Beleggingsupdate november: Bitcoin verkocht met ruim 65% winst! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Beleggingsupdate november: Bitcoin verkocht met ruim 65% winst!November was voor mij de maand waarin ik weer even kritisch naar mijn beleggingen keek. Want met 9 platformen waarop ik beleg in aandelen, ETF's, indexfondsen en cryptomunten, was het overzicht soms ver te zoeken. 😅

Ik verkocht uiteindelijk al mijn cryptomunten via de crypto-app BLOX en stopte daarnaast met beleggen bij InDelta Indexbeleggen. In deze beleggingsupdate vertel ik je waarom ik dat heb gedaan, hoeveel winst ik heb behaald door mijn cryptomunten te verkopen, welke beleggingen ik heb gedaan en ik geef je natuurlijk een kijkje in mijn portefeuille. 

Hoe en waar beleg ik mijn geld?

Voordat ik je laat zien waar ik in beleg, leg ik uit hoe en waar ik mijn geld beleg. Ik beleg voor de lange termijn en ben een redelijk passieve belegger. Ik vind het fijn als het grootste gedeelte van mijn geld belegd is in beleggingsproducten waar ik een laag risico loop, weinig naar om hoef te kijken en die op lange termijn een prima rendement opleveren.

Nu is het zo dat ik beleggen ook gewoon heel leuk vind. Daarom beleg ik een kleiner gedeelte van mijn geld ook in losse aandelen en cryptomunten waar ik affiniteit mee heb en waarvan ik geloof dat ze op lange termijn meer waard worden.
Met deze beleggingsproducten loop ik een hoger risico, maar is een hoger rendement op korte termijn ook realistischer (maar tegelijkertijd is een groter verlies óók heel realistisch).

Om op lange termijn een zo hoog mogelijk rendement te behalen, probeer ik mijn beleggingen zo goed mogelijk te spreiden. Dat doe ik door te beleggen in verschillende beleggingsproducten, organisaties, sectoren, landen én via verschillende platformen. 

Ik beleg mijn geld via:
 • DEGIRO: de broker waar ik het grootste gedeelte van mijn geld heb belegd. Ik beleg daar in bedrijven (onder andere Volkswagen, Oatly en Pinterest) en in ETF's (verzamelmandjes van diverse bedrijven, waarbij een bepaalde beurskoers wordt gevolgd). 
 • BUX Zero: de laagdrempelige beleggingsapp waar ik in 2020 begon met het kopen van aandelen. Ik heb daar nog een aantal aandelen in GoPro en Tripadvisor.
 • Semmie: Een app waarbij je je geld op een laagdrempelige manier kunt laten beleggen in diverse, duurzame indexfondsen
 • Lendahand: Een crowdfundingplatform waar ik heb belegd in een aantal ontwikkelingsprojecten in Afrika. Ik krijg mijn uitgeleende bedrag (plus rente) de komende jaren terugbetaald. 
 • Bitvavo: een Nederlandse app waar ik beleg in de cryptomunten Bitcoin en Cardano.
 • LiteBit: de crypto-app die ik gebruik voor een crypto-experimentje met Bitcoin.
 • Bright Pensioen: Hier beleg ik elke maand geld voor mijn pensioen. Beleggen via Bright is een officiële manier van pensioenbeleggen, waardoor mijn inleg fiscaal aftrekbaar is. Heel aantrekkelijk voor mij als ondernemer.

Verkocht in november

In november besloot ik uiteindelijk mijn Bitcoin, Cardano en VeChain die ik nog had via BLOX, te verkopen. Via deze app begon ik eind vorig jaar met beleggen in cryptomunten. De transactiekosten (à 1%) vond ik toch wat hoog worden, waardoor ik ben overgestapt naar Bitvavo; een Nederlandse app waar de transactiekosten lager zijn en het aanbod cryptomunten groter is.

Daarnaast gebruik ik de app LiteBit dus voor een crypto-experimentje waarbij ik elke maandagochtend voor €50 Bitcoin koop tot het einde van het jaar. Door elke keer op een vast moment voor hetzelfde bedrag bij te kopen, hoop ik pieken en dalen mee te pakken en uiteindelijk aan het einde van het jaar een hoger rendement te realiseren, dan wanneer ik het hele bedrag in oktober in één keer had ingelegd.

Maar goed: drie crypto-apps... dat werd wat te veel van het goede. Bovendien stonden de koersen van Bitcoin, VeChain én Cardano gunstig en besloot ik dat dit het moment was om alles te verkopen wat ik nog had via de app BLOX.

Ik heb hier zelf een bedrag ingelegd en daarnaast heb ik €228,23 verdiend met affiliate marketing via BLOX. Ook dit geld heb ik weer geherinvesteerd in Bitcoin, VeChain & Cardano. Hieronder zie je per cryptomunt het bedrag dat ik heb ingelegd en het bedrag waarvoor ik mijn cryptomunten uiteindelijk op 11 november heb verkocht.

Ik begon in december 2020 met beleggen in crypto en heb gedurende het afgelopen jaar regelmatig bijgekocht. In een jaar heb ik dus via BLOX ruim 60% rendement behaald op mijn cryptomunten, bizar!

InDelta

In februari begon ik met indexbeleggen via InDelta. Afgelopen maand besloot ik hier weer mee te stoppen. Ik wilde graag beginnen met indexbeleggen bij Meesman (nóg passiever en breder gespreid) en heb daarom mijn beleggingen bij InDelta verkocht.

Ik had hier €900 ingelegd en heb mijn beleggingen verkocht voor €957,84. Een heel mooi rendement van ruim 6% in slechts 9 maanden tijd.

Mijn beleggingen in november

Juist omdat ik voor zo'n groot bedrag een aantal beleggingsproducten verkocht (en ik wil dat mijn belegd vermogen groeit in plaats van slinkt), deed ik in november een aantal nieuwe beleggingen.

Elke maand koop ik bij in mijn ETF's via DEGIRO. Deze ETF's behoren tot de kernselectie van DEGIRO en kan ik één keer per maand zonder transactiekosten aanschaffen. Maandelijks koop ik in elke ETF voor +/- €150 bij.

iShares Euro Stoxx 50 ETF

Op 19 november werd mijn limietorder ingelost op de iShares Euro Stoxx 50 ETF. Ik kocht 4 stuks à €44,30. Vorige maand kostten ze nog €42,20 per stuk. De koers stijgt hard, dus!

Vanguard S&P 500 ETF

Op 23 november werd mijn limietorder ingelost op de Vanguard S&P 500 ETF. Deze ETF stijgt echt enorm hard! In september betaalde ik nog €69,90 per stuk, deze maand kocht ik er 2 à €78,50 per stuk. 

Pinterest aandelen

Begin dit jaar kocht ik aandelen in Pinterest rond de 24 dollar per aandeel. Ik geloof erg in het platform en bleek de aandelen uiteindelijk op precies het goede moment gekocht te hebben. Een paar dagen na mijn aankoop werden de (enorm goede) kwartaalcijfers van Pinterest bekend gemaakt en steeg de koers enorm. Op het hoogtepunt stond de koers zelfs boven de 80 dollar!

Op dit moment schommelt de koers rond de 45 dollar. Voor mij een goed moment om weer eens bij te kopen, omdat ik er nog steeds in geloof dat de koers weer flink kan stijgen. Ik kocht 4 aandelen à $45 per stuk. 

Bitcoin via Bitvavo & LiteBit

Via LiteBit kocht ik in november elke maandagochtend Bitcoin voor €50. Dat komt neer op een totale inleg van €200.

Omdat de koers flink daalde afgelopen weken, kocht ik via Bitvavo nog eens voor €250 bij in Bitcoin toen de koers op €52.393 stond. Daarna daalde 'ie nog verder, maar inmiddels is de koers weer op dit niveau. Ik verwacht nog steeds dat de koers van de Bitcoin flink kan stijgen, dus ik vond de drop een mooi moment om bij te kopen.

Mijn portefeuille in november

Uiteindelijk zag mijn beleggingsportefeuille er op donderdag 25 november als volgt uit:


Klik op de afbeelding om in te zoomen. De inleg in de apps BUX ZERO, Semmie en Lendahand is gedeeltelijk mijn eigen geld en gedeeltelijk beleggingstegoed dat ik heb ontvangen zodra iemand via mijn blog begint met beleggen (via een affiliate link).

Op dit moment sta ik iets meer dan 11% in de plus. Vorige maand was dat nog bijna 15%. De dip in aandelen- en cryptokoersen is dus ook in mijn beleggingsportefeuille goed terug te zien. Maar geen paniek, want ik beleg voor de lange termijn.

Ook beginnen met beleggen? Check dan deze linkjes voor meer informatie én leuke bonussen als je begint met beleggen:

 • Begin hier en lees mijn artikel met beleggingstips voor beginners
 • Krijg een aandeel gratis als je via deze link start met beleggen bij BUX Zero 
 • Krijg €25 korting op je eerste investering bij Lendahand met de code HRQX-6A7H-TGGT (beleggen in projecten in ontwikkelingslanden)
 • Beleg 3 maanden gratis bij Semmie (duurzame indexfondsen)
 • Beleggen bij DEGIRO (zelf beleggen in aandelen, ETF's en meer)
 • Beleggen bij InDelta (beleggen in een breed gespreid indexfonds)
 • Laagdrempelig beleggen in crypto (Bitcoin en meer) via LiteBit

Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Als je op een link klikt en vervolgens een account opent bij één van de partijen, krijg ik commissie. Jou kost het niets extra's en mij help je er enorm mee.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten