Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in april? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in april?De eerste volledige maand in quarantaine... Afgelopen maand merkte ik al dat mijn uitgaven lager zijn dan normaal, maar deze maand merkte ik dat al helemaal. Ik gaf vrijwel geen geld uit in de categorie Buiten de deur (op een koffie-to-go en een keer afhalen na), gaf zelfs vrij weinig uit aan boodschappen en ook mijn benzinekosten zijn gehalveerd nu ik weken lang niet naar kantoor en klanten hoefde.

En dat gecombineerd met een recordinkomen deze maand, zorgde dit ervoor dat ik mijn spaarrekening flink kon spekken deze maand. Februari en maart waren namelijk enorm goede maanden voor mijn onderneming en daarvan plukte ik de vruchten in april. Ik kon mezelf een heel fijn bedrag uitkeren waarvan ik een groot gedeelte kon sparen en beleggen. Benieuwd wat ik deze maand heb uitgegeven? Lees snel verder!

Vaste lasten & Rekeningen: €1.186,37

Sinds deze maand betaal ik mijn nieuwe maandelijkse tarief voor gas & elektriciteit. In de app van Eneco zag ik namelijk dat ik deze naar beneden bij kon stellen, naar €66. Dat heb in inmiddels gedaan en dat scheelt toch weer bijna €25 per maand. En zelfs met dit nieuwe bedrag zie ik in de app dat ik aan het eind van het jaar waarschijnlijk geld terug krijg.

Ik zie dat mijn inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering ook duurder is geworden, ik betaal nu bijna €10 per maand! Toch de moeite waard om te kijken of dat ergens anders goedkoper kan, die gaat op mijn to-do-list voor deze maand.
Hetzelfde geldt voor het bedrag dat ik maandelijks aan de Rabobank betaal. Ik betaal €3,10 per maand, omdat ik ook een creditcard heb, maar die heb ik al twee jaar niet meer gebruikt. Ik ben benieuwd of ik kan besparen als ik mijn creditcard opzeg.

 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €66,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €52,00
 • Autoverzekering: €42,86
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €43,71
 • Goede doelen: €83,49
 • Zorgverzekering: €87,00
 • Reisverzekering: €4,45
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Rabobankkosten: €3,10
 • Schoonmaakster: €40,00

Boodschappen: €178,80

Toen ik aan het einde van de maand mijn totale uitgaven in de categorie 'Boodschappen' zag, vond ik dat écht meevallen! Ik ben natuurlijk veel meer thuis en ga niet bij vrienden eten, dus ik had verwacht dat ik deze maand meer had uitgegeven aan boodschappen. Maar dat lijkt mee te vallen.

Buiten de deur: €17,00

Deze categorie is natuurlijk helemaal hilarisch. Normaal geef ik zeker zo'n €150 tot €200 per maand uit aan leuke dingen buiten de deur, maar deze maand was dat ongeveer één tiende. 

Interieur: €154,09

Eén van de dingen op mijn 'Corona-to-do-list' was het eindelijk uitvoeren van mijn keukenmake-over. En dat is gebeurd! Of nou ja, de make-over is nog in volle gang. Ik heb de muur geverfd, een lading nieuwe voorraadpotten gekocht en andere leuke accessoires gescoord voor in de keuken. Binnenkort laat ik uiteraard mijn keuken make-over zien op mijn blog!

Verzorging: €38,51

Ik kocht nieuwe nagellakjes, foundation, haarspray en wat andere verzorgingsproducten. Uiteraard allemaal in de aanbieding!

Kleding: €128,06

Ik had hoognodig nieuwe kleding nodig, maar heb een hekel aan online shoppen. Helaas had ik nu niet veel keus. Ik heb voor meer dan €1.000,- aan online bestellingen geplaatst bij webshops, maar heb uiteindelijk maar drie items gehouden: een nieuw paar witte Puma-sneakers, een zomerjurkje en een spijkerjasje. En ik kocht nieuwe panty's bij Zeeman. In totaal gaf ik nog geen €130,- uit en heb ik nog steeds nieuwe kleding nodig, maar heb ik totaal geen zin om online te shoppen.

Cadeaus: €19,21

Ik kocht een cadeautje voor mijn zusje haar nieuwe huis en een klein cadeautje dat ik naar een vriendin opstuurde die zwanger is.

Vervoer & Parkeren: €106,43

Ook qua benzine gaf ik weinig geld uit afgelopen maand. Inmiddels werk ik al wel een aantal weken op kantoor (waar ik elke dag met de auto heen ga) waar we met maximaal drie of vier mensen zijn. We kunnen daar prima afstand houden, dus heel fijn om thuis weer van werk te kunnen scheiden.

Klussen/huishoudelijk: €22,88

De Philips Ontpluizer die ik kocht naar aanleiding van deze vlog van Bonnie valt onder andere in deze categorie. Wat een geweldig ding!

Totale uitgaven in april: €1.851,35

Wow, het is echt eeuwen geleden dat ik voor het laatst zo weinig geld uitgaf in een maand! Deze maand heb ik mijn spaarpotjes flink kunnen spekken en heb ik €1.000,- kunnen beleggen. Daarover lees je later deze week meer op mijn blog.

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Pin deze blogpost op Pinterest:

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

5 opmerkingen:

 1. Daisy4.5.20

  Ohh die ontpluizer moet ik ook hebben!

  En dan een heel andere vraag: jij staat altijd zo oprecht lachend en leuk op foto's. Heb je daar tips voor? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien! Ik heb deze maand veel minder uitgegeven dan normaal, dus de corona tijd is wel goed voor mijn portemonnee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw je had dan goed geshopt haha! Zelf moest ik vijf wachten op twee jurkjes van Asos, kwamen ze eindelijk binnen was er een misprint tussen.. balen.. maar heb mijn geld teruggekregen? Want ze hadden hetzelfde item niet meer. Corona is wel goed voor onze portemonnee trouwens, dit zal voor veel mensen gelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat je zo weinig hebt uitgegeven! Ook best lekker zo af en toe. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem5.5.20

  Bij de mediamarkt no spon, is de ontpluizer een stuk goedkoper....

  BeantwoordenVerwijderen