Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in oktober?


Een hele goedemorgen vanuit mijn appartement, waar ik op de bank tussen een stapel verhuisdozen deze blog aan het typen ben. Mijn eettafel is inmiddels verkocht, ik heb mijn halve kledingkast al ingepakt en ook mijn keukenvoorraad zit inmiddels in dozen. Nog 6 (!) dagen en dan zit ik bij de notaris om mijn handtekening te zetten onder een stapel mega ingewikkelde documenten. Als ik daarna vrijwel mijn hele spaarrekening heb overgemaakt naar de notaris (slik) krijg ik dan ein-de-lijk de sleutels van mijn nieuwe koophuis!

De afgelopen weken is mijn nieuwe huis dan ook zo'n beetje het enige waar ik mee bezig ben geweest. Ik kan niet wachten om straks alles over het proces en de inrichting te delen op mijn blog. Oh en psst... achter de schermen ben ik zelfs bezig met een nieuwe blog! Iets met budget en interieur; to be continued...

Maar eerst: de rubriek Last Month's Budget, waarin ik vertel hoeveel geld ik afgelopen maand uitgaf, hoe ik heb bespaard en waar mijn euro's naartoe zijn gegaan. Gewoon, omdat ik vind dat we allemaal best wat transparanter mogen zijn over onze financiën! Afgelopen maand ging mijn geld voornamelijk naar mijn tripje in Istanbul en spullen voor het nieuwe huis. Een nieuwe bank, een ge-wel-di-ge buffetkast en een kledingkast zijn zomaar wat van mijn aankopen. Schrik dan ook niet van het bedrag dat onder aan de streep overblijft, ik heb er lang voor gespaard ;-)

Vaste lasten & Rekeningen: €802,86

Oktober was de één na laatste maand waarin ik - misschien wel voor de rest van mijn leven - huur betaalde. En die was ook nog lager dan voorgaande maanden omdat we de wasmachine aan de nieuwe huurders hebben verkocht. Win-winsituatie, want dan hoef ik dat lompe ding niet naar beneden te sjouwen!
Verder betaalde ik deze maand een kleine €100,- omdat ik iemands auto heb beschadigd (oeps) en betaalde ik mijn levensverzekering (à €50,-) voor mijn hypotheek.

Boodschappen: €208,38

Terwijl ik de afgelopen maanden goed op dreef was en mijn streefbedrag van maximaal €150,- voor boodschappen bijna altijd haalde, ben ik daar in oktober flink overheen gegaan. Als je ook nog eens bedenkt dat ik in oktober een week in het buitenland was - en toen geen boodschappen heb gedaan - is ruim €200,- voor mij toch wel aan de hoge kant. Puntje van aandacht voor volgende maand!

Auto, vervoer & parkeren: €26,40

Een hele goedkope maand wat betreft vervoer en reizen. Ik heb deze maand namelijk geen één keer hoeven tanken. Ik rijd tegenwoordig zo weinig met mijn auto dat ik nog maximaal één keer per maand tank. En toch kan ik mijn auto echt niet missen!
De overige kosten waren voor parkeren bij de Hoogvliet en twee enkeltjes van en naar Schiphol.

Vakantie & leuke dingen: €255,50

Mijn reis naar Istanbul was ge-wel-dig. Ik zou het zo weer over doen! Totale kosten voor alle lunches, koffietjes, diners en leuke dingen? Ongeveer €200. Voor de rest heb ik deze maand weinig geld uitgegeven aan leuke dingen doen. Een paar keer koffie of een drankje buiten de deur waren bij elkaar niet meer dan €55.

Cadeaus: €12,00

Een maand met weinig cadeaus dit keer! Een vriendin gaf een afstudeerborrel en samen met een paar vriendinnen kochten we een armbandje en oorbellen.

Kleding: €110,90

Ik verwachtte na mijn tripje naar Istanbul met een propvolle koffer thuis te komen, maar dat viel heel erg mee! Ik kocht dit jurkje, een spijkerrokje bij Bershka en een paar zwarte leren laarsjes.

Verzorgingsproducten & make-up: €52,10

Ik denk dat ik in oktober voor het eerst in mijn leven zelf een parfum heb gekocht. Normaal vraag ik parfums altijd als cadeau voor mijn verjaardag, maar ik spotte een parfum die ik zo lekker vond dat ik 'm dolgraag wilde hebben. En tja, mijn verjaardag is pas over een half jaar ;-)
En dus kocht ik hem zelf bij Douglas, met een kortingscode waardoor ik nog geen €40,- betaalde. Verder sloeg ik een voorraad deodorant in en kocht ik een nagellakje en de CATRICE eyeliner die ik al jaren gebruik.

Spullen voor mijn huis: €2.326,54

Hier is 'ie dan, de duurste uitgavencategorie op mijn blog ooit. Elke euro die ik tot nu toe aan mijn huis heb uitgegeven, heb ik netjes bijgehouden in een Excel-overzicht omdat het me heel leuk lijkt om - als ik alles binnen heb - de totale kosten te delen op mijn blog.
Natuurlijk zou ik Nicole van The Budget Life niet zijn als ik alle spullen voor mijn huis zo goedkoop mogelijk probeer te scoren. Ik heb inmiddels al heel wat toffe (en budget!) aankoopjes gedaan.
In de maand oktober kocht ik bijvoorbeeld een bank, wasmachine, buffetkast en kledingkast bij Karwei, bijna 60m2 aan laminaat bij Praxis, verf, en wat decoratiespulletjes. De totale schade? Ruim €2.300. Alles voor een goed doel, toch? :-)

Totale uitgaven: €3.794,68

8 opmerkingen:

 1. Dit soort artikelen vind ik heel erg leuk om te lezen en leuk dat je inzicht geeft hierin :) Ben ook benieuwd naar je nieuwe blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh ben gek op dit soort artikelen. Ik moet dit zelf ook echt gaan bijhouden! Super leuke om nieuwe spulletjes te kopen voor je huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook één van mijn favorieten artikelen dit. Heel veel succes met je nieuwe huis en hou op ons op de hoogte, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat handig zo'n inzicht! Spullen voor het huis lopen inderdaad heel snel op. Benieuwd naar je nieuwe blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te zien! Meubels etcetera tikken inderdaad flink aan, dat merkte ik ook toen ik meubels ging shoppen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meubels en apparatuur zijn altijd een aanslag op je budget! Maar wel heel fijn als je die uitgaven gehad hebt en dan uiteindelijk lekker kunt genieten van je spullen! Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zo'n overzicht. Maar kocht je ook een wasmachine bij Karwei?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Nee, die kocht ik niet bij Karwei, maar ik snap het nu ik de zin nog eens teruglas. Ik heb de wasmachine met een flinke korting gekocht bij IkWillemNu, aanrader!

   Verwijderen