Beleggingsupdate januari: ik heb Bitcoin gekocht! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Beleggingsupdate januari: ik heb Bitcoin gekocht!


Beleggingsupdate

Tijd voor een nieuwe beleggingsupdate! Elke maand geef ik je op mijn blog een kijkje in mijn beleggingsportefeuille, vertel ik je hoe ik ervoor sta en kun je zien welke nieuwe investeringen ik heb gedaan. Afgelopen maand voegde ik twee nieuwe aandelen toe aan mijn portefeuille én besloot ik toch een klein beetje mee te doen aan de Bitcoin-hype en kocht ik voor €250,- Bitcoin. 

Wil je ook beginnen met beleggen? Lees dit artikel met beleggingstips voor beginners.

Waar beleg ik in?

Ik beleg mijn geld in verschillende type organisaties, sectoren, landen én verschillende platformen. Ik vind het niet alleen leuk om verschillende platformen uit te proberen, het is ook een hele bewuste keuze. Op deze manier probeer ik namelijk mijn risico zoveel mogelijk te spreiden en daarmee mijn kans op verlies te verkleinen. 

Op dit moment beleg ik via:

 • DEGIRO: de broker waar ik het grootste gedeelte van mijn geld heb belegd. Ik beleg daar in bedrijven (onder andere Volkswagen, Galapagos en Pinterest) en in ETF's (verzamelmandjes van diverse bedrijven die een bepaalde koers volgen). Ik beleg in de Vanguard S&P 500 ETF, die bestaat uit de 505 grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven, de iShares EuroStoxx 50 ETF, die bestaat uit de 50 grootste Europese beursgenoteerde bedrijven en de Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF, een obligatie ETF die de Amerikaanse staatsschuld volgt. 
 • BUX Zero: de app waarmee ik begin dit jaar begon met het kopen van aandelen. Ik heb daar nog een aantal aandelen in Shell en Tripadvisor. 
 • Peaks: een app waar je laagdrempelig je geld kunt laten beleggen. Ik heb hier eenmalig een bedrag gestort en kreeg het afgelopen jaar periodiek extra beleggingstegoed wanneer iemand mijn vriendencode gebruikte en zich ook aanmeldde bij Peaks. Het bedrag dat je inlegt, belegt Peaks in een indexfonds, dat bestaat uit diverse, duurzame bedrijven. Mijn risicoprofiel is hier 'Scherp', wat betekent dat ik een relatief hoog risico loop (maar op lange termijn ook kans heb op een hoger rendement).
 • Semmie: Hier heb ik eenmalig €100 belegd om de app uit te proberen, zodat ik uit eigen ervaring een review kon schrijven over Semmie.
 • Lendahand: Een crowdfundingplatform waar ik eenmalig €250,- heb belegd in een project in Kenia. Ik krijg dit bedrag (plus 6,5% rente) de komende 24 maanden terugbetaald. Daarnaast heb ik deze maand in een nieuw project geïnvesteerd waar ik je ook meer over vertel in dit artikel.

Welke aandelen heb ik gekocht in januari?

Ik heb eind december en in januari in totaal vier nieuwe beleggingen gedaan: in Bitcoin (cryptocurrency), de aandelen Alumexx en Volkswagen en ik belegde in een crowdfundingproject via Lendahand.

Bitcoin

Allereerst kocht ik Bitcoin. Na me jarenlang verzet te hebben tegen crypto's (ik blijf het te vaag en ontastbaar vinden), ging ik eind vorig jaar toch overstag. Op Tweede Kerstdag besloot ik met de hype mee te willen doen (iets met Fear Of Missing Out 😉) en kocht ik voor €250,- Bitcoin via de Nederlandse app BLOX. Hun motto? "Oma moet crypto kunnen kopen". En als oma het kan, dan kan ik het ook, want zo makkelijk is de app dus. Je betaalt 1% transactiekosten over de cryptocurrency die je koopt. Het is daarmee misschien niet de goedkoopste manier om Bitcoin te kopen, maar ik heb me verder niet verdiept in andere apps of platformen. 

Ik ben in ieder geval heel tevreden over de app waar je - naast Bitcoin - ook andere cryptomunten zoals Litecoin, Ethereum en Ripple kunt kopen.

Op het moment van schrijven is de €250,- waarmee ik Bitcoin heb gekocht, zo'n €285,- waard. Een leuke stijging in korte tijd, dus!

Wil je ook Bitcoin kopen bij BLOX? Installeer de app, gebruik de code 4B9K-DBB7-A2K6 en krijg direct €10,- gratis tegoed.

Volkswagen 

Ik kocht in januari via DEGIRO twee aandelen in Volkswagen à €147,74 per stuk. In Europa heeft Volkswagen de beste verkoopcijfers van elektrische auto's en aangezien in Nederland vanaf 2030 alleen nog elektrische auto's verkocht mogen worden, vind ik een investering in Volkswagen een goede voor de toekomst.

Alumexx

Daarnaast kocht ik - op basis van een tip van een volger - 65 aandelen in ALUMEXX N.V. op de Euronext Amsterdam à €1,77 per stuk. De koers van deze Nederlandse aluminiumfabrikant was de week ervoor hard gestegen, maar is inmiddels (helaas, pindakaas!) weer wat gedaald.

Nieuw project via Lendahand

Daarnaast had ik nog €50,- in mijn portefeuille bij het crowdfundingsplatform Lendahand staan. Die €50,- heb ik geïnvesteerd in een nieuw project waarbij zonnesystemen worden geleverd aan bedrijven en gemeenschappen in Ghana.

Mijn aandelenportefeuille in januari

Mijn aandelenportefeuille zag er halverwege januari als volgt uit:


Klik op de afbeelding om in te zoomen. De inleg in de apps BUX ZERO, Semmie, Lendahand en Peaks is gedeeltelijk mijn eigen geld en gedeeltelijk beleggingstegoed dat ik ontvang zodra iemand via mijn blog begint met beleggen.

Mijn beleggingsportefeuille staat 10,61% in de plus. €883,07 om precies te zijn. In totaal gaat de waarde van mijn belegd vermogen bijna naar de €10.000. Wat een mijlpaal! 
De onderlinge verschillen zijn wel enorm. Zo staan mijn Galapagos-aandelen bijna 50% in het rood, terwijl mijn Pinterest-aandelen ruim 190% in de plus staan. Ook met mijn NIO-aandelen gaat het erg goed.

De aandelen in Pfizer zou ik het liefst verkopen. Mijn voorspelling dat het aandeel na goedkeuring van het coronavaccin in de EU enorm zou stijgen is - zoals je kunt zien - niet uitgekomen. Maar principieel verkoop ik geen aandelen als ik verlies lijd. Dus ik laat ze gewoon in mijn beleggingsportefeuille staan in de hoop dat ze ooit nog meer waard worden.

Komende maand wil ik eigenlijk mijn ETF's weer een beetje spekken. Daar heb ik al lange tijd niets meer in bijgekocht omdat de koers steeds zo hoog staat. Hopelijk daalt 'ie deze maand nog een beetje zodat ik op een gunstig moment kan bijkopen.

Ben jij al begonnen met beleggen?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Spannend, hoe verloopt je Crypto avontuur tot nu toe? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo
  Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig heeft bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken

  $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
  $ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
  $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

  Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
  e-mail: carlose78910@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen