Beleggingsupdate Augustus: ik kocht aandelen in Pinterest (50% meer waard binnen 1 week!) - The Budget Life

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Beleggingsupdate Augustus: ik kocht aandelen in Pinterest (50% meer waard binnen 1 week!)Tijd voor weer een nieuwe beleggingsupdate van de maand augustus. Sinds maart ben ik bezig met beleggen en elke maand neem ik je mee in mijn beleggingsavontuur. Ik vertel welke nieuwe aandelen ik heb gekocht, deel handige tips met je over beleggen en laat natuurlijk zien of de waarde van mijn portefeuille gedaald of gestegen is. Want ja: dat is natuurlijk het hele idee van beleggen: je geld kan meer of minder waard worden. En uiteraard hopen alle beleggers (inclusief ik) op dat eerste. Door de coronacrisis fluctueert de koers van aandelen op dit moment enorm. De ene dag kun je flink in de plus staan, de volgende dag kan de waarde van je beleggingen weer in het rood schieten.

Afgelopen maand werden van een aantal bedrijven waar ik in beleg de kwartaalcijfers bekend gemaakt. Dat is vaak hét moment waarop je aandelen vervolgens in de plus of in de min schieten. Waren de kwartaalcijfers beter dan verwacht? Dan zie je vaak dat de koers direct stijgt... en flink ook! Maar als de kwartaalcijfers slechter zijn dan verwacht (zoals de afgelopen maanden door de coronacrisis vaak het geval is), dan daalt de koers juist. En dan is het belangrijk dat je niet in paniek raakt omdat je beleggingen minder waard worden. Emotieloos beleggen is heel belangrijk, als ik alle ervaren beleggers moet geloven. Het moment waarop je aandelen in waarde kelderen zou geen reden moeten zijn tot paniek en het verkopen van je aandelen, nee, sterker nog: dit is hét moment om bij te kopen. En dat heb ik afgelopen maand dan ook zéker gedaan. Benieuwd naar mijn beleggingen deze maand? Lees dan snel verder.

Waar beleg ik in?

Op dit moment beleg ik in diverse bedrijven, ETF's en indexfondsen via verschillende beleggingsplatformen. Ik beleg op dit moment via:
 • DEGIRO: de broker waar ik het grootste gedeelte van mijn geld heb belegd. Ik beleg daar in bedrijven (Shell, Galapagos en sinds deze maand ook in Pinterest) en in ETF's (een verzamelmandje van diverse bedrijven die een bepaalde koers volgen, in dit geval beleg ik in de Vanguard S&P 500 ETF en de iShares EuroStoxx 50 ETF)
 • BUX Zero: een app waarmee ik begin dit jaar gratis begon met beleggen. Inmiddels heb ik bijna al mijn aandelen daar (met winst) verkocht en van dat geld aandelen gekocht via DEGIRO. Ik heb hier nu nog aandelen in Shell, Blackberry en Tripadvisor, maar omdat die allemaal in de min staan, verkoop ik daar voorlopig nog niets.
 • Peaks: een initiatief van de Rabobank waar je laagdrempelig je geld kunt laten beleggen. Ik heb hier eenmalig een bedrag gestort en krijg nu nog periodiek extra beleggingstegoed wanneer iemand mijn code gebruikt en zich ook aanmeldt bij Peaks. Het bedrag dat je inlegt, belegt Peaks in een indexfonds, bestaande uit diverse duurzame bedrijven. Mijn risicoprofiel is hier 'Scherp', wat betekent dat ik een relatief hoog risico loop (maar ook kans heb op een hoger rendement).
Daarnaast startte ik in juli met beleggen via twee nieuwe platformen: de app Semmie, waar je - net als Peaks - heel laagdrempelig je geld kunt laten beleggen, maar dan tegen een nét iets scherper tarief. Ook beleg ik sinds juli in het crowdfundingplatform Lendahand. Over zowel Semmie als Lendahand vertel ik je binnenkort meer op mijn blog.

Beleggingen in de maand juli

Juli was weer een maand van de ups and downs. Ik heb ruim €100,- in de plus gestaan, maar eindigde juli ruim €100,- in de min bij DEGIRO. Tja, dat hoort er ook bij. Eind juli kocht ik 10 aandelen in Pinterest (à $24,22 per stuk). Ik volgde een Pinterest-training bij Milou Smit en raakte daardoor heel geïnteresseerd in dit platform. Dat niet alleen, ik zag ook echt de potentiële groei van Pinterest. En dat had ik blijkbaar aan het goede eind, want toen Pinterest eind juli haar kwartaalcijfers publiceerde (die veel beter waren dan verwacht) schoten mijn aandelen flink de plus in.

Op het moment van schrijven (3 augustus) zijn mijn aandelen in Pinterest 48,51% meer waard dan toen ik ze nog geen week geleden kocht, ruim €100,- 'winst' dus! Had ik nu maar meer aandelen gekocht 😉
Ook de dalende koers van de dollar helpt een handje mee. Mij hoor je niet klagen! Bij deze een overzicht van mijn gekochte aandelen in de maand juli:

 • 10 x aandelen in Pinterest (à €208,67)
 • 1 x aandeel in Galapagos (à €168,65)
 • 7 x iShares Euro Stoxx50 ETF (à €237,30)
 • 15 x Royal Dutch Shell (à €197,04)
Mijn portefeuille bij DEGIRO ziet er op 3 augustus 2020 volgt uit:


In totaal staan mijn beleggingen via DEGIRO nu €28,23 in de plus. Een piepklein plusje dus, dankzij de flinke stijging van de Pinterest-aandelen.
Ook beginnen met beleggen bij DEGIRO? Meld je aan via deze link.

Beleggingen via Peaks

Doordat een aantal van jullie weer mijn code gebruikten om zelf te starten met beleggen bij Peaks, kreeg ik €5,- per persoon die de code gebruikte. Inmiddels zijn mijn beleggingen bij Peaks €402,20 waard (€36,20 winst). Als je bedenkt dat ik zelf maar €200,- heb ingelegd en ik de rest heb verdiend door het gekregen beleggingstegoed, is dit een hele mooie winst.

Ook beginnen met beleggen via Peaks? Download de app en krijg €5 starttegoed bij het verzilveren van mijn code NICOLD3IP. Als je met deze code de app activeert, kun je dus je eerste €5 gaan beleggen en krijg ik ook €5 beleggingstegoed. De enige voorwaarde is dat je minimaal €20 op je account stort en dat minimaal 6 maanden laat staan.


Disclaimer: ik ben geen beleggingsexpert. Beleggen neemt risico's met zich mee, je kunt je inleg verliezen.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Aandelen.. ik moet mezelf er echt eens in gaan verdiepen. Goed om te doen in mijn aankomende vakantie, wat bizar dat het op zo'n manier kan zeg! en heerlijk dat het zo goed verloopt met je aandelen in Pinterest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind dit soort artikelen van je echt heel fijn! Ik ben ook geïnspireerd door Milou, ben veel bezig nu in Pinterest. Ben heel benieuwd wat het gaat opbrengen voor mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen