Mijn financiële doelen en voornemens voor 2021 - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn financiële doelen en voornemens voor 2021


Dit is het derde jaar op rij waarin ik financiële doelen en voornemens voor het nieuwe jaar bedenk. Nu ben ik van mening dat je elke dag, dus ook een willekeurige donderdag in mei, kunt starten met financiële doelen, maar de eerste dag van een gloednieuw jaar voelt toch wel als een fijn begin. Een schone lei én een handjevol mooie doelen waar je 12 maanden lang naartoe kunt werken. Vorige week blikte ik al terug op mijn financiële doelen en voornemens van 2020, vandaag is het tijd om mijn financiële voornemens en doelen voor 2021 met jullie te delen.

Benieuwd naar mijn financiële voornemens en doelen van de afgelopen jaren? Lees die hier terug op mijn blog:

1. €2.000 per maand verdienen door affiliate marketing

2020 was mijn eerste jaar als fulltime ondernemer. Ik ben freelance online marketeer en ik help bedrijven om hun website beter vindbaar te maken in de zoekmachine. Want als je website beter vindbaar is, komen er meer bezoekers op je website en deze bezoekers zijn allemaal potentiële klanten.

Dit 'trucje' heb ik de afgelopen jaren voor tientallen bedrijven toe mogen passen. En halverwege dit jaar dacht ik: "Dit trucje kan ik natuurlijk ook gebruiken voor mijn eigen projecten!"

In mei startte ik daarom met een eigen website: een zogenaamde affiliate website. Met een affiliate website is je doel om de websitebezoekers die jouw site bezoeken, een aankoop te laten doen bij een andere webshop zoals Bol.com of Coolblue. Op je website schrijf je over een bepaald onderwerp en promoot je producten of diensten. Zodra iemand via een affiliate website doorklikt naar de website en het product of de dienst daadwerkelijk aanschaft, dan krijg je daar een beloning voor: commissie. Voor producten is dit vaak zo'n 3% tot 10% van het aankoopbedrag, voor bepaalde diensten kan de commissie wel oplopen tot tientallen euro's.

Ik heb de afgelopen maanden veel tijd besteed aan het schrijven van teksten en het optimaliseren van de website voor de zoekmachine. Inmiddels trekt mijn affiliate website zo'n 4.000 unieke bezoekers per maand en verdien ik er een paar honderd euro per maand mee. Ook via The Budget Life verdien ik geld door affiliate marketing. In december heb ik zelfs meer dan €1.000 verdiend met affiliate marketing, via mijn eigen blog The Budget Life en via mijn inmiddels drie affiliate websites, want ik heb niet stilgezeten en later dit jaar nóg twee websites gelanceerd.

Mijn doel is om binnen 3 jaar 50% van mijn inkomsten uit passieve verdienmodellen te halen. Over passief inkomen schreef ik een paar maanden geleden al meer op mijn blog. Voor mij zijn dat dus de affiliate websites die - als ze eenmaal staan en geoptimaliseerd zijn - voor een redelijk passieve inkomstenstroom zorgen elke maand. In 2021 wil ik er naartoe werken dat ik elke maand €2.000 bruto verdien met mijn affiliate websites, om zo langzaamaan 50% van mijn inkomsten passief te maken. Ik ben heel benieuwd of dit gaat lukken!

2. €10.000 aan belegd vermogen hebben

Dit jaar ben ik begonnen met beleggen. Inmiddels heb ik zelf zo'n €5.000 belegd, maar zijn mijn beleggingen inmiddels meer dan €7.000 waard. Dat komt doordat mijn beleggingen meer waard zijn geworden, omdat ik uitgekeerd dividend heb herbelegd én door beleggingstegoed dat ik ontvang als iemand via The Budget Life gaat beleggen bij bijvoorbeeld DEGIRO, Peaks of Semmie (ook een vorm van affiliate marketing dus!) 

In 2021 wil ik in totaal €10.000 aan belegd vermogen hebben, geld dat ik dus écht zelf heb belegd. Ik reken het terug naar een maandbedrag; in 2021 wil ik per maand €400,- gaan beleggen zodat ik in december 2021 uitkom op een belegd vermogen van €10.000.

