Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in juli? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in juli?Er is weer een maand voorbij, tijd om mijn maandelijkse uitgaven van de maand juli met jullie te delen. Ik houd al jarenlang elke maand bij wat er binnenkomt en wat er uitgaat en deel dat sinds 3,5 jaar elke maand op mijn blog The Budget Life. Waarom ik dat doe? Niet alleen omdat het me stiekem helpt een stok achter de deur te hebben, maar ook om jou te inspireren hetzelfde te doen. Door elke maand je inkomsten en uitgaven bij te houden krijg je meer grip op je financiën, ontdek je hoe je kunt besparen en kun je veel concreter werken aan je spaardoelen.

Ben je benieuwd wat ik in de maand juli uitgaf? Ik vertel het je vandaag in deze nieuwe Last Month's Budget.

Vaste lasten & Rekeningen: €1.178,98

Door een tip van vrienden (thanks Kim en Jonathan! 😉) ben ik deze maand overgestapt van autoverzekering. Ik zat bij Allianz Direct en ben nu overgestapt naar de autoverzekering van Promovendum (niet gesponsord!). Sowieso zijn de autoverzekeringen daar al spotgoedkoop doordat je nu 25% korting krijgt over de gehele looptijd, maar als jouw premie bij Promovendum niet 25% goedkoper is dan jouw huidige autoverzekering, dan krijg je nog eens extra korting.
Bij mij was het helaas het geval dat de nieuwe verzekering bij Promovendum op de cent nauwkeurig 25% goedkoper was dan mijn oude autoverzekering, maar alsnog bespaar ik nu dus zo'n €10,- per maand op mijn premie!

Verder is dit als het goed is de laatste maand dat ik €54,- betaal voor mijn televisie- en internetabonnement. Ik profiteer de komende drie maanden van een kortingsactie bij Ziggo waardoor ik €39,95 betaal in plaats van €54,-. De laatste tijd heb ik het regelmatig met vrienden gehad over de kosten voor internet en televisie en ik heb inmiddels wel gemerkt dat dat echt goedkoper moet kunnen. Ik blijf dus nog bij Ziggo zolang mijn abonnement loopt en daarna ga ik (ook al heb ik daar stiekem helemaal geen zin in!) op zoek naar goedkopere alternatieven.

Als iemand nog tips heeft? Laat het gerust weten. Al met al waren mijn uitgaven voor mijn vaste lasten in de maand juli als volgt:

 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €62,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €54,00
 • Autoverzekering: €42,86
 • Wegenbelasting: €20,00
 • Gemeentelijke belastingen: €43,71
 • Goede doelen: €73,50
 • Zorgverzekering: €87,00
 • Reisverzekering: €4,45
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Rabobankkosten: €1,70
 • Schoonmaakster: €45,00

Boodschappen: €184,95

Afgelopen maand gaf ik meer dan €300,- aan boodschappen uit, deze maand ben ik een stuk beter binnen mijn boodschappenbudget van ongeveer €180,- gebleven. Ik ging zelfs nog een lang weekend weg deze maand waar we ook boodschappen voor haalden, dus al met al vind ik dit bedrag heel netjes voor deze maand.

Buiten de deur: €125,35

En ook dit bedrag valt me alleszins mee, want ik heb heel veel lunches, diners, koffietjes en borrels buiten de deur gedaan afgelopen maand. Niet zo gek met dat mooie weer, ik had toch een beetje een vakantiegevoel ook al was ik gewoon aan het werk.

Interieur & Klussen: €85,41

Ik woon al 1,5 jaar in mijn nieuwe huis, maar een paar klusjes zijn nog steeds niet gedaan. Eén daarvan was het plaatsen van de plakplinten bij de deuren. Normaal wacht ik altijd totdat mijn vader tijd heeft om te helpen, maar dit keer dacht ik: dit kan ik prima zelf! Ik kocht plakplinten en een verstekschaar bij de Praxis en inderdaad: dat lukte prima. Weer een klusje die ik van mijn 'klus-to-do-lijst' kan afstrepen.

Verder kocht ik bij Dille & Kamille nog wat nieuwe accessoires voor in mijn keuken: kruidenpotjes en een mooie emaille mok.

Verzorging: €16,49

Een goedkope maand qua verzorging dit keer. Ik kocht badschuim bij Rituals (stiekem veel te duur, maar zó lekker!) en een voorraad paracetamol.

Kleding: €52,90

En ook aan kleding gaf ik niet al te veel geld uit deze maand. Het enige dat ik kocht, was een mooie handtas van het merk Violet Hamden. Ik was al heel lang op zoek naar een mooie én ruime zwarte schoudertas waar in ieder geval een flesje water en portemonnee in zouden passen. Uiteindelijk heb ik deze tas gekocht waar ik ook nog eens een gratis zilveren armbandje bij kreeg, ik ben er heel blij mee.

Cadeaus: €48,50

Ik nam bloemen mee als cadeautje voor mijn ouders, een vriendin was jarig, twee vrienden waren net verhuisd... redenen genoeg voor een aantal cadeautjes.

Vervoer & Parkeren: €95,14

Ik tankte deze maand twee keer. De benzine is momenteel lekker goedkoop (ik tankte steeds rond de €1,50 per liter benzine), dat scheelt maandelijks zo weer een paar euro.

Vakantie: €252,99

En nog een categorie waar ik heel blij van word dat deze er weer tussenstaat: vakantie! In de zomervakantie ga ik een lang weekend weg met vriendinnen in een mooie chalet in Doorn en ga ik in augustus drie dagen naar een leuke Airbnb in de buurt van Nijmegen met vriendinnetje en mede-ondernemer Annemijn om een paar dagen te werken aan onze bedrijven. Heel veel zin in!

Overig: €24,98

Mijn guilty pleasure voor in de avonduren en weekenden is het spelen van Sims. Ik vind het geweldig om huizen te bouwen en in te richten. Afgelopen maand kreeg je korting op de uitbreidingen en kocht ik één uitbreiding (Discover University) en een accessoirepakket (Cool Kitchen). Dat heeft me weer heel wat uurtjes speelplezier opgeleverd. 

Sharepeople: €33,-

Ook deed ik deze maand weer een donatie van €33,- aan Sharepeople, het collectief waar ik als ondernemer lid van ben. Eens in de zoveel tijd moet ik een donatie doen (vaak één keer per twee maanden) wanneer iemand binnen het collectief ziek/arbeidsongeschikt is. Als ik arbeidsongeschikt zou raken, krijg ik ook vanuit Sharepeople een 'uitkering'. 

Totale uitgaven in juli: €1.800,99

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Interessant weer om te lezen! Dat van die autoverzekering ga ik ook eens bekijken. Tientje in de maand is toch weer een tientje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik blijf dit een leuke rubriek vinden om te lezen. Juist omdat financiën iets zijn waar veel mensen niet over praten, terwijl die openheid zo fijn is. Al is het maar voor vergelijkingsmateriaal en handige bespaartips :) Je inspireert me om ook eens de autoverzekering van Promovendum te bekijken. Ik zit bij FBTO, maar wie weet kan ik er ook nog een mooie besparing uit halen.

  BeantwoordenVerwijderen