Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in juli? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in juli?


Tijd voor weer een nieuwe Last Month's Budget, de maandelijkse rubriek waarin ik mijn uitgaven met je deel. Ik geef je een kijkje in mijn uitgaven van de maand juli, waar ik voor het eerst sinds maanden weer eens binnen mijn maandelijkse boodschappenbudget van €180 bleef, maar daarentegen ook voor het eerst sinds maanden weer eens een flink bedrag uitgaf aan etentjes, koffie en lunches buiten de deur. 

Vaste lasten en rekeningen: €1.578,55

Er veranderde qua vaste lasten en rekeningen weinig in de maand juli. Wel kreeg ik drie zorggerelateerde rekeningen: een rekening van de fysiotherapeut, tandarts én het ziekenhuis. Die kosten waren ruim €300, dus dat was in één keer ineens een flink bedrag om af te moeten tikken. Maar gelukkig had ik er rekening mee gehouden, dus kwam het niet als een verrassing.

Mijn vaste lasten zagen er in juli als volgt uit:
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €64,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €53,00
 • Wegenbelasting: €20,00
 • Gemeentelijke belastingen: €45,78
 • Autoverzekering: €32,15
 • Zorgverzekering: €85,95
 • Reisverzekering: €4,43
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Caravanverzekering: €4,64
 • Caravanstalling: €12,50
 • Goede doelen: €137,50
 • Bankkosten: €1,90
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €6,50
 • Schoonmaakster: €40,00
 • Rekening fysiotherapeut, tandarts & ziekenhuis: €335,43

Boodschappen: €160,87

Na maanden meer dan €200 per maand uit te hebben gegeven aan boodschappen, was het bedrag dat ik deze maand besteedde aan boodschappen bijna studentikoos laag. Hoe het kan dat ik deze maand eindelijk binnen mijn boodschappenbudget van €180 (gebaseerd op het advies van Nibud) bleef? Omdat ik heel veel buiten de deur heb geluncht en gegeten 😬. Oftewel: het lijkt een mooie besparing, maar dat valt in de praktijk toch wat tegen.

Buiten de deur: €308,45

Ik ging een weekendje weg met vriendinnen waar we uit eten gingen en ook een paar keer buiten de deur gingen lunchen. Verder trakteerde ik m'n ouders en zusje op een etentje voor mijn verjaardag en ging ik nog een paar keer met vrienden uit eten of een drankje doen. Kortom: ik heb de horeca weer flink gesponsord deze maand én er enorm van genoten. Ook niet geheel onbelangrijk!

Interieur, Klussen & Huishoudelijk: €124,49

In mijn vorige blogartikel kon je het al lezen: mijn woonkamer en keuken hebben een kleine make-over gekregen. De muur in de keuken was roze en is nu grijs. Past toch wat beter bij de rest van het interieur. De muur in de woonkamer kreeg een nieuwe laag groene verf en ook verfde ik nog een extra gedeelte van de muur groen. Ik kocht verf en verfspullen, wat me uiteindelijk iets meer dan €100 kostte.

Verder kocht ik bij HEMA in de sale een nieuw kussenhoesje en bij Plantsome een nieuwe plant voor op mijn bureau.

Verzorging: €54,60

Ik liet mijn gelnagels weer bijvullen. Dat doe ik elke drie weken. Ook ging ik naar de kapper, een vriendin knipt mij voor €15. Ideaal!

Kleding: €181,74

Ik had écht een nieuwe bikini nodig. Na zo'n 25 bikini's te hebben gepast, vond ik uiteindelijk bij Livera een geweldige bikini in de sale. Voor een top en broekje hoefde ik nog geen €25 af te rekenen, daar word ik nou blij van! Verder kocht ik nieuw ondergoed, een T-shirtje bij The Sting en een paar sandaaltjes bij Schuurman Schoenen. Oók in de sale.

Vervoer & Parkeren: €167,12

Een dure maand qua benzine, want ik maakte flink wat ritjes door het land. Voor zowel mijn werk als vakantie en vrienden heb ik in juli honderden kilometers gereden. Gelukkig kan ik een groot gedeelte van de kilometers gewoon als zakelijke kosten opvoeren, scheelt weer!

Cadeaus: €55,46

Ik kocht een cadeau voor twee vrienden die jarig waren in juli, twee mooie planten voor vrienden ter ere van hun geregistreerd partnerschap en een cadeau voor mijn moeder die in augustus jarig is.

Sport: €14,50

Ik heb er een nieuwe sporthobby bij: padellen! Ik ben nu een paar keer met een aantal zzp'ers die ook bij de werkplek werken waar ik werk, gaan padellen. Padel is een soort mix van tennis en squash en dat bevalt me zo goed, dat ik zelfs een abonnement heb genomen t/m eind september.

Sharepeople: €25

Ook deed ik deze maand weer een donatie van €25,- aan Sharepeople, het collectief waar ik als ondernemer lid van ben. Eens in de zoveel tijd moet ik een donatie doen (vaak één keer per twee maanden) wanneer iemand binnen het collectief ziek/arbeidsongeschikt is. Als ik arbeidsongeschikt zou raken, krijg ik ook vanuit Sharepeople een 'uitkering'.

Overig: €36,19

In de categorie "Overig" kocht ik een puzzelboek (ik ben verslaafd aan Logikwis, aanrader!) en een kookboek van Lekker & Simpel: 100 snelle wereldgerechten.

Totale uitgaven in juli: €2.373,71

Mijn gemiddelde uitgaven probeer ik maandelijks rond de €2.000 te houden, exclusief vakanties of grote rekeningen. Is deze maand dus goed gelukt als je de zorgrekeningen achterwege laat!

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en de gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten