3 tips om te besparen op je televisie- en internet abonnement - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

3 tips om te besparen op je televisie- en internet abonnementAl ruim drie jaar deel ik elke maand op The Budget Life wat ik heb uitgegeven in de rubriek Last Month's Budget. Dat is niet alleen een stok achter de deur om mijn inkomsten en uitgaven netjes bij te houden in een Excel-bestand, maar ook om periodiek te kijken of ik kan besparen op mijn vaste lasten. Laat ik vooropstellen dat ik het altijd zo lang mogelijk uitstel om dit te checken, want eerlijk is eerlijk: het is niet mijn meest favoriete klusje om uit te zoeken hoe ik kan besparen. Maar als ik het dan eenmaal weer gedaan heb en zie dat ik met een klein half uurtje uitzoekwerk op jaarbasis tientallen euro's bespaar, dan is het eigenlijk altijd weer de moeite waard.

Zo check ik elk jaar in december of ik kan overstappen naar een goedkopere zorgverzekering en kijk ik zodra mijn vorige abonnement afloopt, of ik zaken zoals mijn autoverzekering, telefoonabonnement of gas en elektriciteit ergens anders goedkoper kan afsluiten.

Wat ook elk jaar op mijn 'bespaar-to-do-list' staat, is mijn internet en TV abonnement. Als je voor het eerst een televisie- en internet abonnement afsluit, kun je vaak profiteren van een leuke welkomstactie waarbij je de eerste paar maanden korting krijgt op je abonnement. Maar als die maanden voorbij zijn, betaal je vanaf dat moment gewoon de volle mep. Dat bedrag loopt de laatste jaren bovendien steeds hoger op; vrijwel elk jaar krijg ik weer een mailtje dat mijn abonnement duurder wordt. Op dit moment betaal ik bijvoorbeeld ruim €50,- per maand voor televisie en internet. En dat bedrag blijf ik natuurlijk gewoon betalen als ik niet overstap of profiteer van een nieuwe kortingsactie. Maar gelukkig is daar wat aan te doen!

Wil je besparen op jouw kosten voor een televisie- en internet abonnement? Ik deel drie handige tips met je in dit artikel.

1. Vergelijk verschillende televisie- en internetaanbieders met elkaar

De tip waarmee je uiteindelijk het meeste kunt besparen, is het vergelijken van verschillende televisie- en internetaanbieders met elkaar. De uiteindelijke besparing realiseer je natuurlijk door daadwerkelijk over te stappen naar de goedkoopste aanbieder met het voordeligste maandtarief of de meest aantrekkelijke kortingsactie.

Online zijn er voldoende vergelijkingswebsites te vinden waarop je verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Hier zie je in één oogopslag welke op dit moment het goedkoopste is, wat de downloadsnelheid is en hoeveel zenders je kunt kijken voor deze prijs.

2. Check combipakketten bij je huidige aanbieder

Heb je geen zin om over te stappen of bespaar je niet veel door over te stappen? Dan kun je ook kijken of je bij je huidige internet- en televisieprovider gebruik kunt maken van één van hun andere diensten. Bij T-Mobile kun je je televisie- en internet abonnement bijvoorbeeld combineren met een mobiel telefoonabonnement waardoor je uiteindelijk per product minder betaalt.

3. Bel je internet- en tv-aanbieder voor een nieuwe kortingsactie

Dit is dé tip die ik de afgelopen drie jaar structureel heb toegepast. Hiermee voorkomt je het 'gedoe' van overstappen, maar profiteer je wel met één telefoontje van korting. Elk jaar bel ik mijn huidige internet- en televisieprovider een maand of twee voordat mijn huidige abonnement afloopt. Ik vertel dan dat ik het jaar ervoor mijn abonnement heb afgesloten met korting en dat ik er nu over denk om over te stappen op een andere provider omdat het daar goedkoper is, maar dat ik liever bij mijn huidige leverancier blijf. Het is me tot nu toe altijd gelukt om mijn abonnement te verlengen met een nieuwe kortingsactie. Het ene jaar bespaar ik daarmee een paar tientjes, maar het is ook wel eens meer dan €200,- geweest!

Controleer jij regelmatig of je kunt besparen op je vaste lasten door bijvoorbeeld over te stappen? Of heb je andere tips om te besparen op dit soort abonnementen? Deel ze in de reacties! 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met T-Mobile.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Ik kijk bijna geen tv dus ik heb pasgeleden mijn thuisabonnement opgezegd.
  Betaalde aan tv,internet en mobiel samen €61,-
  Dat wordt nu €25,- voor onbeperkt mobiel bellen en onbeperkt mobiel internet.
  Wil ik op de laptop kijken kan dat ook gewoon. En het scheelt me €36,- per maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben onlangs een heel voordelig abonnement afgesloten voor onze Internet en televisie. Sowieso ga ik nu twee maanden voordat het afloopt contact opnemen voor een kortingsactie!

  BeantwoordenVerwijderen