Budget interieurtips voor de hal - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budget interieurtips voor de halDat een huis nooit écht af is, daar ben ik inmiddels wel achter. Als een woonruimte voor mijn gevoel écht af is, dan is er wel weer iets dat ik wil veranderen in één van de andere ruimtes. Een nieuw vloerkleed, een behangetje op de muur, andere woonaccessoires... als het om interieur gaat, blijf ik altijd bezig.

Eén van de ruimtes in mijn huis die altijd een beetje het vergeten kindje is geweest, is de hal. En dat terwijl dit toch dé binnenkomer van mijn huis is. Ik heb best een ruime hal die ik wit verfde toen ik hier kwam wonen. Een echte binnenkomer kon je het niet noemen. Dus, tijd om daar verandering in te brengen! Inmiddels heb ik al wat veranderingen aangebracht, is het eerste meubel gekocht en deel ik mijn andere budgetplannen en -tips om van je hal een gezellige binnenkomer te maken.

Kies voor printbehang op de muur

Met die saaie, witte muren was ik al snel klaar. Dat kon gezelliger! Ik vond uiteindelijk heel mooi vliesbehang met print dat ik op één van de muren plakte. Dit is super makkelijk; zelfs als je nog nooit behangen hebt, weet ik zeker dat je dit kunt als je de juiste tools gebruikt. Het is vooral even opletten dat de print in een nieuwe baan goed aansluit op de vorige baan behang. 

Bovendien hoeft behang helemaal niet duur te zijn. Bij verschillende bouwmarkten en webshops kun je heel leuk behang vinden voor nog geen €20,- per rol. Zeker als je maar één muur wil behangen, heb je aan een rol meer dan voldoende.

Schaf een multifunctioneel halmeubel aan

Een hal is vaak ook een praktische ruimte in huis. Dit is de plek waar je je jassen, tassen en schoenen bewaart. Als al die items in het zicht staan, kan de hal al snel rommelig ogen. Slim dus om een multifunctioneel halmeubel aan te schaffen waar je schoenen in kunt opbergen en andere, rondslingerende items zoals sleutels (wie kent het niet...), sjaals en mutsen in kwijt kunt.

Bij Furnea vond ik tussen de halmeubels deze toffe 'halbank' in de sale met afgesloten opbergruimte én ruimte voor 4-5 paar schoenen. Ideaal! De opbergruimte is van hout en het frame is van zwart staal en past perfect bij de andere meubels in huis. In de opbergruimte heb ik al mijn sjaals en mutsen gestopt, die heb ik komende tijd toch niet nodig en zijn nu mooi uit het zicht. Omdat ik voorlopig dus niet bij deze spullen hoef te zijn, besloot ik wat leuke items op het schap te zetten.

Biedt zo'n halmeubel niet genoeg opbergruimte voor al je schoenen (in mijn geval zéker niet)? Dan zou je kunnen kijken of een schoenenkast wellicht iets voor je is. Hier kun je meerdere paar schoenen kwijt in een soort klep, die je vervolgens dichtklapt. En voilà, je schoenen staan niet meer in het zicht. Het fijne van dit soort schoenenkasten is bovendien dat ze erg smal zijn en dus niet veel ruimte innemen in je hal.


Hang een mooie spiegel in de hal

Hoe handig is het om nog even een laatste blik op je outfit en make-up te kunnen werpen voordat je de deur uitloopt? De hal is dan wat mij betreft ook de perfecte ruimte om een spiegel op te hangen. 

Een spiegel in de hal is niet alleen praktisch, maar ziet er ook nog eens leuk uit én maakt de hal optisch groter. Ga voor een uniek exemplaar door bij de kringloop te shoppen of ga naar een budget woonwinkel om een goedkope spiegel te scoren. 

Leg een vloerkleed op de grond

Misschien is de hal niet de meest voor de hand liggende woonruimte om een vloerkleed neer te leggen, maar ik vind het er zó gezellig uit zien! Het maakt het geheel meteen wat warmer, knusser en gezelliger.

Maak de hal af met mooie woonaccessoires

Je maakt het geheel wat mij betreft helemaal af met leuke woonaccessoires zoals planten (you can never have enough plants), fotolijstjes, kaarsjes en een mooie lamp aan het plafond of tafellamp op je halmeubel.


Op zoek naar meer 'halinspiratie'? Check mijn Pinterest board. En heb je nog leuke budgettips voor een hal make-over? Deel ze in de reacties!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Furnea. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten