Flow Your Money: verdeel je geld automatisch over rekeningen, spaarpotjes & beleggingen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Flow Your Money: verdeel je geld automatisch over rekeningen, spaarpotjes & beleggingen


Flow Your Money review

Als financiële nerd ben ik altijd op zoek naar manieren om meer inzicht te krijgen in mijn financiële situatie en tips om slimmer met mijn geld om te gaan. Ik ben dan ook dol op financiële apps die je helpen om grip te krijgen op je uitgaven of financiële zaken makkelijker én leuker maken.

Een paar maanden geleden zag ik in een aflevering van Dragons' Den de pitch van Niels en Daan over Flow Your Money: een app waarmee je je geld automatisch kunt verdelen over verschillende rekeningen, spaarpotjes, beleggingen en budgetten. Ik ben groot voorstander van werken met verschillende rekeningen en spaarpotjes (fun fact: op dit moment heb ik 12 rekeningen/potjes) omdat ik vind dat dit dé manier is om overzicht te creëren in je budgetten.

Je snapt dan ook dat ik direct enthousiast was over Flow Your Money en niet kon wachten totdat ik de app kon gebruiken. Inmiddels is de app live en mocht ik Flow Your Money als één van de eersten proberen. In dit artikel vertel ik je alles over deze superhandige app en laat ik je zien hoe ik Flow Your Money gebruik om meer inzicht te krijgen en tijd te besparen.

Geldmethodes om je geld te verdelen in de app

Flow Your Money helpt je bij het verdelen van je geld over verschillende rekeningen en spaarpotjes. In plaats van dit proces elke maand handmatig uit te voeren, kun je in de app een Flow instellen die automatisch een bedrag of percentage overmaakt naar andere rekeningen op het moment dat jij dat wil. In de app kun je gebruik maken van diverse, populaire geldmethodes om een Flow in te stellen:

 • Salarisverdeler: zodra je salaris binnenkomt, wordt je geld verdeeld over andere potjes/rekeningen voor bijvoorbeeld boodschappen of je spaarrekening.
 • Drie D: een methode om kinderen verschillende perspectieven op geld te leren: hier en nu (Doen) dingen die je binnenkort wil kopen (Doel) en sparen voor dingen waar je voor droomt (Droom). Op de rekening van je kind kun je deze drie potjes aanmaken (dat kan tegenwoordig gratis bij veel banken) en zodra er zakgeld binnenkomt op de rekening van je kind, wordt het op basis van percentages verdeeld over de drie potjes.
 • Profit First: een methode die gebruikt wordt door ondernemers om eerst een percentage opzij te zetten als winst (om zo continu te werken aan een winstgevend bedrijf) en vervolgens op basis van percentages de omzet te verdelen over rekeningen voor kosten, belasting en salaris. 

Zoek je toch nét iets anders? Je kunt in de Flow Bouwer ook from scratch een Flow maken, precies zoals jij dat wil. Je kunt gebruik maken triggers zoals:

 • Bedrag: zodra een bedrag op je rekening precies, meer of minder is dan een bepaald bedrag
 • Frequentie: dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks
 • Afzender: op basis van IBAN of naam
 • Omschrijving: op basis van de omschrijving van de overboeking (exact of een fragment)
Vervolgens bepaal je welke actie je wil uitvoeren als één of meerdere van bovenstaande gebeurtenissen worden getriggerd. Je maakt een bedrag over en kunt bijvoorbeeld kiezen uit:
 • Het hele bedrag overmaken
 • Een percentage overmaken
 • Een vast bedrag overmaken
Flow Your Money ervaring
Hier zie je een voorbeeldje van een Flow die ik heb ingesteld via Flow Your Money op mijn zakelijke rekening bij Knab. Ik heb daar vier verschillende rekeningen:
 • Omzet: hier komt al mijn omzet op binnen, de betaalde facturen door mijn opdrachtgevers inclusief BTW
 • Belasting & BTW: op basis van mijn omzetprognose, weet ik welk percentage ik elke maand opzij moet zetten voor de inkomstenbelasting en BTW. De inkomstenbelasting betaal ik één keer per jaar, de BTW elk kwartaal.
 • Kosten: vanaf deze rekening kan ik zakelijke aankopen doen. Dit is dan ook de enige rekening waar ik een pinpas van heb.
 • Zakelijke spaarrekening: tot slot heb ik nog een zakelijke spaarrekening bij Knab waar ik elke maand geld opzij zet voor financieel mindere tijden. 
Het voordeel van Knab, is dat je tot wel vijf IBAN's kunt openen (en daarnaast een heleboel spaarrekeningen) zonder daar meer voor te betalen. 
Door te werken met deze verschillende potjes (rekeningen) heb ik veel sneller inzicht in mijn zakelijke, financiële situatie en kan ik bijvoorbeeld goed bijhouden of ik genoeg opzij heb gezet voor de belasting.

Aan het einde van elke maand verdeel ik op basis van percentages mijn omzet van die maand over de verschillende rekeningen. Die percentages heb ik - samen met mijn boekhouder - bepaald op basis van mijn omzetprognose voor 2021. 

Voorheen moest ik dit proces elke maand handmatig doen. Dat betekent dat ik elke keer mijn rekenmachine erbij moest pakken, de bedragen uitrekende en vervolgens vijf overboekingen deed (naar die vier rekeningen hierboven en naar mijn privérekening waarop ik mijn salaris uitkeer).

Nu ik deze Flow heb gebouwd, wordt dit proces elke maand op dezelfde dag automatisch uitgevoerd in de app. Omdat ik ook mijn privérekening bij Rabobank heb gekoppeld aan Flow Your Money, kan ik zelfs die laatste stap automatiseren en wordt er ook elke maand automatisch een percentage naar mijn Rabobank-rekening gestuurd: mijn salaris. Ideaal!

Flow Your Money

Welke banken kun je koppelen aan Flow Your Money?

Op dit moment kun je Bunq, Knab, ING, Rabobank en ABN AMRO al koppelen aan Flow Your Money. Vooral de koppelingen met Bunq en Knab werken goed. Zelf heb ik dus mijn zakelijke rekening bij Knab gekoppeld en ook mijn privérekening bij Rabobank is gekoppeld aan Flow Your Money. Van die laatste kun je alleen je lopende rekeningen koppelen, je spaarrekeningen helaas (nog) niet. 

Staat je bank hier nog niet tussen? Geef dat aan in de app, dan word je op de hoogte gehouden van ontwikkelingen rondom de koppeling tussen Flow Your Money en jouw bank.

Wat daarnaast ook een leuke extra is: de koppeling met Meesman Indexbeleggen, waar ik vorige week al meer over vertelde op mijn blog. Ik kan in Flow Your Money bijvoorbeeld ook aangeven dat ik elke maand op een bepaalde datum een percentage wil beleggen in mijn indexfondsen bij Meesman. Ideaal omdat ik het liefst elke maand een variabel bedrag beleg (in plaats van een vast bedrag) op basis van hoeveel geld ik "overheb". 

Probeer Flow+ nu 2 maanden gratis!

Ben je ook enthousiast geworden over Flow Your Money? Je kunt de app gratis downloaden en verschillende bestaande flows proberen. Je moet je transacties dan wel handmatig goedkeuren. Met Flow+ kun je ook je eigen flows bouwen en worden transacties uitgevoerd. Je betaalt dan €1,99 per maand als je Flow+ direct voor een jaar aanschaft. Eerst even kijken of het wat voor je is? Met de code CORNELINE67856 (weet je direct mijn doopnaam 😉 kun je Flow+ 2 maanden gratis gebruiken.

Dit artikel is een samenwerking met Flow Your Money. De foto's zijn gemaakt door Ashwien Jurawan.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten