Mijn financiële voornemens voor 2019 - The Budget Life | Blog over financiën en besparen -->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn financiële voornemens voor 2019Goede voornemens: ik maak ze eigenlijk nooit, maar nu ik een huis heb gekocht en ik toch wat serieuzer met mijn financiën om moet gaan, heb ik voor het eerst financiële voornemens voor 2019 opgesteld. Benieuwd naar mijn voornemens op financieel gebied dit jaar? Lees snel verder!

1. Administratie op orde

Stipt op nummer 1 staat het op orde krijgen van mijn administratie. Ik heb een goed inzicht in mijn maandelijkse inkomsten en uitgaven maar ben een ramp als het gaat om het bewaren van facturen, rekeningen en andere belangrijke brieven.
Daar komt in 2019 verandering in: zowel mijn papieren administratie als digitale administratie (zakelijk en privé) ga ik beter organiseren. Als iemand daar nog handige tips voor heeft, ontvang ik die natuurlijk graag!

2. Omzet van €15.000 met mijn blog

Dit jaar behaalde ik met mijn blog een recordomzet. Mijn omzet over 2018 is vier keer zo hoog als in 2017! Een resultaat waar ik natuurlijk super trots op ben, maar ik blijf ook graag ambitieus. En dus wil ik in 2019 een nog hogere omzet realiseren en heb ik mijn omzetdoel op €15.000 gezet. Ik heb ook een lijst gemaakt met merken/bedrijven waar ik in 2019 graag mee wil samenwerken. Daar staan mooie namen tussen zoals Marktplaats, Action en Karwei.


3. Een zakelijke rekening openen

Juist omdat het zo goed gaat met mijn blog, is één van mijn goede financiële voornemens om een zakelijke rekening bij bunq te openen. Op dit moment worden al mijn inkomsten gestort op mijn betaalrekening en doe ik zowel mijn zakelijke als privé aankopen via deze rekening.
Op zich geen ramp, maar ik ben inmiddels mijn financiële overzicht aardig kwijt ;-) En inzicht in mijn zakelijke omzet, kosten en winst wordt een stuk makkelijker als alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanuit één rekening gedaan worden.

4. Minimaal €6.000 sparen

Nu ik in een koopappartement woon, ziet mijn maandelijkse kostenplaatje er ineens heel anders uit. De kosten voor hypotheek, gas, water, licht, internet en dat soort zaken betaal ik nu alleen en dat betekent ook dat ik veel minder kan sparen, dan toen ik nog met een vriendin huurde.
Juist daarom wil ik extra scherp blijven als het gaat om mijn spaargeld. Volgens mijn berekeningen kan ik elke maand zeker €300,- sparen en is mijn doel om ook het grootste gedeelte van mijn ondernemingswinst direct op mijn spaarrekening te storten.

Mijn doel is dan ook om elke maand ten minste €500,- op zij te zetten, wat betekent dat mijn spaarrekening op 31 december 2019 met minimaal €6.000 gegroeid moet zijn. Ik ben benieuwd!

Wat zijn jouw financiële voornemens voor 2019?

Dit artikel is een samenwerking. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

5 opmerkingen:

 1. Dat zijn mooie doelen en interessant dat je dit ook zo open deelt, vooral de omzet met je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw 4 keer zoveel omzet, dat is een mooie groei zeg!

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie doelen! Ik ben heel benieuwd hoe de weg naar alle doelen je af gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, die omzet van je blog. Leuk dat je dat deelt! Ik wil voor mijzelf beter in kaart brengen wat mijn inkomsten en uitgiften zijn. Tuurlijk zie ik dit wel als ik inlog op mijn bankapps, maar het op papier opschrijven werkt volgens mij veel beter! Ook wil ik gaan sparen voor een eigen autootje.

  Liefs,
  Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blij dat ik je blog heb ontdekt! Op #1 van mijn financiële voornemens staat minder uitgeven en meer sparen: ik ga dit jaar een no-buy challenge aan. Maar daarnaast is mijn financiële administratie ook erg slecht, dus daar mag wel wat meer orde in komen.

  BeantwoordenVerwijderen