3. Minimaal 65% van mijn Starterslening van €32.000 aflossen

Toen ik in november 2018 mijn appartement kocht, sloot ik een Starterslening af. Dit is een extra lening die je kunt afsluiten via de gemeente, naast de hypotheek die je gewoon bij een bank of hypotheekverstrekker afsluit. Lang niet alle gemeenten geven nog zo'n Starterslening af. Gemeente Veenendaal, waar ik woon, deed én doet dat nog wel. Onwijs fijn, want dit geeft je als starter meer mogelijkheden om een woning te kopen. Ik had het zonder die Starterslening in ieder geval niet gered om destijds iets te kunnen kopen.

Voor het afsluiten van de Starterslening betaal je eenmalig een paar honderd euro. De Starterslening is drie jaar lang rente- en aflossingsvrij en pas daarna begin je met aflossen en rente betalen.

Het voordeel is dat je de Starterslening onbeperkt en boetevrij kunt aflossen. Bij een 'normale' hypotheek mag je vaak maar 10% van het oorspronkelijke bedrag per jaar aflossen. In het geval van de Starterslening betekent dit dus ook dat je, op het moment dat je na drie jaar moet gaan aflossen, het hele bedrag in één keer af mag lossen. Dan ben je dus meteen van je lening af.

Toen ik in 2018 de Starterslening afsloot, is het ook altijd mijn streven geweest om het geleende bedrag van €32.000 in november 2021 in één keer af te lossen. Dat kan ik ook nog steeds doen, want ik kan met zekerheid zeggen dat ik in november 2021 €32.000 op mijn spaarrekening heb staan.
Echter ben ik door de jaren heen wat anders naar spaargeld en geld in het algemeen gaan kijken. Als ik die €32.000 in één keer aflos, dan heb ik namelijk nog maar weinig eigen geld. En als ik het aflos, is het geld in die zin echt weg. Oké, ik heb in één klap zo'n 20% van mijn totale lening voor mijn huis afgelost, maar geld kun je maar één keer uitgeven.

En misschien gebruik ik een gedeelte van dat geld liever om te beleggen, omdat ik verwacht daar meer rendement mee te kunnen behalen dan de 2,9% rente die ik moet betalen over mijn Starterslening. Bovendien heb ik ook nog wat andere spannende toekomstplannen (zoals reizen en een vastgoedbelegging doen; een appartement of een vakantiehuisje) én ben ik ondernemer, wat betekent dat het voor mij best belangrijk is om een financiële buffer te hebben waar ik direct bij kan in geval van nood. En dat kan niet 'als het in de stenen zit', zoals ze dat altijd zo mooi zeggen.

Kortom: mijn doel is om mijn Starterslening zoveel mogelijk af te lossen. Ik heb nu mijn zinnen gezet op 65%, ongeveer €20.000. Alles wat ik in november extra kan aflossen, is mooi meegenomen. Daarna kan ik onbeperkt aflossen en bij wijze van een jaar later wél het complete resterende bedrag aflossen. Door die €32.000 niet in één keer af te lossen, geef ik mezelf meer financiële ruimte, behoud ik meer eigen geld en verwacht ik op de lange termijn relatief meer geld te kunnen verdienden door bijvoorbeeld te gaan beleggen.

Dit jaar houd ik het lekker bij drie financiële doelen. Dit zijn voor mij de belangrijkste focuspunten komend jaar en het zijn redelijk grote doelen waar flink wat centjes voor verdiend moeten worden 😬 Ik ben superbenieuwd of het me gaat lukken! En waar ik ook benieuwd naar ben, zijn jouw goede voornemens en doelen voor 2021. Wat wil jij op financieel gebied bereiken dit jaar? Deel je doelen in de reacties of met een berichtje via mijn Instagram.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

4 opmerkingen:

 1. Mooie doelen zeg ! Ik ben benieuwd naar die affiliate websites van jou, kun je er daar eentje van linken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat handig, die starterslening! Ik weet nog niet waar ik een koopwoning zou willen, maar is wel een goeie om mijn achterhoofd te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meer door minder29.12.20

  Mooie doelen voor 2021 hoor.
  Eigelijk stel ik voor me zelf al jaren geen doelen meer. Vind ik ook niet nodig ik ben tevreden zo het is. Met het "Meer door minder" als kern gaat het bijna als vanzelf hé.��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie doelen Nicole, heel inspirerend! Ik ben nu stiekem wel heel benieuwd naar die website van jou. Wil je die eens delen? :)

  BeantwoordenVerwijderen