Tijd om de bloemetjes buiten te zetten! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tijd om de bloemetjes buiten te zetten!Met een balkon van ruim 13 vierkante meter, weersvoorspellingen met temperaturen boven de 20 graden én een nieuwe balkonset die afgelopen weekend bezorgd is, kan ik maar één ding zeggen: tijd om de bloemetjes buiten te zetten! En wel deze prachtige tuinhortensia's, waar ik in samenwerking met Hydrangeaworld graag meer over vertel.


Herinner je mijn blogartikel over de kamerhortensia's nog? Deze hebben ruim vijf weken bloeiend op mijn nachtkastje en in de vensterbank in de woonkamer gestaan. Ik vond het dan ook super leuk dat ik nu ook twee mooie tuinhortensia's mocht ontvangen én daarbij handige tips kreeg van Hydrangeaworld, een initiatief van hortensia-aanvoerders van Royal FloraHolland en de hortensiaveredelaars en -vermeerderaars.
Eens kijken of mijn groene vingers me ook deze keer niet in de steek laten en ik ze een aantal weken in bloei kan houden!

Ik heb geen tuin tot mijn beschikking om de hortensia's in de volle grond te planten, maar ze doen het ook prima in een mooie plantenpot op je balkon of terras. Het voordeel daarvan vind ik dat je de plant bovendien makkelijk kunt dompelen in water én kunt verplaatsen op het moment dat de bloemen te veel of te weinig zonlicht krijgen.

De beste standplaats voor de hortensia

De hortensia staat het liefst op een plekje in de halfschaduw. Op mijn balkon zou de hortensia het dan ook goed moeten doen: deze staat tot een uur of 1 's middags gedeeltelijk in de zon en de rest van de dag in de schaduw.
Direct zonlicht kan ook, maar dan moet je de hortensia in de zomermaanden extra water geven.

Verzorging & water geven

Ik laat de hortensia's expres in de originele plastic pot waarin ik ze heb ontvangen. Hortensia's hebben namelijk veel water nodig en zijn dol op een dompelbadje. Dat kan nu heel makkelijk: ik til de plastic pot uit de zwarte, stenen pot, zet de plant eens in de twee dagen in een laagje water in de gootsteen en zet ze daarna weer buiten.

Bij de kamerhortensia's merkte ik de vorige keer dat de bloemen en bladeren bij te weinig water al snel slap gaan hangen. Ze lijken dan misschien dood, maar niets is minder waar. Een flinke scheut water of een extra lang dompelbadje en je zult zien dat de bloemen na een paar uur weer prachtig bloeien.


Deze tuinhortensia's zijn in ieder geval een hele mooie én kleurrijke basis van mijn balkon. De komende week ga ik mijn balkon verder aankleden met de loungebank, loungestoel en tafel die ik heb gekocht en hoop ik nog wat andere leuke plantjes en decoratie te scoren. Het eindresultaat laat ik binnenkort uiteraard op mijn blog zien!

Welke plantjes heb jij op je balkon of in de tuin staan?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hydrangeaworld.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

5 opmerkingen:

 1. Haha, ik realiseer me dus nu pas dat dat het nut is van zo'n pot met gaten: dat je je plant een dompelbadje kunt geven...

  Ik word trouwens echt vrolijk van je zelfgemaakte gifjes steeds!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! En voor het overtollige water om weg te lopen :-) En thanks voor je lieve reactie, ik vind het ook super leuk om de gifjes te maken. Liefs! Nicole

   Verwijderen
 2. Je balkon ziet er nu zelfs al gezellig uit! �� Ik vond hortensia's zo'n mooie planten. Bij m'n moeder stonden er vroeger in de tuin. Ze kunnen zo groot worden, echt knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Helaas heb ik helemaal geen buiten, maar van planten binnen wordt ik ook heel vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ahw zo leuk die gif die je hebt gemaakt! ik mag over een week beginnen in ons huisje met het slopen, opknappen en verven! daarna pakken we de tuin aan :)

  BeantwoordenVerwijderen