BUX Zero Review: Eenvoudig én gratis actief beleggen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

BUX Zero Review: Eenvoudig én gratis actief beleggen


BUX Zero Beleggen

Dit artikel is geüpdatet op 8 juli 2021. Na het lezen van websites over beleggen, veel geoefend te hebben via het Beursspel én beheerd beleggen via Peaks heb ervaren, durfde ik de stap te nemen. Het is tijd om aan de slag te gaan met actief beleggen! Dat heb ik gedaan via BUX Zero, waarover ik je meer vertel in dit artike.

Als je je geld belegt in aandelen, obligaties, ETF's en/of indexfondsen heb je grofweg de keuze uit twee manieren van beleggen:
 • Beheerd beleggen: Je stort eenmalig of periodiek een bedrag en vervolgens wordt het geld voor jou belegd door een vermogensexpert. Dit kan bijvoorbeeld bij diverse banken zoals de Rabobank of Bunq bank. Je kiest alleen je risicoprofiel en op basis daarvan wordt jouw geld in fondsen en/of aandelen en obligaties belegd.

  Beheerd beleggen neemt minder risico met zich mee, maar je draagt ook kosten af voor het feit dat iemand anders bezig is om jouw geld te beleggen. Beheerd beleggen is een makkelijke manier van beleggen als je niet zoveel verstand hebt van beleggen en er weinig omkijken naar wil hebben.
 • Actief beleggen: Je stort geld op een beleggingsrekening en vervolgens ga jij zelf aan de slag met beleggen. Je kiest dus zelf welke aandelen of obligaties je wil kopen of in welke ETF's en beleggingsfondsen je wil beleggen.

  Deze vorm van beleggen neemt meer risico met zich mee, maar ook minder vaste kosten. Bovendien heb je hier volledig de touwtjes in handen en kun je zelf bepalen waar je in wil beleggen. Dat maakt beleggen wat mij betreft veel interessanter en uitdagender! Actief beleggen vraagt dan ook om een bepaald kennisniveau van beleggen en interesse in beleggen. Je moet immers zelf je beleggingen in de gaten houden en op het juiste moment kopen of verkopen.
Ik noem mezelf nog lang geen beleggingsexpert, maar inmiddels voel ik me zeker genoeg om te gaan experimenteren met actief beleggen. Ik noem het bewust nog experimenteren: ik wil (en durf!) nog geen duizenden euro's beleggen, maar besloot om in eerste instantie met €200 actief te gaan beleggen.

Beleggingsrekening openen 

Om actief te kunnen beleggen moet je een beleggingsrekening openen. Dat doe je via een broker, die je nodig hebt als zakelijke tussenkomende partij om te kunnen beleggen op de beurs. Op deze rekening stort je geld en vervolgens kun je op de beurs effecten kopen en verkopen.

De drie grootste brokers in Nederland zijn DEGIRO, Lynx en Binck Bank. Na wat research te hebben gedaan, wilde ik uiteindelijk voor DEGIRO kiezen. Deze vond ik qua uitleg, interface en kosten voor mij het meest interessant.

Op dit moment is er bij sommige brokers vanwege de coronacrisis en de stijgende vraag naar het openen van een beleggingsrekening een enorme wachtrij. Ik stond al een tijdje op plek 7622 in de wachtrij. Het ging dus nog wel even duren voordat ik actief kon gaan beleggen... dacht ik.

BUX Zero Ervaring

Actief, gratis beleggen via BUX Zero

Via Sjors, eigenaar van de blog Het Slimme Geld werd ik gewezen op BUX Zero. De naam verklapt het al: via BUX Zero zijn er manieren om gratis te beleggen. Bij de andere brokers betaal je vaak een maandelijkse fee en/of transactiekosten wanneer je aandelen, ETF's of andere beleggingsproducten koopt of verkoopt. 

Bij BUX Zero zijn sinds 1 juli 2020 zijn de tarieven als volgt:
 • Zero Orders: €0,- commissie, maar wel 0,25% FX toeslag voor US aandelen (je order wordt aan het eind van de handelsdag uitgevoerd)
 • Limietorders: €0,- commissie voor US aandelen, maar wel 0,25% FX toeslag, €1,- commissie voor EU aandelen (je order wordt uitgevoerd tegen een vooraf door jou bepaalde prijs)
 • Marktorder: €0,- commissie voor US aandelen, maar wel 0,25% toeslag, €1,- commissie voor EU-aandelen (je order wordt direct uitgevoerd tegen de prijs van dat moment)
Ook starten met beleggen via BUX Zero? Als je je via deze link aanmeldt krijg je een gratis aandeel.
Je geld staat veilig bij ABN AMRO Clearing. Door het Depositogarantiestelsel (DGS) is het geld gegarandeerd bij bedragen tot €100.000 in geval van faillissement. Kijk, dat klinkt goed!

Je kunt bij BUX Zero niet in alle beursgenoteerde bedrijven beleggen. Je kunt beleggen in een aantal bedrijven die behoren tot de:
 • AEX (verzameling van de 25 grootste en meest verhandelde Nederlandse beursgenoteerde bedrijven)
 • AMX (verzameling van 25 Nederlandse middelgrote bedrijven)
 • AScX (25 lokale fondsen) 
Ook kun je in een aantal Duitse bedrijven beleggen en sinds juli kun je ook Amerikaanse aandelen kopen van bijvoorbeeld Pinterest, Netflix of McDonald's.

Ik heb dan ook meteen een account aangemaakt via de app die al binnen een uur werd goedgekeurd. Vanaf dat moment hoefde ik alleen nog maar te wachten totdat de beurs openging (elke werkdag om 9.00u) en was ik helemaal klaar om te gaan beleggen. 

Mijn eerste beleggingen via BUX Zero

Ik besloot €200 op mijn beleggingsrekening te storten. Dat gaat heel eenvoudig door middel van een Tikkie; het geld staat direct op je rekening.

Op woensdagochtend 1 april zat ik om stipt 9 uur klaar toen de beurs openging. Ik had de avond van tevoren al een shortlist gemaakt met de aandelen die ik graag wilde kopen. Hoe ik die shortlist maakte? Op basis van de volgende criteria:
 • Gunstige huidige koers 
 • Goedkoper dan €10 per aandeel (ik wilde een beetje voorzichtig beginnen 😉)
 • Bedrijven die ik interessant vindt 
 • Huidige berichtgeving over deze bedrijven
 • Spreiding van verschillende sectoren
Ik ben geen beleggingsexpert, maar als ik de experts moet geloven, dan zijn dit prima criteria om je keuze voor het kopen van een aandeel kracht bij te zetten.

Ik besloot dan ook om aandelen uit verschillende sectoren aan te schaffen. Ik kocht een aantal aandelen in PostNL, ING, KPN en ArcelorMittal.

Het bedrijf ArcelorMittal (staalproductiebedrijf) vind ik niet per se interessant, maar had wel een hele gunstige koers die historisch laag was én dit bedrijf zorgde voor een mooie spreiding in mijn portefeuille. Later deze maand kreeg ik één gratis aandeel in Altice en twee gratis aandelen van BAM (hieronder meer informatie). Verder kocht ik extra aandelen in Altice, ArcelorMittal, Commerzbank, K+S, Shell, Signify, Thyssenkrupp en Wereldhave. Ik beschik inmiddels over een mooie, gespreide portefeuille wat mij betreft.

Afgelopen maand heb ik in totaal €700 ingelegd in de app. Op het dieptepunt waren mijn beleggingen nog maar €660 waard, op het hoogtepunt was dat meer dan €750. Bizar hoe de koersen fluctueren! Op het moment van schrijven (25 april) zijn mijn beleggingen €714,58 waard. De komende tijd wil ik elke maand een update geven van mijn beleggingen, de aandelen die ik heb gekocht en natuurlijk of ik winst of verlies heb gemaakt.

Ervaring met BUX Zero

De app werkt super eenvoudig en je account is binnen no time geactiveerd. Bovendien kun je bij het type 'Zero Order' zelfs beleggen zonder commissie te betalen. Het enige nadeel vind ik dat je nog niet in alle beursgenoteerde bedrijven kunt beleggen (zoals bij DEGIRO bijvoorbeeld wel kan), maar er zitten genoeg interessante bedrijven tussen waar je wél in kunt beleggen. 

Start met beleggen via BUX en krijg één gratis aandeel (t.w.v. maximaal €200)

Wil je ook actief gaan beleggen en ben je - net als ik - te ongeduldig om de lange wachtlijst bij de grote Nederlandse brokers af te wachten? Of wil je gewoon eens op een laagdrempelige manier ontdekken hoe het is om actief te beleggen? Dan kan ik je BUX Zero van harte aanraden.

Als je je via deze link aanmeldt krijg je een aandeel gratis. De aandelen worden random uitgedeeld en kunnen oplopen tot een waarde van maximaal €200. Als jij je via deze link aanmeldt, krijg niet alleen jij een gratis aandeel, maar ontvang ik ook een gratis aandeel. En zo helpen we elkaar een beetje in dit beleggersavontuur, toch? :-)

Disclaimer: ik ben geen beleggingsexpert. Beleggen brengt risico's met zich mee, je kunt je inzet verliezen.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking: