Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in augustus? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in augustus?Ik heb mijn inkomsten en uitgaven Spreadsheet weer bijgewerkt, het overgebleven geld verdeeld over mijn spaarpotjes en beleggingsrekeningen én inmiddels één van mijn spaarpotjes helemaal leeggetrokken. Ik heb namelijk met mijn zusje een caravan gekocht! Omdat we deze officieel kochten op 1 september, zie je de gemaakte kosten daarvoor volgende maand terug in de Last Month's Budget van september. Maar eerst: mijn uitgaven van de maand augustus. 

Vaste lasten & Rekeningen: €1.122,41

Vanaf deze maand gaat mijn nieuwe autoverzekering in. Ik stapte vorige maand over naar de autoverzekering van Promovendum, waardoor ik per direct zo'n €10 per maand bespaarde. Dat is niet de enige vaste kostenpost waar ik op bespaar, de komende drie maanden gaat namelijk ook mijn nieuwe kortingsactie in op mijn Ziggo-abonnement en dus betaal ik met ingang van deze maand €39,95 in plaats van €54. En omdat de schoonmaakster met vakantie was, betaalde ik daar deze maand ook niets voor. Kortom: een goedkope maand qua vaste lasten!
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €62,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €39,95
 • Autoverzekering: €32,15
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €43,71
 • Goede doelen: €88,50
 • Zorgverzekering: €87,00
 • Reisverzekering: €4,45
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,15
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Rabobankkosten: €1,70

Boodschappen: €157,76

Deze maand kon ik flink besparen op mijn uitgaven aan boodschappen, omdat ik regelmatig een Too Good To Go pakket haalde én nog zoveel in mijn vriezer had liggen, dat ik daar meerdere keren van kon eten 's avonds. Verder realiseerde ik weer eens dat de Lidl toch écht wel een stuk goedkoper is dan de Albert Heijn en deed ik daar ook een aantal keer mijn boodschappen.

Buiten de deur: €50,73

Ik moest even twee keer knipperen met mijn ogen, maar het is echt waar: ik heb deze maand slechts €50,- uitgegeven in de categorie 'Buiten de deur'. Ik ging suppen en deed een paar keer een drankje op het terras met vrienden.

Interieur & Klussen: €193,45

In deze categorie gaf ik dan weer wél wat meer geld uit. Dat kwam voornamelijk door dit halmeubel dat ik kocht bij Furnea en verder nog wat losse spulletjes zoals kaarsen en bloemen.

Verzorging: €12,37

Ik kocht een voorraad Dove-deodorant en twee nieuwe tandenborstels.

Kleding: €113,08

Ik moest mijn rekeningoverzicht er even bijpakken, want ik kon me niet meer herinneren welke kledingstukken ik deze maand nu had gekocht. En dat klopte ook, want ik kocht geen kledingstukken, maar wel een nieuw badpak en twee paar sandaaltjes in de sale bij Schuurman Schoenen.

Cadeaus: €75,00

Ik had een bruiloft van een vriendin en mijn moeder was jarig.

Vervoer & Parkeren: €101,50

Ik tankte deze maand twee keer en parkeerde een paar keer in het straatje van het kantoor waar ik werk. Je kunt daar voor €4,- per dag parkeren en als het regent, doe ik dat liever dan dat ik moet lopen.

Caravan: €23,00

Een nieuwe categorie in mijn uitgavenoverzicht, namelijk de caravan! Zoals je aan het begin van dit artikel kon lezen, kocht ik begin deze maand een caravan met mijn zusje. De kosten daarvan neem ik mee in het volgende maandoverzicht, maar in augustus maakten we al wel wat kosten voor onder andere verzekering en caravanspiegels voor op de auto.

Auto-onderhoud: €165,34

Mijn auto moest naar de garage waar een aantal onderdelen werden vervangen.

Overig: €36,99

In de categorie 'Overig' deze maand: een puzzelboekje, kaarten, enveloppen en een jaarabonnement op de app VSCO waarmee je foto's kunt bewerken.

Totale uitgaven in augustus: €2.051,63

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Mooi overzicht heb je weer met ons gedeeld, wij hebben een hondje aangeschaft en momenteel kijk ik liever even niet hoeveel daarvoor is uitgegaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant weer om te lezen! :)

  BeantwoordenVerwijderen