Beleggingsupdate augustus: lekker "saai" beleggen in ETF's & indexfondsen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Beleggingsupdate augustus: lekker "saai" beleggen in ETF's & indexfondsen


Op het moment dat ik dit artikel schrijf, is mijn beleggingsportefeuille bijna €15.000 waard. Bizar! In mijn maandelijkse beleggingsupdate vertel ik je welke beleggingen ik afgelopen maand heb gedaan en hoe mijn portefeuille met beleggingsproducten er nu uitziet.

Hoe beleg ik mijn geld?

Voordat ik je laat zien waar ik in beleg, deel ik graag met je hoe ik mijn geld beleg. Een beleggingsstrategie is misschien een groot woord, maar er zit zeker een gedachte achter de manier waarop ik maandelijks beleg. 

Ik beleg echt voor de lange termijn en ben een redelijk passieve belegger. Het grootste gedeelte van mijn geld beleg ik in indexfondsen en ETF's, maar bovenal wil ik mijn risico zo goed mogelijk spreiden. Dat doe ik door te beleggen in verschillende beleggingsproducten, organisaties, sectoren, landen én via verschillende platformen. Op deze manier hoop ik de kans te vergroten om op lange termijn een zo hoog mogelijk rendement over te houden.

Op dit moment beleg ik via:
  • DEGIRO: de broker waar ik het grootste gedeelte van mijn geld heb belegd. Ik beleg daar in bedrijven (onder andere Volkswagen, Shell en Pinterest) en in ETF's (verzamelmandjes van diverse bedrijven, waarbij een bepaalde beurskoers wordt gevolgd). Tip: als je deze maand nog een account aanmaakt bij DEGIRO, krijg je 50 euro transactietegoed gratis.
  • BUX Zero: de app waarin ik in 2020 begon met het kopen van aandelen. Ik heb daar nog een aantal aandelen in GoPro en Tripadvisor.
  • Semmie: Een app waarbij je je geld op een laagdrempelige manier kunt laten beleggen in diverse, duurzame indexfondsen
  • Lendahand: Een crowdfundingplatform waar ik heb belegd in een aantal ontwikkelingsprojecten in Afrika. Ik krijg mijn uitgeleende bedrag (plus rente) de komende jaren terugbetaald. 
  • InDelta: Hier beleg ik sinds een paar maanden elke maand €100 in het Europa indexfonds.
  • BLOXDe app BLOX waar ik beleg in de cryptomunten Bitcoin, VeChain en Cardano
  • BitvavoOmdat ik de transactiekosten van BLOX toch wat hoog vond worden, ben ik overgestapt naar de crypto-app Bitvavo waar ik beleg in Bitcoin en Cardano.
  • Bright: Hier beleg ik elke maand geld voor mijn pensioen. Beleggen via Bright is een officiële manier van pensioenbeleggen, waardoor mijn inleg fiscaal aftrekbaar is. Heel aantrekkelijk voor mij als ondernemer.

Welke beleggingen heb ik gedaan in juli & augustus?

Een rustig maandje op de beurs deze keer. Geen enorm bijzondere aankopen, ik heb netjes mijn maandelijkse inleg gedaan in mijn ETF's en indexfonds én besloot ook weer eens een keer geld te beleggen via Semmie.

Vanguard S&P 500 ETF

Vorig jaar begon ik al vrij snel na de start van mijn beleggingsavontuur met het beleggen in ETF's via DEGIRO. Ik koos twee ETF's uit en beleg sinds een aantal maanden structureel geld in één of beide ETF's, ongeacht de koers. 

Ik heb twee ETF's waar ik periodiek geld inleg: Vanguard S&P 500 ETF, die bestaat uit de 505 grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven en de iShares EuroStoxx 50 ETF, die bestaat uit de 50 grootste Europese beursgenoteerde bedrijven. 

Ik kocht begin juli 5x iShares Euro Stoxx 50 à €41,20 per stuk en later die maand nog 4x Vanguard S&P 500 (à €69,92 per stuk). Beide ETF's behoren tot de kernselectie van DEGIRO, wat betekent dat je hier één keer per maand in kunt beleggen zonder transactiekosten te betalen.

Begin augustus kocht ik nog 2x Vanguard S&P 500 à €71,71 per stuk. De koers stijgt hard!

InDelta Europa Indexfonds

In februari begon ik met beleggen in één van de indexfondsen van InDelta. Ik beleg maandelijks €100 in het InDelta Europa Indexfonds met de 50 grootste, best verhandelde bedrijven uit Noord-West Europa. Al deze bedrijven hebben een gelijk aandeel van 2% in dit indexfonds. Het bedrag dat ik hier inleg wordt standaard aan het begin van de maand afgeschreven en ingelegd. Ideaal, zo passief beleggen!

Semmie

Semmie was één van de eerste platformen die ik vorig jaar gebruikte om te beleggen. In deze review kun je daar meer over lezen. Ik legde deze maand €100 in én ontving €7,95 aan dividend, dat ik ook meteen weer herinvesteerde.

Mijn portefeuille in augustus

Uiteindelijk zag mijn beleggingsportefeuille er op zondag 15 augustus als volgt uit:

Klik op de afbeelding om in te zoomen. De inleg in de apps BUX ZERO, Semmie en Lendahand is gedeeltelijk mijn eigen geld en gedeeltelijk beleggingstegoed dat ik heb ontvangen zodra iemand via mijn blog begint met beleggen (via een affiliate link).

Op dit moment sta ik bijna 13% in de plus ten opzichte van het bedrag waarvoor ik al mijn aandelen, ETF's, indexfondsen en cryptomunten ooit kocht. Vooral mijn cryptomunten zijn afgelopen maand flink in waarde gestegen, vorige maand stonden bijna al mijn munten in de min. Beleg jij ook? Dan ben ik heel benieuwd naar hoe jouw portefeuille ervoor staat op dit moment. Laat je het weten in de reacties?👇

Ook beginnen met beleggen? Check dan deze linkjes voor meer informatie én leuke bonussen als je begint met beleggen:

  • Begin hier en lees mijn artikel met beleggingstips voor beginners
  • Krijg een aandeel gratis als je via deze link start met beleggen bij BUX Zero 
  • Krijg €25 korting op je eerste investering bij Lendahand met de code HRQX-6A7H-TGGT (beleggen in projecten in ontwikkelingslanden)
  • Beleg 3 maanden gratis bij Semmie (duurzame indexfondsen)
  • Beleggen bij DEGIRO (zelf beleggen in aandelen, ETF's en meer)
  • Beleggen bij InDelta (beleggen in een breed gespreid indexfonds)
  • Laagdrempelig beleggen in crypto (Bitcoin en meer) via LiteBit

Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Als je op een link klikt en vervolgens een account opent bij één van de partijen, krijg ik commissie. Jou kost het niets extra's en mij help je er enorm mee.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking:

  1. Ik beleg nu 2 jaar, een periode legde ik maandelijks in, maar momenteel is dat eventjes 1x per kwartaal. En ik heb inmiddels ruim 400 euro winst op dit moment, dus dat gaat lekker vind ik!

    BeantwoordenVerwijderen