Monthly Diary #1 | December - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Monthly Diary #1 | December



De laatste Photo Diary stamt alweer uit oktober... oeps! Naast werken, bloggen en verhuizen waren de afgelopen drie maanden niet heel spannend en heb ik mijn wekelijkse fotodagboekjes even achterwege gelaten. Maar na een hele leuke decembermaand en kerstvakantie, had ik toch weer heel veel zin om een Photo Diary in elkaar te zetten. En uit de statistieken blijkt dat jullie het heel leuk vinden om deze persoonlijke artikelen te lezen, want de Photo Diaries behoren al jaren tot de bestgelezen artikelen op The Budget Life.

Omdat ik elke week een fotodagboekje toch iets teveel van het goede vind, heb ik daarom een nieuwe rubriek in het leven geroepen: Monthly Diary. Je kunt het vast al raden; in plaats van elke week, lijkt het me leuk om jullie eens per maand een kijkje te geven in mijn leven.

Ik ben heel benieuwd wat je daarvan vindt! Zie je liever elke week een Photo Diary op mijn blog of eens per maand? Laat een reactie achter onder dit artikel of beantwoord vandaag de poll in mijn Instagram Stories.


Na twee weken klussen en verbouwen, verhuisde ik op 1 december officieel naar mijn nieuwe appartement. Nu woon ik er alweer ruim een maand en voelt het alsof ik nooit ergens anders heb gewoond. Hier zie je alvast een paar kiekjes van mijn nieuwe huis. Uiteraard volgt binnenkort nog een uitgebreide house tour.


Dit uitzicht had ik afgelopen maand zeker acht keer. Nu ik ein-de-lijk weer een bad in huis heb, zit ik hier gerust een paar keer per week met een boek, kaarsjes, Netflix en soms een glas wijn, haha.


Voor mijn Canon spiegelreflexcamera kocht ik deze nieuwe lens: de 24mm lens. Ik ben hier zo blij mee! De laatste foto's op mijn blog zijn hiermee gemaakt en ook maak ik regelmatig foto's voor Instagram met deze lens. Qua prijs valt deze lens ook best mee: je betaalt er €154 voor bij Coolblue (niet gesponsord trouwens, ik heb deze lens zelf betaald en ik ben oprecht heel enthousiast!)



Dit boek lag afgelopen maand op mijn nachtkastje. Ik ben nog niet heel ver, maar vind het nu al een heel interessant boek. Ik heb de Engelse versie gekocht. Qua voorkant een stuk minder Instagrammable dan de Nederlandse versie, maar ik vind zulke 'self-help' boeken in het Engels vaak een stuk fijner lezen dan de vertaalde Nederlandse versie. Echt een aanrader voor alle werkende vrouwen!


Afgelopen maand rondde ik mijn vijfdelige videoserie voor funda af. Ik filmde met een makelaar, mijn hypotheekadviseur en nam een mini house tour op. Ik vind dit zo leuk om te doen en ben ook serieuze plannen aan het maken om in 2019 zelf meer met YouTube te doen.


December was druk. Heel druk. Ik werkte veel op kantoor en had daarnaast hele toffe campagnes voor mijn blog waaronder deze samenwerking met Nibud, een samenwerking met Roamler en de Bijenkorf. Dat betekende dat ik na een 9-urige werkdag thuis vaak direct achter mijn computer kroop. Met pizza aan de eettafel, of lekker vanuit bed haha! ;-)


En tussendoor maakte ik ook nog dit artikel met 3 DIY's voor de kersttafel. Ik heb hier zoveel leuke reacties op gekregen! En stiekem vind ik dit ook de leukste artikelen om te maken: ik ben dan uren bezig met brainstormen, aankopen doen, de DIY's maken en de styling en fotografie.


Hoe leuk is dit pakketje van de Bijenkorf? Ik mocht zelf in de webshop wat leuke items uitzoeken en al deze items zijn echt typisch Nicole. Ik kocht twee notitieboekjes (ik spaar al jaren notitieboekjes en heb er inmiddels een stuk of 50), drie producten van Rituals, een Dopper, een heerlijk parfum en oorbellen.


Na deze drukke decembermaand, was een weekje kerstvakantie dan ook meer dan welkom. Ik heb veel in bad gezeten (uiteraard), twee boeken uitgelezen, SIMS gespeeld en veel gezellige dingen gedaan met vrienden. Ik ga in ieder geval helemaal ontspannen 2019 in! :-)


Het kerstdiner vierden we dit jaar bij mij thuis. Zo leuk dat ik eindelijk genoeg ruimte heb om de familie uit te nodigen! Ik maakte een aantal hoofdgerechten en een toetje naar dit recept van Uit Pauline's Keuken: monchoutaart in een glaasje. ZO LEKKER!


Op 'derde kerstdag' staat het jaarlijkse kerstshopping tripje met mijn zusje gepland. We gaan naar Arnhem en zijn uiteindelijk meer dan 6 uur in de stad, inclusief pitstop bij HEMA voor erwtensoep!


Op oudjaarsdag herontdek ik de krulborstel van BaByliss. Wat een topding is dit! Ik föhn mijn haar in model ongeveer een uurtje na het douchen, als mijn haar nog vochtig is. Met dit als resultaat (let niet op mijn wallen, ik werd net wakker van mijn oudejaarsdutje, haha!)


We vieren oud & nieuw bij mij thuis met een groep vrienden. Gezellig samen borrelen, eten, spelletjes spelen én natuurlijk het vuurwerk bewonderen. Ik woon op de vijfde verdieping en vanaf de galerij hebben een heel mooi uitzicht op het vuurwerk in het dorp. Uiteindelijk lig ik pas om half 5 op bed. De volgende dag merk ik heel goed dat ik geen 18 meer ben... #kater


Dat is dan ook de reden dat dit mijn eerste ontbijt van 2019 was (om 1 uur 's middags)...

Dat was 'm! Mijn fotodagboekje van december. Laat je weten of je het leuk vindt om in februari een Photo Diary van de maand januari te zien? :-) 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

4 opmerkingen:

  1. Ja heel erg leuk om te zien dit! Mooie foto's van je huis ook, prachtige kleur rode verf op de muur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke diary! Je huis ziet er tof uit zeg. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De sims, oliebollen, groene muur met gouden accessoires.. echt WAUW! en jammie!
    Nog de beste wensen meis en je huis is echt prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super leuk :)

    Ik ken dat gevoel van kerst en oud en nieuw in je nieuwe huis vieren net nadat je bent verhuisd.
    Had dit zelf het jaar ervoor :) zo gek maar zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen