4 tips voor een budget badkamermake-over - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

4 tips voor een budget badkamermake-overDe badkamer: in de herfst en winter is dit mijn favoriete plek voor ontspanning. Toen ik eind 2018 de zoektocht naar een koopappartement startte, had ik de hoop op een bad in mijn badkamer stiekem al opgegeven. Want ja, appartementen met badkamer met bad, die zijn nogal schaars. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat ik dolgelukkig was toen mijn bod op een appartement met badkamer mét bad werd geaccepteerd.

Zodra de temperatuur onder de 15 graden zakt, ga ik dan ook het liefst drie keer per week in bad. Ik steek kaarsjes aan, zet een muziekje op, pak er een boek bij en met mijn jaarvoorraad aan badschuim en bruisballen van Rituals en LUSH, vermaak ik me hier zo een paar uur. Maar eerlijk is eerlijk: deze badkamer is niet mijn droombadkamer. De tegels en meubels zijn niet helemaal mijn smaak en het liefst zou ik de badkamer er dan ook in het geheel uitslopen om een nieuwe badkamer te laten plaatsen. Maar ja, het geld groeit niet op mijn rug en stiekem zijn zowel de meubels als tegels nog helemaal prima. Gelukkig kun je je badkamer ook prima een mini make-over geven zonder dat je alles direct hoeft te slopen én je duizenden euro's uit hoeft te geven. Ik deel 4 handige budgettips met je om je badkamer een make-over te geven.

1. Vervang de douche- of badkraan

Ben je - net als ik - één van die lucky bastards met een bad in je badkamer? Laat het bad voor wat het is, maar schaf een nieuwe badkraan aan om je badkamer een touch-up te geven. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende materialen badkranen. Mijn oog viel op zwarte, matte industriële kranen. Zo tof! 

Je kunt direct een bijpassende thermostaatkraan voor je douche aanschaffen en monteren, om zo je badkamer in dezelfde stijl te houden. En als je dan toch bezig bent, ga dan direct voor zo'n lekkere regendouche. Die staat hoog op mijn verlanglijstje! En wil je niet te veel geld kwijt zijn aan nieuwe bad- en douchekranen? Dan kun je een douchekraan kopen van www.douche-concurrent.nl. Hier vind je hele betaalbare douches, baden, badkamermeubels, accessoires en meer. 

2. Verf de tegels

Toen ik in mijn koophuis kwam wonen, vond ik alles mooi aan het huis, behalve de badkamer en wc. De badkamer- en wc-tegels zijn beige en donkerbruin en dat is niet direct een kleurcombinatie die ik zelf zou uitkiezen. Omdat zowel de badkamer als het toilet er verder nog heel netjes uitzagen, vond ik het toch zonde om mijn geld te besteden aan de verbouwing van de badkamer en het toilet.

Wel heb ik onderzocht of ik op een budget manier iets aan die tegels kon doen. Op internet lees ik wel eens dat mensen nieuwe tegels op de oude tegels bevestigen. Dat scheelt je natuurlijk een hoop sloopwerk en rotzooi, maar als ik de echte professionals moet geloven, dan is dit toch niet zo'n slim idee.

Wat wél een optie zou kunnen zijn, is het verven van de tegels. Bij bouwmarkten kun je speciale tegelverf kopen voor de badkamer of het toilet. Als je de tegels schuurt en vervolgens stof- en vetvrij maakt, dan schijnt het best makkelijk te zijn om deze te verven. Het enige wat je hoeft te doen is alles goed af te plakken en vervolgens één of twee lagen verf aan te brengen. Hier ga ik me binnenkort eens in verdiepen. Heb jij de tegels van je badkamer of toilet geverfd? Laat het dan weten bij de reacties of dit een aanrader is!

3. Kies mooie badkameraccessoires

Als je liever niet te veel wil klussen aan je badkamer, dan kun je natuurlijk ook je badkamer er in één klap anders uit laten zien door deze aan te kleden met mooie badkameraccessoires. Ook wanneer je eigenlijk al helemaal tevreden bent met de tegels en de badkamermeubels, dan is dit dé tip om je badkamer in een handomdraai een mini make-over te geven. Denk aan een mooi rekje waar je handdoeken aan kunt hangen, een zeeppompje en beker voor je tandenborstels, een zachte douchemat en een rekje in de douche voor shampoo en doucheschuim en voilà: je badkamermake-over is geslaagd!

Een extra tip is het kiezen van badkameraccessoires van natuurlijke materialen. Denk aan hout, marmer of steen, dit geeft direct een luxe touch aan je badkamer.

Badkamer planten

4. Planten, planten en nog eens planten!

Veel planten hebben daglicht nodig, maar gelukkig zijn er genoeg planten die je prima in een donkere, vochtige ruimte zoals de badkamer kunt neerzetten. Planten geven direct een tropische vibe aan je badkamer en maken het geheel wat mij betreft echt af.

Planten die het goed doen in de badkamer zijn:

  • Krulvaren
  • Kangoeroevaren
  • Aloe Vera
  • Sansevieria
  • Graslelie
  • Lepelplant
  • Orchidee
  • Bromalia
  • Scindapsus
  • Calathea
In mijn badkamer heb ik de Calathea Rufibarba staan, een mooie plant met stevige, groen/paarse bladeren. Ik geef de plant regelmatig water en hij lijkt het prima naar z'n zin te hebben in mijn badkamer, want er groeien continu nieuwe bladeren aan.

Heb jij nog leuke tips voor een betaalbare badkamer make-over? Deel ze in de reacties!


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Douche-concurrent.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten