Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in november? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in november?Een nieuwe maand, betekent een nieuw artikel in de rubriek Last Month's Budget, waarin ik elke maand deel wat mijn uitgaven waren. Mijn uitgaven deel ik op in categorieën zodat ik continu in de gaten kan houden waar ik veel aan uitgeef en kansen zie om te besparen.

Ik gebruik al sinds maart 2016 dezelfde Excel-sheet voor het bijhouden van mijn inkomsten en uitgaven. Deze worksheet kun je downloaden op mijn website, via dit artikel.

Vaste lasten & Rekeningen: €1.191,59

Bel de krant, want ik heb ein-de-lijk een Spotify-abonnement afgesloten. Dat betekent dat ik nooit meer naar die irritante reclames hoef te luisteren. Voor de eerste drie maanden betaal ik €9,99 en daarna €9,99 per maand. Goeie deal, wat mij betreft.

Verder kreeg ik afgelopen maand ook de eindrekening van mijn energieleverancier. En wat bleek? Ik kreeg maar liefst €162,88 terug! Kijk, dat is nog eens een leuke extra aan het einde van het jaar. Vanaf komende maand is mijn termijnbedrag €89 per maand.

 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €155,00
 • Gas, water en licht: €99,55
 • TV & internet: €29,95
 • Autoverzekering: €43,10
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €36,61
 • Goede doelen: €65,00
 • Zorgverzekering: €88,00
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50
 • Rabobankkosten: €2,80
 • Schoonmaakster: €60,00
 • Spotify: €9,99

Boodschappen: €108,67

Zoals je in de vorige Last Month's Budget al kon lezen, gaf ik mezelf afgelopen maand de uitdaging om flink te besparen op boodschappen. Dat heb ik voornamelijk gedaan door wekelijks één of twee keer een Too Good To Go pakket op te halen bij de Jumbo. Hier betaal je €4,99 voor en regelmatig kon ik er drie of soms wel vier hele maaltijden van maken. Ook kon ik veel vlees en andere producten invriezen, waardoor ik ook nog een flinke voorraad heb voor komende maand.

Afgelopen maand gaf ik in totaal slechts €108,67 uit aan boodschappen. De laatste keer dat ik voor dat bedrag boodschappen deed, studeerde ik nog (lees: meer dan vier jaar geleden!)

Kleding: €130,19

Ik scoorde een nieuwe lading BH's bij Hunkemöller, plaatste een megabestelling bij Zalando waar ik uiteindelijk precies twee kledingstukken van besloot te houden (een trui en blouse) en kocht bij een boetiekje in Lunteren een mooie tuniek. In totaal gaf ik €130,19 uit in de categorie Kleding.

Leuke dingen doen: €137,36

Ik ging een weekendje weg met vrienden, lunchte met twee (oud-)collega's, ging uit eten met vrienden, heb het zwemmen weer opgepakt (applaus!) en dronk heel wat koffietjes buiten de deur. In totaal gaf ik in deze categorie €137,36 uit afgelopen maand.

Leuke dingen (spullen): €27,38

In deze categorie koop ik altijd maar weinig spullen. Afgelopen maand kocht ik een flinke lading nieuwe kaarsen en op een kerstmarkt een kerststukje.

Verzorging: €22,16

Ik ging naar de kapper (een vriendin knipt me voor slechts €15, ideaal!) en kocht wat bad- en doucheproducten bij Kruidvat.

Vervoer: €81,37

Ik tankte één keer, parkeerde opvallend vaak in betaalde parkeergarages en ook mijn fiets had een opknapbeurt nodig.

Onderneming: €1.437,19

Een mega dure maand voor mijn onderneming dit keer, maar ik schafte allerlei dingen aan voor een heel spannend nieuw avontuur volgend jaar. Wat dat precies gaat worden, dat houd ik nog even geheim, maar je hoort er snel meer over! Bovenstaande kosten zijn inclusief BTW, die ik natuurlijk aan het einde van dit kwartaal weer terug kan vragen.

December voor ondernemers natuurlijk dé maand om relatiegeschenken aan opdrachtgevers te geven. Het afgelopen jaar heb regelmatig samengewerkt met bepaalde bedrijven die ik graag wil bedanken met een mooi relatiegeschenk voor de fijne samenwerking. En het liefst iets anders dan een standaard taart of fles wijn ;-)

Bij Igopromo deed ik hele leuke inspiratie op voor het aanschaffen van relatiegeschenken. Je kunt hier allerlei producten bedrukken met bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap en/of het logo van je bedrijf. Een jas bedrukken, een waterfles bedrukken of een mooie mok… het is allemaal mogelijk bij Igopromo. Ik ga me komende maand eens in de mogelijkheden verdiepen, het lijkt me heel leuk om opdrachtgevers zo’n persoonlijk cadeau te geven.

Totale uitgaven in november: €3.098,29

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Igopromo. Foto: door MASTERPIECE

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 opmerkingen:

 1. Ik vind deze artikelen altijd enorm inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja en wat is deze foto boven het artikel mooi zeg.
  Vind hem echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel interessant om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen