Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in november? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in november?Een nieuwe maand betekent een nieuwe Last Month's Budget: de rubriek waarin ik elke maand vertel hoeveel geld ik afgelopen maand uitgaf, hoe ik heb bespaard en waar mijn euro's precies naartoe zijn gegaan. Gewoon, omdat ik vind dat we allemaal best wat transparanter mogen zijn over onze financiën!

November was wederom een dure maand. Niet omdat ik massa's Sinterklaas- en kerstcadeautjes insloeg, maar omdat ik een huis heb gekocht. De afgelopen twee weken stonden dan ook volledig in het teken van mijn nieuwe huis waar ik aan het klussen was (en heel wat euro's in heb gestopt, haha!).

Vaste lasten: €1.088,67

Vanaf november zien mijn vaste lasten er anders uit dan voorheen. Ik betaal niet langer huur en kan de kosten voor gas, water, licht, internet en overige kosten voor het huis niet meer delen met een huisgenoot: nu draai ik echt zelf op voor alle kosten. Dat betekent ook dat mijn vaste lasten flink zijn gestegen:

 • Hypotheek: €545,00 (bruto, mijn netto hypotheek bedraagt ongeveer €480)
 • Gas & elektra: €101,00
 • Water: €9,95
 • Servicekosten: €145,00
 • Internet: €35,00
 • Goede doelen: €80,00
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Zorgverzekering: €83,35
 • Autoverzekering: €54,12
 • Netflix: €3,50
 • Kosten Rabobank: €2,80
 • Telefoonabonnement: €20,00

Boodschappen: €189,21

Het bedrag dat ik uitgeef aan boodschappen, valt al maandenlang niet binnen mijn ooit gestelde budget van €150,00. Misschien toch tijd om dat budget wat naar boven bij te stellen of toch beter op aanbiedingen te letten ;-)

Leuke dingen doen: €90,81

Leuke dingen doen staat bij mij vrijwel gelijk aan eten, haha. Een koffietje hier, taartje daar, Thuisbezorgd daar... Afgelopen maand gaf ik ruim €90,00 uit binnen deze categorie en dat ging vrijwel allemaal op aan eten & drinken buiten de deur.

Auto & Parkeren: €52,78

Ik rijd heel weinig, tank hooguit één keer per maand en kan mijn variabele kosten voor mijn auto daarom lekker laag houden. Deze maand gaf ik €52,78 uit voor een volle tank en twee keer parkeren in het centrum.

Cadeaus: €80,00

Deze maand knutselde ik samen met mijn zusje een heuse Adventkalender voor onze ouders in elkaar. In november waren ze 28 jaar getrouwd en van ons krijgen ze elke dag tot aan kerst een cadeautje, dat ergens verstopt ligt in huis. Ook kocht ik een cadeau voor een lieve vriendin die wel een cadeautje kon gebruiken ;-)

Kleding: €12,80

Oké, klussen en verhuizen is duur, maar als je middenin een verhuizing zit, heb je geen tijd om te shoppen. En dat is dan wel weer goed voor je portemonnee. Het enige dat ik deze maand kocht in de categorie kleding, is 8 panty's van HEMA, haha! Ik kan dan ook niet wachten om mijn wintergarderobe deze maand flink bij te vullen. Dat komt wel goed, want er staan al twee shoppingtripjes op de planning in de kerstvakantie.

Verzorgingsproducten & Make-up: €38,81

Tijdens Black Friday sloeg ik een flinke voorraad van mijn favoriete make-upproducten in bij Trekpleister, waar de actie 1+1 gratis op alle make-up gold.

Spullen voor mijn huis: €1.078,69

Niet zo extreem als vorige maand (toen besteedde ik ruim €2.000 aan mijn huis, slik!) maar alsnog kostte mijn huis me deze maand ruim €1.000. Dat zijn vooral last minute aankopen zoals kit, tape, verf, schroefjes en dergelijke. Maar het eindresultaat mag er zijn: mijn huis is een heerlijk plekje geworden!

Totale uitgaven in november: €2.631,77

Wil je ook meer grip op je inkomsten en uitgaven? Lees dan dit artikel met handige tips & tricks én download de GRATIS worksheet die ik heb gemaakt!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

7 opmerkingen:

 1. Wat fijn om te lezen dat je huis zo'n fijn plekje is geworden. Al die kleine aankopen zoals een potje verf, rolletje behang etc. tikken inderdaad altijd flink aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een nieuwe woning is duuur zeg! Hopelijk heb je alles nu een beetje bij elkaar. Je autoverzekering staat trouwens twee keer in het bovenste lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Simone, dat klopt... Een nieuwe woning kost flink wat geld. Maar het is natuurlijk ook een mooie investering! En wat oplettend van je, ik heb het direct aangepast.

   - Nicole

   Verwijderen
 3. Mooi bedrag aan hypotheek betaal je! Tenminste niet zo idioot hoog als wat ik vaker tegen kom online. En heerlijk zo klussen in je nieuwe huisje! Gelukkig zijn die kosten maar eenmalig en niet maandelijks ;)
  Hier staat verhuizen ook nog op de planning, maar ik probeer vanaf nu te kijken wanneer praxis een kortingbon op de folder heeft zitten en dan alvast stukje bij beetje wat dingen in te slaan. Zoals plakschroeven of verfrollers. Kan ik de kosten mooi verdelen, dat is altijd wel prettig! En tegen die tijd komen er nog genoeg extra kosten bij waar ik nu wellicht nog niet over nadenk. Of gewoon nog niet weet omdat ik nog geen huis gevonden heb, dus ook niet precies weet wat ik daar moet gaan doen (behalve alles in mijn eigen kleuren verven en dingen ophangen).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Interessant om te zien waar jouw geld heen gaat Nicole! Ik probeer ook wel een beetje bij te houden wat we uitgeven maar soms loopt het toch weer anders. Ik ga eens kijken naar je worksheet. Misschien kan ik daar nog wat mee. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dit ook erg leuk en ook interessant om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 189 euro voor boodschappen,lijkt me toch heel weinig
  is dit bedrag per persoon?
  og ga ja veel uit eten ?

  BeantwoordenVerwijderen