Een nieuwe kleur én nieuwe lijsten & posters op de muur - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Een nieuwe kleur én nieuwe lijsten & posters op de muurEen paar weken geleden had ik weer last van mijn periodieke "alles-moet-anders-in-mijn-interieur"-bui. Al een tijd lang keek ik tegen een roze muur aan in mijn keuken die niet alleen lelijk was geverfd, maar ook de kleur pakte destijds niet helemaal uit zoals gehoopt. Om je een idee te geven: ik heb wel eens een leverworst bij de muur gehouden, precies die kleur was het geworden. Tja, niet helemaal mijn idee van een stijlvolle, oudroze muur.

Ook de muur die ik een tweeënhalf jaar geleden groen verfde toen ik in dit appartement kwam wonen, heeft inmiddels flink wat moeten doorstaan. Een lijst die van de muur afviel en een tafel die ik per ongeluk langs de muur schaafde, zorgden ervoor dat de groene muurverf vaal en beschadigd was. En dat niet alleen: ook met de zwart-wit posters die alweer tweeënhalf jaar aan die groene muur hingen, was ik helemaal klaar. Het mailtje van Poster Store met de vraag of ik nieuwe posters wilde uitzoeken, kwam dan ook als geroepen. Kortom: tijd voor een mini make-over in huis! 

Groene muur in de woonkamer

De muur in mijn woonkamer verfde ik destijds in de kleur Oerwoud van Praxis. Ik dacht: ik koop weer zo'n pot, geef de muur nog een laagje en verf dan ook direct mijn andere witte muurtje mee in die kleur. Was ik even blij dat ik nog even goed checkte of dit echt de juiste kleur was, want blijkbaar heeft Praxis in de tussentijd de kleur veranderd. 

Uiteindelijk besloot ik maar een andere kleur groen te kopen: de kleur Holland Groen van het huismerk van Karwei. Uiteraard kocht ik deze met korting, want voor verf zou ik nooit de volle mep betalen. Er is altijd wel een merk in de aanbieding bij één van de grote bouwmarkten en anders houd je gewoon de aanbiedingen een paar weken in de gaten, totdat het merk voorbij komt dat je wil kopen.

Met 25% korting betaalde ik uiteindelijk nog geen €18 voor een pot van 2,5 liter. Precies genoeg om mijn muur te voorzien van twee lagen verf.

Ultieme verftip voor strakke lijnen

Uiteindelijk werd het verfproject nog iets groter dan ik vooraf dacht. Ik ontdekte namelijk via een vriendinnetje én Google de ultieme verftip voor strakke lijntjes. 

Ik heb eerst de buitenste randen van de muur weer wit geverfd, laten drogen en vervolgens afgeplakt. Niet op het plafond en de deurposten, maar op de muur zelf. Aan de linker-, boven- en rechterzijde wordt dus een gedeelte van ongeveer drie centimeter wit, de plek waar het tape zit. Vervolgens verfde ik eerst weer met de witte verf over het tape heen. Als het tape dan op sommige plekken niet helemaal strak zit, komt daar dus eerst witte verf onder. Vervolgens zit het tape als het ware vastgeplakt én vastgeverfd aan de muur. Als je dan vervolgens met de uiteindelijke kleur, in mijn geval groen, gaat verven, komt er dus geen groene verf meer onder het afplaktape. Zodra je de laatste laag verf hebt aangebracht, trek je het tape er daarna weer af, voordat de verf helemaal is opgedroogd. Het resultaat? Een keistrak lijntje! 

Ik besloot de groene muur nog iets door te trekken op de muur die haaks op het groene muurtje stond. Dit zag ik ooit op Pinterest en vond ik heel tof. Ook hier is de lijn superstrak geworden, dankzij die gouden verftip.

Nieuwe posters en lijsten

En toen die muur weer zo mooi groen was, had ik ook helemaal zin in nieuwe posters aan de muur. Via Poster Store mocht ik nieuwe lijsten en posters uitzoeken, erg vervelend 😉 Ik wil graag wat minder wit in mijn interieur, dus de witte lijsten die voorheen aan de muur hingen, besloot ik te vervangen door eikenhouten lijsten. Die passen perfect bij mijn eettafel en vloer en ook op de groene muur vind ik ze erg mooi staan.

Ik ging voor twee lijsten van 30x40 cm en een grote, houten lijst van 50x70 cm, die ik vulde met verschillende, grafische posters. Het eindresultaat mag er zijn, ik ben superblij met mijn nieuwe muurkleur, lijsten én posters! 

Shop posters met 40% korting bij Poster Store

Kan jouw interieur ook wel een mini make-over gebruiken en bene je op zoek naar mooie posters? Dan heb ik een fijne budgettip voor je, want met de code budgetlife40 krijg je nu maar liefst 40% korting op alle posters bij Poster Store (Selection-posters en lijsten uitgezonderd). De korting is geldig t/m 2 augustus.

De posters heb ik gekregen van Poster Store.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking: