de app helaas nog niet beschikbaar in mijn woonplaats Veenendaal. Maar toen ik afgelopen week de app installeerde na het zien van de vlog van Lotte waarin ze een Magic Box bestelde via de app, was ik dan ook blij verrast toen ik zag dat een aantal Jumbo-filialen in Veenendaal tegenwoordig meedoet met het concept. Dat moest ik proberen!

Over Too Good To Go

Voor wie de app niet kent: Too Good To Go is een concept dat een aantal jaar geleden voor het eerst in Denemarken werd gelanceerd door een groep vrienden die voedselverspilling tegen wilde gaan. In de app kunnen restaurants, hotels, supermarkten, bakkerijen en koffiezaakjes producten aanbieden tegen een gereduceerde prijs, die anders weggegooid zouden worden. Daardoor kun je als consument eten bestellen met kortingen tot wel 70% én draag je je steentje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

Aan het einde van de dag kan een aangesloten winkel of horecagelegenheid een bepaald aantal tickets beschikbaar stellen in de app die je als consument kunt aanschaffen. Met dat ticket kun je de volgende dag in een bepaald timeframe je bestelling ophalen.
De producten of gerechten worden aangeboden in een zogenaamde Magic Box. Op het moment dat je een ticket bemachtigt bij één van de aangesloten winkels of horecagelegenheden, weet je dus niet wat je precies krijgt. Dat maakt het concept wat mij betreft extra leuk!

Mijn ervaring met Too Good To Go

Ik opende de app rond 22.00u 's avonds en zag dat er toen nog 5 tickets beschikbaar waren voor het dichtstbijzijnde Jumbo filiaal. Een ticket kostte €4,99 en daarmee beloofde de app dat dat ik de volgende dag een Magic Box kon ophalen met een minimale waarde van €15. Kijk, dat klinkt goed!

Ik kon het ticket eenvoudig afrekenen met iDeal en de volgende dag kon ik mijn box ophalen tussen 16.00u en 19.00u. Dat is in vergelijking met veel andere aanbieders een heel ruim timeframe, ik heb een aantal andere winkels of restaurants gecheckt waarbij je vaak binnen een timeframe van een half uur je bestelling op moet halen.

Met het ticket in de app kon ik bij de Jumbo servicebalie mijn Magic Box ophalen en kreeg ik van de baliemedewerker een enorme tas vol producten.

Too Good To Go App
Too Good To Go Jumbo

Wat zat er in de Magic Box?

  • Zak Junami appels - €3,69
  • Bak Huzarensalade - €2,37
  • Zakje paaseitjes - €3,99
  • Pain d'Ardenne - €2,19
  • Camembert - €2,38
  • Kipfilet Sweet Chili - €3,41
  • Smoked Gehakt - €2,99
  • Doosje aardbeiensoesjes - €3,09
Er werd beloofd dat de box een totale waarde van €15 zou hebben, maar de producten die ik kreeg hadden een totale waarde van ruim €24. En dat terwijl ik er slechts €4,99 voor betaalde! De producten waren wel vrijwel allemaal houdbaar tot de datum waarop ik de box ophaalde. Het vlees en de vleeswaren heb ik gewoon ingevroren, de soesjes 's avonds direct met vrienden opgegeten, de paaseitjes op tafel gezet en de Huzarensalade at ik met een soepje erbij. De appels zagen er nog goed uit en zijn denk ik nog minstens een week eetbaar. Het enige waar ik niet zoveel mee kon was de Camembert, die heb ik aan vrienden gegeven.

Conclusie: wat vond ik van de Magic Box van Jumbo?

Ik ben super enthousiast over het concept en de producten die in de Magic Box zaten overtroffen mijn verwachtingen ruimschoots. Ik ga dan ook zeker nog eens gebruik maken van de Magic Box van Jumbo en hoop dat er binnenkort meer restaurants, winkels en koffiezaakjes in Veenendaal mee gaan doen met Too Good To Go.

Heb jij wel eens een Magic Box besteld via Too Good To Go? Ik ben benieuwd: wat zat er in jouw box?

Meer zien van Too Good To Go? Bekijk mijn andere reviews:

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

14 opmerkingen:

  1. Nice! Leuke inhoud van de box, zou ik het ook wel voor doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga het binnenkort eens proberen! Ik zie nu dat er een Veggie-categorie is (dat was voordien niet!), dus dat maakt het voor mij wel iets minder risicovol.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dit zo'n leuk concept! Helaas zit er hier in de buurt geen enkel bedrijf dat meedoet. Hopelijk in de toekomst! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben ook fan. We hebben hier een Marqt en die doet ook mee. Zitten vaak mooie, luxe producten in!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben ook helemaal fan hiervan! Er komt hier steeds meer in de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo leuk om te lezen dit, aangezien ik toevallig gisteren ook mijn eerste Toogoodtogo box heb opgehaald. Ik woon in Spanje en hier hebben ze het gelukkig ook. Ik was ook erg enthousiast en ga het zeker vaker bestellen! :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, wat toevallig zeg! En leuk dat ze het in Spanje ook hebben :-) Waar had jij een box besteld?

      Verwijderen
  7. Anoniem16.5.19

    Leuk! Ik heb gelijk de app gedownload en ga in de gaten houden of er voor mij iets langskomt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb 'm weleens gebruikt in Rotterdam om wat op te halen bij een vegetarisch restaurant :)

    Liefs,
    Marloes

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw je hebt echt een super toffe box gekregen zeg! Wauwie. Echt ook heel erg goede deal en super lekkere producten ook. Die soesjes zien er echt goed uit. Bij mij in de wijk is alleen de bakker aangesloten. Ik ben zelf al twee keer geweest en ik ben ook echt razend enthousiast.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit vind ik zo'n goed concept! Heel fijn dat je voor een klein bedrag zo veel mee krijgt. Bij mij in de buurt zijn er helaas nog niet veel winkels/zaken die hier aan mee doen maar wanneer dat wel zo was zou ik er zeker gebruik van gaan maken. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Anoniem18.6.19

    Ik heb meerdere keren een Magic box bij Jumbo Hoek gekocht. Ik ben zeer tevreden, vaak is het maar een paar ingrediënten erbij kopen voor een complete maaltijd. Ook heb ik regelmatig boven de €15,- aan waarde in de tas zitten. ��

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super idee , jammer genoeg doet er in de Meern nog weinig mee

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb bij de Spar en La Place een tas opgehaald & ben zo enthousiast!! Kreeg heel veel voor de €4 & €5 die ik betaalde... Jammer dat er niet dichter bij mij in de buurt winkels zijn die mee doen !

    BeantwoordenVerwijderen