Mijn financiële voornemens & doelen voor 2020 - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn financiële voornemens & doelen voor 2020Het einde van het jaar komt in zicht, tijd om mijn goede voornemens voor 2020 te maken! Meer sporten en gezonder eten zet ik al jaren niet meer op mijn lijstje met goede voornemens. Daar komt meestal toch niets van terecht ;-)

Ik maak graag voornemens die vol te houden zijn, waar ik écht wat aan heb en die ervoor zorgen dat ik er hard voor wil werken. Vorig jaar stelde ik dan ook voor het eerst financiële goede voornemens op en dat vond ik superfijn werken. Elke maand, soms zelfs wekelijks, checkte ik de status van mijn financiële doelen. Zowel privé als zakelijk heb ik aan het einde van het jaar een heel mooi, financieel resultaat behaald.

Financiële voornemens van 2019

Voordat ik vertel wat mijn financiële voornemens en doelen voor 2020 zijn, blikken we eerst even terug op het afgelopen jaar. Ik had vier financiële doelen en ik kan je alvast verklappen: die heb ik allemaal behaald!
 1. Administratie op orde: oké, mijn administratie was op 1 januari 2019 nog niet op orde en eerlijk is eerlijk, in kwartaal 3 ook nog steeds niet. Maar afgelopen kwartaal heb ik er hard aan gewerkt om mijn hele administratie van 2019 op orde te krijgen. Facturen netjes opgeslagen, bonnetjes ingescand en verwerkt en ik heb elk kwartaal mijn btw-aangifte op tijd gedaan. Applaus! ;-) Ook heb ik me eindelijk verdiept in de wondere wereld van boekhoudpakketten en heb ik de keuze gemaakt voor een boekhoudpakket dat ik ga gebruiken. Wil je daar meer over weten? Lees dan dit artikel.
 2. Omzet van €15.000: check! Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen, heb ik mijn omzetdoel van dit jaar ruim op tijd gehaald. Als je benieuwd bent hoe ik dat heb gedaan, lees dan het artikel hierover.
 3. Een zakelijke rekening openen: Eind 2019 heb ik eindelijk een zakelijke rekening geopend. Ik heb gekozen voor Knab, waar ik heel tevreden over ben.
 4. Minimaal €6.000 sparen: Nadat ik vorig jaar in december mijn huis kocht, wist ik dat het een uitdaging zou worden om nog steeds zoveel te sparen als ik de afgelopen jaren had gedaan. Omdat ik het wel belangrijk vind om een financiële buffer op te bouwen, stelde ik mezelf als voornemen om elke maand minimaal €300 te sparen. En dat is gelukt! Op 1 januari 2019 stond er €21.176,52 op mijn rekening. Nu, eind december, staat er €28.016,12 op mijn rekening. Mijn spaardoel heb ik dus ruimschoots behaald!

2020: een spannend jaar!

Het feit dat ik alle financiële doelen van afgelopen jaar heb gehaald, stimuleerde me enorm om ook voor komend jaar financiële voornemens te maken.

Volgend jaar word voor mij een spannend jaar als het gaat om financiën. Als je me volgt op social media, dan heb je het ongetwijfeld gelezen: ik ga volgend jaar full time ondernemen! Ik heb bijna vijf jaar in loondienst gewerkt als online marketeer en vanaf 1 januari ga ik het avontuur aan als freelance online marketeer. Super spannend, maar ik heb er enorm veel zin in.

Nu ik mijn hypotheek, boodschappen, rekeningen en alle andere lasten volledig moet betalen van een inkomen waar ik zelf verantwoordelijk voor ben, is het extra belangrijk om mijn financiën op een rijtje te krijgen. Zit je er klaar voor? Dit zijn mijn financiële doelen en voornemens voor 2020.

1. Omzet van €50.000 halen

We starten maar meteen met een knaller, in 2020 wil ik een jaaromzet halen van €50.000. Als ik dit bedrag zwart op wit zie staan, denk ik enerzijds: dit moet haalbaar zijn, maar anderzijds breekt het zweet me uit ;-) Maar goed, doelen mogen je een beetje bang maken, dat schijnen de beste doelstellingen te zijn!

Uiteraard komt dit bedrag niet uit de lucht vallen, ik heb diverse berekenen gedaan op basis van het werk dat ik wil gaan doen, maar ook wat ik netto minimaal nodig heb om rond te komen. Ook gaat van dit bedrag natuurlijk nog belasting af en maak ik duizenden euro's kosten voor huur van een werkplek, verzekeringen, investeringen etc. Dit bedrag kan ik dus niet één op één op mijn rekening bijschrijven, als je dat soms dacht ;-)

Ik ben super benieuwd of het gaat lukken en zal komend jaar regelmatig updates delen over hoe het ervoor staat met mijn omzet.

2. Starten met beleggen

Een aantal weken geleden bezocht ik de informatieavond van Rabobank over beleggen. Onwijs interessant! Ik kan al mijn spaargeld op mijn spaarrekening laten staan, maar zoals je wellicht wel weet, levert dat op dit moment vrijwel niets extra's op.

Beleggen neemt natuurlijk risico's met zich mee, maar er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en kansen, dat ik er zeker mee wil beginnen. Ik ga me er in het nieuwe jaar eens goed in verdiepen en vervolgens kijken hoe, waar en hoeveel geld ik wil gaan beleggen.

3. Elk kwartaal een winstuitkering

Ik ga werken met de Profit First methode. Een hele interessante methode waardoor je werkt aan een winstgevend bedrijf. Het idee is dat je elke maand een bepaald percentage van je omzet opzij zet.

De ene helft van dat bedrag laat je gewoon op de rekening staan en kun je in de toekomst gebruiken voor je bedrijf. De andere helft keer je aan jezelf uit en is bedoeld om jezelf écht te verwennen en te vieren dat je ondernemer bent. Ik ken mezelf: ik zou er dan alsnog praktische dingen van kopen, maar mijn voornemen is om van de winstuitkering elk kwartaal écht iets leuks te doen of te kopen.

4. Minimaal €4.000 sparen

Mijn spaardoel voor 2020 is iets minder optimistisch dan die voor 2019. Zeker omdat ik volgend jaar aan het begin nog geen financiële zekerheid heb en ik de kans groot acht dat ik de eerste maanden gedeeltelijk van mijn spaarrekening ga leven, vind ik dit een mooi, haalbaar doel.

Deze €4.000 is wel het bedrag dat ik één op één op mijn spaarrekening bij wil schrijven, dus exclusief het bedrag dat ik eventueel wil gaan beleggen. Het kan dus maar zo dat ik nog steeds €6.000 of zelfs meer 'opzij' zet, maar dat ik een gedeelte daarvan ga beleggen.

5. Mijn pensioen regelen

Nog zoiets als je voor jezelf gaat beginnen: je pensioen regelen. Hiervoor bouwde ik pensioen op via mijn werkgevers, maar dat is vanaf 1 januari niet langer het geval. Ik wil me dan ook verdiepen in hoe ik het beste mijn financiën voor 'later' kan regelen. Ik verwacht zelf dat dat een combinatie zal zijn van sparen, beleggen en een pensioenfonds. Maar ik weet er vrij weinig af, dus actiepunt 1 is me verdiepen in pensioenen voor zzp'ers.

Verder heb ik voor komend jaar een boekhouder geregeld die me elk kwartaal helpt met btw-aangifte en een verslag en prognose uitbrengt. Superfijn! Ook heb ik een boekhoudpakket, een zakelijke rekening en mijn zakelijke verzekeringen geregeld. Het enige dat nog moet gebeuren, is me aansluiten bij een Broodsfonds en dan heb ik het gevoel dat ik met een hele zekere basis mijn eerste jaar als full time ondernemer in ga.

Ik ben benieuwd: heb jij financiële voornemens voor 2020?

De foto's in dit artikel zijn gemaakt door MASTERPIECE.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 opmerkingen:

 1. Wat heb je een mooie doelen voor het nieuwe jaar! En echt heel erg tof dat je fulltime gaat ondernemen. Je hebt het geweldig gedaan in 2019, zo te lezen, ook door je omzetdoel gewoon naast een baan in loondienst te halen. Knap hoor! Dat gaat in 2020 vast helemaal goed komen bij jou :)
  Ik sta een beetje op hetzelfde punt en hoop in 2020 mijn onderneming ver genoeg uit te bouwen om er uiteindelijk volledig van te kunnen leven (en natuurlijk daarnaast ook nog wat te sparen). Daar hoort ook een ambitieus omzetdoel en het voornemen om te gaan beleggen bij. Ik ben benieuwd wat 2020 me in dat opzicht zal brengen.

  Ik wens jou in ieder geval een geweldig mooi én succesvol 2020 toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie doelen heb je opgesteld! Ik ben heel benieuwd hoe het je zal vergaan, leuk dat je updates gaat geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi dat je je doelen zo met ons deelt, ook op financieel gebied! en wat een heerlijk plons geld wat je alweer op je rekening hebt staan.. goed bezig! en nog de beste wensen en een gelukkig en gezond 2020 toegewenst :)

  BeantwoordenVerwijderen