Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in december? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in december?Een nieuwe maand betekent een nieuwe Last Month's Budget: de maandelijkse rubriek waarin ik deel wat ik afgelopen maand heb uitgegeven, waar ik mijn geld aan uitgaf en hoe ik komende maand probeer meer te besparen.

December was voor mij een hele dure maand en ik gok dat ik niet de enige ben. Niet zozeer omdat ik stapels kerstcadeaus heb gekocht (want dat doen wij niet met kerst), maar wel omdat ik nog een aantal dure dingen voor mijn huis kocht, twee reisjes boekte, gemeentelijke belastingen over 2018 moest betalen en deze maand extra geld aan goede doelen gaf.

Nu ik een huis heb gekocht en dus elke maand hypotheek betaal, schrik ik wel een beetje van het bedrag dat maandelijks onderaan de streep overblijft. Ik heb dan ook het goede voornemen om dit jaar elke maand minimaal €300,- te sparen en dat zal me denk ik meer moeite kosten dan voorheen...

Vaste lasten: €1.273,30

Sinds vorige maand zien mijn vaste lasten er anders uit dan voorheen. En met anders bedoel ik dat ze flink gestegen zijn ;-) Deze maand waren mijn vaste lasten iets hoger dan normaal, wat voornamelijk te wijten is aan de gemeentelijke belastingen die ik moest betalen deze maand en het extra geld dat ik gaf aan goede doelen.

 • Hypotheek: €550,00 (bruto, mijn netto hypotheek bedraagt ongeveer €480)
 • Gas & elektra: €101,00
 • Water: €9,95
 • Gemeentelijke belastingen: €110,14
 • Servicekosten (VVE): €145,00
 • Internet: €29,95
 • Goede doelen: €135,00 
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Zorgverzekering: €83,35
 • Autoverzekering: €54,12
 • Netflix: €3,50
 • Kosten Rabobank: €2,80
 • Telefoonabonnement: €20,00

Boodschappen: €190,58

Ook een vrij dure maand aan boodschappen, vanwege het kerstdiner en verschillende etentjes met vrienden. Ach, dan valt €190,- eigenlijk nog best mee!

Leuke dingen doen: €304,40

Jep, ook de kosten voor leuke dingen doen zijn deze maand best hoog. Dat komt vooral door de twee reisjes die ik boekte. Over twee weken ga ik met mijn zusje een weekendje naar Parijs. Ik ga met de Thalys (€106,- voor een retourticket) en we slapen in een basic Ibis Budget hotel (€61,50 per persoon voor twee nachten inclusief ontbijt). In april ga ik een weekendje weg met vriendinnen waar we deze maand alvast de accommodatie voor boekten (€87,- per persoon).

Auto & Parkeren: €55,57

Eén volle tank, één keer parkeren in het centrum en een retourtje met de trein naar Arnhem. Wel fijn dat de benzine weer een stuk goedkoper is, trouwens! Een paar maanden geleden betaalde ik vaak meer dan €1,65 voor een liter benzine, nu liggen de prijzen bij de meeste benzinestations alweer onder de €1,50.

Cadeaus: €35,00

Een vrij goedkope maand qua cadeaus, daar ben ik denk ik de enige Nederlander in, haha! Wij vieren namelijk geen kerst met cadeaus. De enige cadeaus die ik deze maand kocht waren voor een bruiloft en een verjaardag van een vriend.

Kleding: €171,61

Na twee maanden geen kleding te hebben gekocht, kon mijn wintergarderobe wel een update gebruiken. Ik heb in december dan ook veel nieuwe winterkleding gekocht, waarvan een groot gedeelte in de sale. Ik kocht een lang groen vest, twee rokjes, twee blouses, een trui, sokken en panty's. In totaal besteedde ik deze maand slechts €171 aan kleding. Lang leve de sale!

Verzorging & Make-up: €29,98

Een bezoekje aan de kapper was afgelopen maand hard nodig. Een vriendin van mij knipt me al jaren, voor slechts €15. Verder kocht ik wat make-upproducten en een voorraadje tandpasta en tandenborstels.

Spullen voor mijn huis: €1.122,36

Ik dacht dat ik deze maand wel klaar zou zijn met spullen kopen voor mijn huis, maar niets bleek minder waar, haha! De duurste uitgaven waren mijn lattenbodem, dekbed en kussen die ik bij een dure beddenzaak kocht. Prijskaartje? €825. Slik. Maar ach, wel een goede investering. Verder kocht ik een nieuwe lamp voor in de woonkamer, stellingkasten, wat laatste klusspullen en woonaccessoires.

Overig: €29,98

En dan heb je altijd nog een paar aankopen die niet in een bepaalde categorie vallen. Ik kocht een bos bloemen voor mezelf, inpakpapier, wat spulletjes bij de Bijenkorf en een lading kerstspullen voor in huis.

Totale uitgaven in december: €3.221,87

Wil je ook meer grip op je inkomsten en uitgaven? Lees dan dit artikel met handige tips & tricks én download de GRATIS worksheet die ik heb gemaakt!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

6 opmerkingen:

 1. Inderdaad een dure maand haha, maar wel leuke dingen heb je gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. December blijft altijd zo'n dure maand, zelfs als je geen of niet veel kerstcadeaus hoeft te kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woow, dat is inderdaad een behoorlijk dure maand. December was voor mij ook een dure maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker een dure maand ja, maar daar heb je dan ook wel heel veel voor gedaan/ voor terug gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit was zeker een dure maand maar waar ik vooral benieuwd naar ben is hoe je zulk goedkoop internet hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow heel interessant dit! Ik zat er ook al eens aan te denken om zoiets te delen maar het voelt ergens toch ook heel privé. Haha. Misschien dat ik het wel doe in mijn maanoverzichtjes, gewoon een klein overzichtje van wat ik uitgegeven heb. Dat is ook een mooie stok achter de deur om niet te veel te spenderen ;)

  BeantwoordenVerwijderen