App tegen voedselverspilling: Too Good To Go - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

App tegen voedselverspilling: Too Good To GoWist je dat er in Nederland jaarlijks 2 miljard kilo aan voedsel wordt weggegooid? (bron) Dat betekent dat een derde van het geproduceerde voedsel in de prullenbak verdwijnt. En dat terwijl het grootste gedeelte van het weggegooide voedsel nog prima eetbaar is, maar gewoonweg overschot is of volgens de regels over de datum is.

Dit is iets wat ik altijd al enorm zonde en vooral bizar heb gevonden. Ik heb jarenlang bij een restaurant gewerkt en als ik zag wat daar allemaal (onnodig) in de prullenbak verdween, kon ik me niet voorstellen dat er geen beter doeleinde was voor dit overgebleven eten.

Over de app Too Good To Go

En daar bleek ik gelijk in te hebben. Want in 2015 bedacht een groep Deense vrienden de oplossing voor verspild voedsel: de app Too Good To Go.
Met de app kun je met kortingen tot wel 70% eten bestellen bij restaurants, winkels en hotels dat anders verspild of weggegooid zou worden.

Hoe werkt Too Good To Go?

 1. Download de gratis app in de App Store of Google Play Store.
 2. In de app kun je zien welke locaties bij jou in de buurt zijn aangesloten bij Too Good To Go.
 3. Plaats je bestelling bij één van de vestigingen.
 4. Betaal in de app met iDeal of betaal het volledige bedrag bij de vestiging zelf.
 5. Aan het einde van de dag kun je je zogenaamde ‘Magic Box’ met eten ophalen. Wat erin zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft en blijft dus een verrassing totdat je de box thuis openmaakt!

Too Good To Go in Nederland

De app is sinds januari 2018 live in Nederland en is nu te gebruiken in de steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Wereldwijd zijn er al meer dan 4 miljoen maaltijden gered dankzij de app Too Good To Go.

Je kunt je voorstellen dat dit concept dankzij mijn voorliefde voor koopjesjagen, direct mijn interesse had.
Niet alleen vind ik het een onwijs goed, milieuvriendelijk initiatief, het is ook nog eens leuk voor je eigen portemonnee. Want als je je avondmaaltijd ineens 70% goedkoper af kunt halen dan wanneer je een maaltijd bestelt via Thuisbezorgd.nl, dan scheelt dat natuurlijk enorm in je uitgaven!

Ervaring met Too Good To Go

Omdat de app (helaas!) nog niet beschikbaar is in mijn woonplaats Veenendaal, heb ik Jennie van jenniefromtheblog.com gevraagd om haar ervaringen met de app te delen.

Jennie Gielen, 24 jaar
Blogger & social media specialiste
Rotterdam

‘Ik heb tot nu toe drie keer besteld via Too Good To Go. Eén keer bij Spirit en twee keer bij Soof (Rotterdam). Bij Spirit kreeg ik een noodlegerecht met wokgroenten, twee kleine springrolls en twee vegaworstjes. Hiervoor betaalde ik €4,49 terwijl de maaltijd normaal €13,99 zou kosten. Bij Soof kon ik zelfs kiezen tussen de dingen die nog over waren, dat was super fijn! Ik at hier een grote wrap (die nog voor mijn neus werd klaargemaakt!), verse sinaasappelsap, een haverkoek en een zoete aardappelsoepje. Hiervoor betaalde ik slechts €3,50 terwijl het normaal €10,50 zou kosten.’

Links: Jennie's bestelling bij Spirit / Rechts: Jennie's bestelling bij Soof

Jennie is enthousiast over de app: ‘Ik woon alleen en eet vaak buiten de deur omdat ik koken niet zo leuk vind. Dan wordt het al snel een duur grapje natuurlijk, dus Too Good Too Go is echt ideaal. Daarnaast geeft het een fijn gevoel dat je meehelpt om voedselverspilling tegen te gaan. Het enige nadeel dat ik tot nu toe heb ontdekt, is dat je via de app geen voorkeuren door kan geven. Als je vegetariër of veganist bent, is dat bijvoorbeeld best wel lastig.  Spirit is een vegetarisch restaurant, dus daar weet je sowieso dat je altijd vega krijgt, maar bij andere plekken is het gokken. Al met al vind ik het echt een top app!’

Ik kan in ieder geval niet wachten totdat Too Good To Go ook in Veenendaal beschikbaar is! Heb jij de app al eens uitgeprobeerd?  

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

4 opmerkingen:

 1. Zo'n goed initiatief vind ik dit! Helaas is 'ie ook nog niet actief in Breda, ik hoop dat dit snel komt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit zo'n geweldig concept! Ik heb de app een paar dagen geleden op m'n telefoon gezet. Antwerpen doet gelukkig wel mee – en met een aantal erg toffe restaurantjes, dan nog! Binnenkort eens een bestelling plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig concept! Zelf woon ik in Amsterdam dus dit vind ik ideaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed initiatief! Helaas nog niet beschikbaar in mijn stad maar dat komt vast wel een keer. :)

  BeantwoordenVerwijderen