Beleggingsupdate oktober: tijd voor een crypto-experimentje - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Beleggingsupdate oktober: tijd voor een crypto-experimentje


Beleggingsupdate
Oktober was weer een enerverende maand voor beleggers. Ook ik ben deze maand een zeer tevreden belegger, want de waarde van mijn beleggingen steeg enorm afgelopen maand. Zo bereikte de Bitcoin een all time high (bijna €57.000!), stonden mijn beleggingen bij DEGIRO voor het eerst sinds lange tijd weer eens ruim €1.000 in de plus en stond de koers van beide ETF's waar ik in beleg ook historisch hoog.

In deze beleggingsupdate vertel ik je welke beleggingen ik heb gedaan in oktober en geef ik je natuurlijk een kijkje in mijn portefeuille. 

Hoe en waar beleg ik mijn geld?

Voordat ik je laat zien waar ik in beleg, leg ik uit hoe en waar ik mijn geld beleg. 

Ik beleg voor de lange termijn en ben een redelijk passieve belegger. Ik wil maandelijks zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan mijn beleggingen en mijn beleggingen zolang mogelijk de tijd geven om te laten renderen. Dat betekent dan ook dat ik in principe alleen beleggingsproducten bijkoop en niet verkoop. Mijn beleggingen in cryptomunten zoals Bitcoin en Cardano zijn de vreemde eend in de bijt. Die koop en verkoop ik regelmatig en zijn geen onderdeel van mijn lange termijnbeleggingsstrategie.

Om op lange termijn een zo hoog mogelijk rendement te behalen, probeer ik mijn overige beleggingen zo goed mogelijk te spreiden. Dat doe ik door te beleggen in verschillende beleggingsproducten (zoals aandelen, ETF's en indexfondsen), organisaties, sectoren, landen én via verschillende platformen. 

Mijn geld beleg ik via:
 • DEGIRO: de broker waar ik het grootste gedeelte van mijn geld heb belegd. Ik beleg daar in bedrijven (onder andere Volkswagen, Oatly en Pinterest) en in ETF's (verzamelmandjes van diverse bedrijven, waarbij een bepaalde beurskoers wordt gevolgd). 
 • BUX Zero: de laagdrempelige beleggingsapp waar ik in 2020 begon met het kopen van aandelen. Ik heb daar nog een aantal aandelen in GoPro en Tripadvisor.
 • Semmie: Een app waarbij je je geld op een laagdrempelige manier kunt laten beleggen in diverse, duurzame indexfondsen
 • Lendahand: Een crowdfundingplatform waar ik heb belegd in een aantal ontwikkelingsprojecten in Afrika. Ik krijg mijn uitgeleende bedrag (plus rente) de komende jaren terugbetaald. 
 • InDelta: Hier beleg ik sinds een paar maanden elke maand €100 in het Europa indexfonds.
 • BLOXDe app BLOX waar ik eind 2020 begon met het kopen van cryptomunten. Ik heb Bitcoin, VeChain en Cardano gekocht via BLOX. 
 • BitvavoOmdat ik de transactiekosten van BLOX toch wat hoog vond worden, ben ik dit jaar overgestapt naar de crypto-app Bitvavo waar ik beleg in Bitcoin en Cardano.
 • LiteBit: de crypto-app die ik gebruik voor een crypto-experimentje waar je ik je later in dit artikel meer over vertel. 
 • Bright Pensioen: Hier beleg ik elke maand geld voor mijn pensioen. Beleggen via Bright is een officiële manier van pensioenbeleggen, waardoor mijn inleg fiscaal aftrekbaar is. Heel aantrekkelijk voor mij als ondernemer.

Mijn beleggingen in oktober

De koersen van zowel crypto als mijn ETF's en aandelen gingen in september alle kanten op. Ik heb door de maand heen verschillende beleggingen gedaan op momenten dat ik een dipje in de koers spotte.

iShares Euro Stoxx 50 ETF

Maandelijks koop ik bij in mijn ETF's via DEGIRO. Voor beide ETF's maak ik een doorlopende limietorder aan die nét iets onder de actuele koers ligt op de dag waarop ik de orders aanmaak. Als de order op de laatste dag van de maand niet is ingelost, koop ik die dag alsnog bij in de ETF voor de koers van dat moment.

Op 21 oktober werd mijn limietorder ingelost op de iShares Euro Stoxx 50 ETF. Ik kocht 4 stuks à €42,20.

Mijn limietorder voor de Vanguard S&P 500 ETF is nog niet ingelost. Die heb ik ingesteld op €73. De koers van deze ETF steeg afgelopen maand van €69,90 naar bijna €74. Ik ben benieuwd of mijn limietorder nog wordt ingelost voor het bedrag waarop ik 'm heb ingesteld.

InDelta Europa Indexfonds

In februari begon ik met beleggen in een indexfonds van InDelta. Ik beleg maandelijks €100 in het InDelta Europa Indexfonds met de 50 grootste, best verhandelde bedrijven uit Noord-West Europa. Al deze bedrijven hebben een gelijk aandeel van 2% in dit indexfonds. Het bedrag dat ik hier inleg wordt standaard aan het begin van de maand afgeschreven en ingelegd. Ik heb hier dus vrijwel geen omkijken naar, ik check alleen één keer per maand wat de huidige waarde is. Ideale manier van passief beleggen, dus!

Bitcoin

Vorige week vertelde ik je op mijn blog al meer over het crypto-experimentje waar ik mee ben gestart via de crypto-app LiteBit. Tot het einde van het jaar koop ik elke maandagochtend voor €50 Bitcoin, ongeacht de koers op dat moment. Met deze strategie (structureel bijkopen op een vast moment, ongeacht de koers) hoop ik aan het einde van het jaar een hoger rendement te behalen dan wanneer ik het gehele bedrag in één keer had ingelegd. Ik ben benieuwd en houd jullie natuurlijk op de hoogte in mijn beleggingsupdates en via Instagram.

Mijn portefeuille in oktober

Uiteindelijk zag mijn beleggingsportefeuille er op zondag 24 oktober als volgt uit:


Klik op de afbeelding om in te zoomen. De inleg in de apps BUX ZERO, Semmie en Lendahand is gedeeltelijk mijn eigen geld en gedeeltelijk beleggingstegoed dat ik heb ontvangen zodra iemand via mijn blog begint met beleggen (via een affiliate link).

Op dit moment sta ik bijna 15% in de plus ten opzichte van het bedrag waarvoor ik al mijn aandelen, ETF's, indexfondsen en cryptomunten ooit kocht. Vorige maand was dat nog 10%, dus een flinke stijging die vooral te danken is aan mijn cryptomunten. 

Ook beginnen met beleggen? Check dan deze linkjes voor meer informatie én leuke bonussen als je begint met beleggen:

 • Begin hier en lees mijn artikel met beleggingstips voor beginners
 • Krijg een aandeel gratis als je via deze link start met beleggen bij BUX Zero 
 • Krijg €25 korting op je eerste investering bij Lendahand met de code HRQX-6A7H-TGGT (beleggen in projecten in ontwikkelingslanden)
 • Beleg 3 maanden gratis bij Semmie (duurzame indexfondsen)
 • Beleggen bij DEGIRO (zelf beleggen in aandelen, ETF's en meer)
 • Beleggen bij InDelta (beleggen in een breed gespreid indexfonds)
 • Laagdrempelig beleggen in crypto (Bitcoin en meer) via LiteBit

Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Als je op een link klikt en vervolgens een account opent bij één van de partijen, krijg ik commissie. Jou kost het niets extra's en mij help je er enorm mee.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten