Tip: meer grip op je uitgaven met de Nibud-agenda (+ winactie!) - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tip: meer grip op je uitgaven met de Nibud-agenda (+ winactie!)Staat 'Minder geld uitgeven' tussen je goede voornemens voor 2019? Dan ben je niet de enige, want elk jaar nemen honderdduizenden Nederlanders zich voor om het komende jaar toch écht minder geld uit te geven en meer te sparen. Vol goede moed beginnen ze, maar na een paar weken lijken die goede voornemens al lang vergeten en houden ze aan het einde van hun geld nog een beetje maand over.

Nibud, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting helpt jou in 2019 een handje om je financiële voornemens vol te houden met de handige Nibud agenda. 

Doe de test!

De agenda begint met een aantal testen die je in kunt vullen. Daar in ontdek je hoe goed jij scoort op de pijlers:

 • Check: check je regelmatig je banksaldo?
 • Plan: maak je een financiële begroting en heb je het gevoel dat je overzicht hebt in je financiële situatie?
 • Spaar: kun jij goed sparen?
 • Bewaar: bewaar je belangrijke post en documenten, zowel digitaal als stukken via de post?

Op de eerste drie punten scoor ik ruim voldoende. Ik check vrijwel elke dag mijn banksaldo, houd maandelijks mijn inkomsten en uitgaven bij en heb dan ook goed inzicht in mijn financiële situatie en ook sparen is bij mij nooit een probleem geweest. Puntje 4 is echter een ander verhaal, want ik ben een regelrechte ramp ben als het gaat om financiële administratie. Ik werd een paar weken geleden nog eens extra met mijn neus op de feiten gedrukt, toen ik een boete kreeg van de Belastingdienst omdat mijn aangifte van een aantal jaar geleden niet klopte. En tja, zo'n boete is natuurlijk echt enorm zonde van je geld!

Zowel privé als voor mijn onderneming wil ik in 2019 dan ook beter mijn administratie doen. Dat betekent: bonnetjes bewaren, digitale facturen direct opslaan en belangrijke documenten geordend in een map of digitaal bewaren.

Financiële jaarplanning 2019

Nadat je de test hebt gedaan, kun je de financiële jaarplanning voor 2019 invullen. Daarin vul je in wat je verwacht dat je maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn. Zo krijg je al best een goed beeld of jij het  elke maand voldoende of te weinig overhoudt.


Noteer elke dag je uitgaven

De agenda werkt verder als ieder andere agenda: je hebt een weekoverzicht waar je afspraken kunt noteren, maar het verschil is dat je in deze agenda ook elke dag je uitgaven kunt noteren naast je afspraken. Aan het einde van een maand kun je je inkomsten en uitgaven opschrijven en check je wat je deze maand over hebt of juist tekort komt.

Daarnaast wordt er elke maand één onderwerp uitgebreider besproken en kun je voor jezelf een aantal vragen beantwoorden. In januari is het onderwerp bijvoorbeeld 'Geldstress'. Hoeveel geldstress ervaar je? Wat ga je de komende maand doen om minder geldstress te ervaren? En welke afspraken maak je met jezelf?

Super goed om dit zo concreet op te schrijven, zo heb je je geldafspraken zwart op wit en kun je dit de komende maand makkelijk teruglezen.


Een leuk extraatje is de budgettip die elke week onder aan de pagina wordt gegeven. Ook wordt er soms een vraag gesteld: 'Hoe gaat het met de afspraak die je met jezelf hebt gemaakt op pagina...'? Zo word je continu herinnerd aan en gewezen op de geldafspraken die je met jezelf maakt.

De Nibud-agenda kost slechts €11,49 en is online aan te schaffen. Wat mij betreft een echte aanrader!

Winactie: Nibud-agenda 2019

Staat 'Meer grip op je inkomsten en uitgaven' ook tussen jouw goede voornemens voor 2019? Dan heb ik goed nieuws: want ik mag een Nibud-agenda verloten onder één van mijn volgers! Wil je kans maken? Volg mijn Instagram-account @nicolevanroekel en laat een reactie achter onder deze foto:
★ WINACTIE! ★ Als blogger op The Budget Life lijk mijn financiën misschien altijd op orde te hebben, maar een aantal weken geleden werd ik onaangenaam verrast met een brief van de Belastingdienst. 😮 Daaruit bleek dat mijn omzetbelastingaangifte van een aantal jaar geleden niet klopte, met een fikse boete als gevolg. En tja, eerlijk is eerlijk: ik geef mijn geld liever uit aan iets anders. 😉 📔De Nibud-agenda voor 2019 gaat mij hopelijk helpen om mijn financiële administratie op orde te houden en nóg beter grip te krijgen op mijn inkomsten en uitgaven. ➡ Kun jij ook wel wat hulp gebruiken met het structureren van je inkomsten en uitgaven? Ik mag een Nibud-agenda verloten onder mijn volgers. Volg @nicolevanroekel en laat een reactie achter dat je meedoet! ✎ Een uitgebreide review over deze agenda vind je in mijn nieuwste blog (link in bio). #winactie #nibud #giveaway #winnen #win
Een bericht gedeeld door Nicole van Roekel (@nicolevanroekel) op

Wat zijn jouw goede geldvoornemens voor 2019?

De agenda heb ik ontvangen van Nibud. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 opmerkingen:

 1. Ik bespaar direct € 11,49 want ik heb geen agenda nodig om te besparen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Carmen10.12.18

  Hi Nicole, ik heb helaas geen instagram (iets met mijn tijd beter willen indelen) dus ik hoop dat je dit ook leest en ik wellicht via deze weg ook mee mag doen voor deze geweldige Nibud agenda. Ik ben allereerst een trouwe lezer van je blog, je schrijft precies datgene wat mij interesseert en je hebt zeker een bijdrage geleverd in het feit dat ik mijn geldzaken nu op orde heb. Daar wil ik je voor bedanken! Ik wens je alvast fijne feestdagen toe, en ga zo door in het nieuwe jaar. Op mijn bezoekjes kun je iig zeker rekenen :). Groetjes, Carmen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb al een agenda (bullet journal), dus deze agenda ga ik niet kopen. Vind het wel een heel slim plan om al mijn uitgaven en inkomsten op papier te zetten!

  Liefs,
  Marloes

  BeantwoordenVerwijderen