Laagdrempelig crypto kopen én verkopen met LiteBit (Review) - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Laagdrempelig crypto kopen én verkopen met LiteBit (Review)


LiteBit review

Na me jarenlang te hebben verzet tegen crypto (ik begreep er geen snars van), kreeg ik vorig jaar toch last van Fear Of Missing Out. Eind december besloot ik voor €100 Bitcoin te kopen, zodat ik tóch kon zeggen dat ik crypto bezat en de boot niet zou missen. 

Sindsdien deel ik regelmatig iets over crypto op mijn Instagram. Bijvoorbeeld als ik weer eens een hilarische misser heb gemaakt; die ene keer dat ik mijn Bitcoin verkocht in plaats van bijkocht. Tja, het "Koop-" en "Verkoop-knopje" zitten maar een paar millimeter uit elkaar. Of die ene keer dat ik in twee weken tijd mijn Dogecoin met meer dan 100% (!) winst verkocht en daarvan een nachtje weg ging in eigen land.

Kortom: ik vind dat hele crypto-wereldje stiekem toch wel interessant. Als ik op Instagram iets deel over cryptocurrency, is en blijft de meest gestelde vraag: "Wáár heb je crypto gekocht?" Ook ik had lange tijd geen idee waar en hoe je crypto moest kopen, maar anno 2021 is het makkelijker dan óóit om in crypto te handelen. Je hebt tegenwoordig keus uit tientallen crypto-apps waarmee je laagdrempelig kunt starten met het (ver)kopen van cryptomunten zoals Bitcoin en Cardano. 

In dit artikel vertel ik alle ins and outs over LiteBit: één van die laagdrempelige crypto-platformen waarop je lekker laagdrempelig kunt beginnen met handelen in cryptomunten. Ook ik maak inmiddels gebruik van LiteBit, in het bijzonder voor een héél interessant crypto-experimentje waarmee ik aan het einde van dit jaar een mooi rendement hoop te behalen met Bitcoin. 

Wat is LiteBit?

LiteBit is een platform en app, in 2013 opgericht door twee crypto-enthousiasten. Hun belangrijkste missie? Het supersimpel maken om crypto te kopen. LiteBit is een broker die handelt op exchanges. Als consument meld je je aan bij LiteBit en kun je vervolgens van het platform gebruik maken om crypto te kopen én verkopen. Inmiddels zijn er ruim 40 cryptomunten waar je in kunt handelen via LiteBit, waaronder een aantal bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Cardano. Het aanbod van cryptomunten wordt bij LiteBit continu uitgebreid en een actueel overzicht van alle munten vind je hier.

LiteBit streeft ernaar om het meest klantvriendelijke en betrouwbare platform in Europa te zijn. De inzet van het inmiddels 60-koppige team werd in 2019 en 2020 al beloond toen LiteBit twee jaar op rij de award voor "Beste Crypto Broker" won.
Inmiddels heeft LiteBit honderdduizenden gebruikers en is het één van de grootste crypto-brokers in Europa. 

Aanmelden bij LiteBit

LiteBit is dus één van die online platformen waar je binnen een paar klikken crypto kunt kopen. Maar hoe werkt het nou precies? Je crypto-avontuur bij LiteBit begin je door je aan te melden. Je maakt eenvoudig een account aan via de website of via de app. Je vult je gegevens in, koppelt je bankrekening en uploadt vervolgens je ID-kaart of paspoort om je identiteit te verifiëren. Alle aanmeldingen worden handmatig gecontroleerd en dat gaat gelukkig lekker snel: ik kon een dag na mijn aanmelding al beginnen met het kopen van crypto.

Hoe koop je cryptocurrency bij LiteBit?

Om een cryptomunt te kopen bij LiteBit, stort je geld op je LiteBit-account. Dat doe je vanaf de bankrekening die je geverifieerd hebt toen je je aanmeldde bij LiteBit. Probeer je vanaf een andere bankrekening geld te storten? Dan wordt de transactie geweigerd. Zo weet je dus zeker dat er niet zomaar misbruik gemaakt kan worden van je account en dat crypto alleen vanaf jouw rekening kan worden gekocht of verkocht.

Ik vind het zelf het makkelijkst om geld te storten via iDeal: je geld staat dan direct in je LiteBit-account. Daarnaast kun je in Nederland ook gebruik maken van een SEPA-overboeking of Credit Card.

Als je bijvoorbeeld €100 op je LiteBit account stort, dan wordt dit omgezet naar 100 LiteBit credits. Met die credits koop je vervolgens crypto. Je kunt ook rechtstreeks navigeren naar de cryptomunt die je wil kopen en vervolgens rechtstreeks met iDeal te betalen. Handig als je (nog) geen LiteBit credits in je account hebt staan en éxtra snel crypto wil kopen. Want ja, als je de koers van een cryptomunt ziet dalen, wil je er snel bij zijn, natuurlijk!

In je account in de app of via de website zie je in een overzichtelijk dashboard de huidige koers van alle cryptomunten. De koersen worden realtime bijgewerkt en je ziet ook de procentuele verandering ten opzichte van de dag ervoor. 

Het is natuurlijk geheel aan jou welke cryptomunten je wel of niet wil kopen. Ik ben immers geen financieel expert, dus kan én mag ik je geen (koop)advies geven hierover. 😉 Als ik een cryptomunt wil kopen, kijk ik in ieder geval naar de ontwikkeling van de munt over een langer tijdspad. Een stijging of daling van 10% ten opzichte van de dag ervoor zegt niet meteen iets over of de cryptomunt een goede aankoop is.

Via LiteBit zie je in een grafiek de koersontwikkeling van een cryptomunt terug, tot maximaal een jaar geleden. Je ziet hier ook de hoogste en laagste waarde die de munt had in die periode. Hieronder zie je bijvoorbeeld de grafiek van de koersontwikkeling van Bitcoin het afgelopen jaar:

Handige tip: je kunt een prijsmelding instellen via LiteBit. Je krijgt dan een notificatie zodra de waarde van een bepaalde cryptomunt op een specifiek punt komt. Je kunt dan snel kopen of verkopen.
Prijsmelding LiteBit
Voorbeeld van een prijsmelding voor Bitcoin. Ik stel hier een prijsmelding in zodra Bitcoin weer op een koopprijs van €40.000 komt.

Crypto verkopen... hoe werkt dat?

Als je crypto hebt gekocht, ben je vanaf dat moment trotse bezitter van een aantal Bitcoin, Cardano, Ethereum of een andere cryptomunt. Je kunt deze natuurlijk ook weer verkopen (als het even kan met een dikke winst 😉). Ook dat doe je eenvoudig via LiteBit.

Je klikt in je account op "Verkopen", navigeert vanuit daar naar je Wallet (je "portemonnee" met daarin al je cryptomunten). Hier geef je aan welke cryptomunt je wil verkopen en hoeveel. Dat doe je door op "Versturen" te klikken. Je kunt natuurlijk alleen cryptomunten verkopen die je ook daadwerkelijk in je bezit hebt. Zodra je cryptomunt verkocht is, wordt het verkoopbedrag (min transactiekosten) op je LiteBit-account gestort. En dat bedrag kun je weer (min administratiekosten) eenvoudig overmaken naar je bankrekening: ook weer alléén naar de bankrekening die geverifieerd is in je LiteBit-account. Qua veiligheid zit het wel goed, dus!

Wat kost het om crypto te (ver)kopen via LiteBit?

Net als bij andere crypto-apps of platformen betaal je een extra bedrag om crypto te kunnen kopen of verkopen: de transactiekosten of servicekosten. Bij een aantal apps is dat een vast bedrag of vast percentage per transactie, bij LiteBit verschillen de servicekosten per cryptomunt en het bedrag waarvoor je crypto koopt of verkoopt

Stel dat je Bitcoin wil kopen. Je legt bijvoorbeeld €100 in en de servicekosten worden daar dan van afgetrokken. Je betaalt dus €100 en krijgt - op het moment dat ik deze order plaatste - voor €98,77 aan Bitcoin op je LiteBit account:

LiteBit is met deze kosten niet per se de allergoedkoopste cryptobroker die er is. Er zijn platformen waar je minder transactiekosten betaalt, maar dan loop je weer tegen andere zaken aan. Denk bijvoorbeeld aan hoge, minimale aankoopbedragen. Bij LiteBit is het minimale aankoopbedrag €30. Je betaalt misschien relatief wat meer qua transactiekosten, maar kunt op deze manier wél heel laagdrempelig beginnen met handelen in crypto. En dat is natuurlijk ook wat waard.

Experimentje: elke week voor €50 Bitcoin kopen

Eén van de leukste dingen aan beleggen, vind ik om verschillende strategieën en platformen uit te proberen. Ik heb dan ook besloten om LiteBit te gebruiken voor een leuk crypto-experimentje. Vanaf nu koop ik elke week, tot tenminste het einde van het jaar, elke maandagochtend voor €50 Bitcoin. 
Op 31 december heb ik dan voor €600 aan crypto gekocht en ben ik natuurlijk reuze benieuwd of:
  • Mijn inleg meer waard is geworden
  • Mijn inleg méér waard is geworden door elke week op een vast moment een vast bedrag in te leggen, ongeacht de koers, dan wanneer ik op die eerste maandag in één keer voor €600 Bitcoin gekocht zou hebben
Ik houd je natuurlijk op de hoogte van dit experimentje via Instagram en in mijn maandelijkse beleggingsupdates. En ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over crypto, zoek je een app waar je eenvoudig kunt beginnen met handelen in crypto én een klantenservice die 24/7 voor je klaar staat? Check dan LiteBit!

Ik ben benieuwd: handel jij al in crypto?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met LiteBit. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten