Goed verzekerd op reis in 2021 (mét gratis Covid-19 dekking!) - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Goed verzekerd op reis in 2021 (mét gratis Covid-19 dekking!)


Reisverzekering Corona

Wát hebben we met z'n allen uitgekeken naar dit moment: we mogen weer op reis!  Mijn laatste reis naar het buitenland stamt alweer uit september 2019. En aangezien ik "normaal" zeker drie tripjes per jaar naar het buitenland maak, was het flink afkicken de afgelopen anderhalf jaar. Maar inmiddels heb ik alweer wat reisplannen gemaakt: een weekje naar Griekenland in september en misschien zelfs voor een tijdje naar Spanje.

Ook al staan alweer flink wat landen op "geel", het blijft een beetje spannend qua reizen de komende maanden. Want lang niet iedereen is al gevaccineerd en ook kunnen de reisadviezen van de één op de andere dag veranderen. En wat gebeurt er met je vakantie als het reisadvies ineens weer verandert van geel naar oranje? Of als je onverhoopt corona krijgt voor je vakantie of tijdens je vakantie? Een standaard reisverzekering of annuleringsverzekering dekt de onkosten niet altijd, dus wel belangrijk om dit goed uit te zoeken voordat je een vakantie boekt.

Ik deel dan ook graag deze tip met je: de reisverzekering en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance sluit je nu af met gratis Covid-19 dekking. 

Tip: reisverzekering met Covid-19 dekking

Vorig jaar deelde ik op Instagram nog de tip om - als je een doorlopende reisverzekering had - deze op te zeggen. Scheelt je toch weer een paar euro per maand en tientallen euro's op jaarbasis. Maar nu we weer op reis mogen, is een reisverzekering toch wel handig.

Zelf kies ik altijd voor een doorlopende reisverzekering. Na één reis ben je vaak al goedkoper uit dan wanneer je een losse reisverzekering per vakantie afsluit. 

Bij Allianz profiteer je nu van gratis Covid-19 dekking op zowel de doorlopende reisverzekering als kortlopende reisverzekering. Dat betekent dat je geen extra premie betaalt en wel profiteert van heel veel voordelen. 

Wat houdt de Covid-19 dekking precies in?

Onderstaande dekking geldt alleen voor landen die een groen of geel reisadvies hebben op de dag van vertrek. Ga je naar een land dat een oranje of rood reisadvies heeft? Dan ben je dus niet verzekerd en worden extra (medische) onkosten op vakantie die gerelateerd zijn aan het coronavirus, niet vergoed.
  • Als je corona krijgt op je vakantiebestemming en je moet worden opgenomen in het ziekenhuis, dan vergoedt je zorgverzekering de kosten tegen Nederlands tarief. Omdat de behandelingen in het buitenland vaak duurder zijn, ontstaat er een verschil en daar draai je zelf voor op. Als je kiest voor een reisverzekering waarbij medische kosten zijn meeverzekerd, krijg je deze kosten alsnog vergoed.
  • Als je in quarantaine moet op je vakantiebestemming, omdat jij of je reisgezelschap corona heeft opgelopen en je daardoor een aantal dagen/weken extra op de bestemming moet blijven, worden je extra reis- en verblijfkosten vergoed (tot maximaal €1.000 per persoon per polis, voor reizen t/m 31 december 2021 binnen de EU).
  • Als de accommodatie waar je in verblijft in quarantaine wordt gesteld door de (lokale) overheid en je daardoor langer in je accommodatie moet blijven, worden je extra kosten vergoed. 
Sluit hier je doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering af met Covid-19 bij Allianz Global Assistance. Al vanaf €1,85 per persoon per maand (doorlopend) of €1,40 per persoon per dag (kortlopend).

Extra zeker op reis? Annuleringsverzekering met Covid-19 dekking

Een annuleringsverzekering heb ik nog nooit afgesloten. Ik gok het er altijd op dat de vakantie gewoon doorgaat en dat is tot nu toe gelukkig altijd goed gegaan. Maar aangezien het de komende maanden van veel factoren afhankelijk blijft of je vakantie doorgaat (zowel je eigen gezondheid als de reisadviezen van vakantiebestemmingen), ga ik nu toch wel een annuleringsverzekering afsluiten. 

Ook bij de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekeringen van Allianz Global Assitance profiteer je nu van gratis Covid-19 dekking. Ook onderstaande dekkingen gelden alleen als het land een groen of geel reisadvies heeft op de dag van vertrek.

  • Als je corona krijgt vlak voor vertrek, worden je annuleringskosten vergoed.
  • Als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft, worden je annuleringskosten vergoed.
  • Als je op je vakantiebestemming in het ziekenhuis moet worden opgenomen vanwege het coronavirus, krijg je een vergoeding voor je niet gebruikte vakantiedagen vergoed.
Sluit hier je annuleringsverzekering af met Covid-19 af bij Allianz. Al vanaf 5,6% van de reissom. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Allianz Global Assistance. Het artikel bevat affiliate links. Als je via een affiliate link een verzekering afsluit bij Allianz Global Assistance, krijg ik commissie. Jou kost het niets extra om een verzekering af te sluiten.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten