10 dingen waar ik nooit het volledige bedrag voor zou betalen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

10 dingen waar ik nooit het volledige bedrag voor zou betalen




Als rasechte koopjesjager maak ik er al sinds mijn jeugd een sport van om meer met minder geld te doen. Ik vind het een echte uitdaging om de beste kortingscodes en koopjes te scoren en voel me oprecht euforisch als dat gelukt is. Want dat betekent dat ik geld overhoud voor andere leuke dingen! 

Ook mijn ouders waren een ster in creatief met geld omgaan, dus je kunt wel zeggen dat het met de paplepel is ingegoten. Zeker toen ik nog student was en rond moest komen van een studiefinanciering en een bijbaantje, was het zelfs een must om te kijken hoe ik kon besparen op bepaalde uitgaven.
Ook nu ik al jaren op mezelf woon, een meer dan prima salaris heb en de nood misschien wat minder hoog is om zo min mogelijk geld uit te geven, zijn er nog steeds dingen waar ik nooit de volle prijs voor zou betalen. Gewoonweg omdat ik weet dat je hier altijd wel een kortingscode voor kunt vinden, er budgetalternatieven zijn of je deze producten vrijwel wekelijks met een aanbieding kunt kopen.

Dit zijn de 10 dingen waar ik nooit de 'volle mep' voor zou betalen en dus standaard op bespaar.

1. Verzorgingsproducten

Ik was bezig met het maken van een lijstje van verzorgingsproducten waar ik nooit het hele bedrag voor betaal. Tandpasta, shampoo, make-up... ik kwam er eigenlijk al snel achter dat ik voor alle verzorgingsproducten bijna nooit het hele bedrag betaal, dus vandaar dat ik deze als complete categorie heb meegenomen in dit artikel. Het is vooral makkelijk om verzorgingsproducten met aanbiedingen te scoren als je niet erg merkgebonden bent. Het ene moment gebruik ik Prodent tandpasta, dan weer Oral B en ook qua make-up wissel ik continu tussen budgetmerken zoals Catrice of duurdere merken als L'Oréal. Dat geeft me alle ruimte om - als een product op is - deze met korting te kopen, omdat ik de keuze heb uit meerdere merken. In de categorie verzorgingsproducten ga ik altijd voor 1+1 gratis aanbiedingen of 50% kortingsacties. 

2. Pretparken

Niet dat je mij hier heel snel zult vinden (je maakt bij allesbehalve blij met achtbanen), maar àls ik naar een pretpark ga, dan zou ik daar nooit het volledige bedrag voor willen betalen. Je kunt regelmatig bij supermarkten sparen voor korting op een toegangsticket of bijvoorbeeld met Airmiles kaartjes met korting kopen.

3. Wasmiddel en wasverzachter

Als het gaat om wasmiddel, ben ik een luxepoes: ik wil alleen wassen met A-merken wasmiddel. Ik heb toch het idee dat je kleding daar écht lekkerder en schoner van gaat ruiken en dat vind ik toch wel erg fijn. Het liefst koop ik wasmiddel van Robijn. Normaal al snel €10 per fles, maar ook vrijwel altijd wel ergens in de aanbieding. Mijn beste kortingsdeal scoorde ik een kleine twee jaar geleden bij Hoogvliet: 1+2 gratis op al het Robijn wasmiddel. Ja, je leest het goed: je betaalde voor één fles en kreeg er twee gratis. Ik heb toen meteen zo'n enorme voorraad ingeslagen dat ik daar nu - twee jaar later - nog steeds gebruik van maak.
Hetzelfde geldt trouwens voor wasverzachter: ook daarvoor gebruik ik het liefste die van Robijn die ik ook altijd wel ergens koop met een goede aanbieding.

4. Een eerste aankoop bij een webshop

Als ik een aankoop doe bij een webshop waar ik nog nooit eerder iets gekocht heb, speur ik het internet of de website zelf af naar kortingscodes. Bij veel webshops krijg je direct korting op je eerste bestelling, bijvoorbeeld als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Nou, ik wil me best even inschrijven voor een nieuwsbrief om direct €5,- korting te krijgen. Dan schrijf ik me na mijn bestelling direct weer uit 😉.

5. Specifieke boodschappen

In de categorie 'boodschappen' zijn er flink wat producten waar ik bijna nooit het volledige bedrag voor heb betaald. De producten van dit lijstje zijn vrijwel elke week wel bij een supermarkt in de aanbieding (bijvoorbeeld 1+1 gratis, mijn favoriete aanbieding!) waardoor het in mijn ogen niet nodig is om hier het originele bedrag voor neer te leggen.

Denk bijvoorbeeld aan:
  • Houdbare producten zoals rijst, pasta, koffie etc. 
  • Brood. Dit koop ik altijd met een aanbieding (of via Too Good To Go) en vries ik in.
  • Diepvriespizza's. Het enige nadeel is dat je vaak alleen korting krijgt bij 'grote' aantallen, vanaf bijvoorbeeld 4 stuks. Als je een kleine vriezer hebt, zit deze direct vol met pizza's. First World Problems, right?!
  • Verse pasta en pastasauzen. Regelmatig 1+1 gratis bij Albert Heijn
  • Een krat bier. Tip: de website Biernet waar je kunt checken welk bier waar in de aanbieding is deze week)
  • Frisdrank. Ook altijd wel ergens in de aanbieding en lang houdbaar. Als je in één keer tijdens een aanbieding veel koopt, kun je daar lang mee doen en hoef je dus niet onnodig de volle prijs te betalen.

6. Zomerjassen en winterjassen

Als ik een nieuwe jas nodig heb, wacht ik altijd op de sale. Dan heb ik er maar vast één voor volgend jaar! Zo kocht ik twee jaar geleden deze panterjas (€40,- korting) en in 2016 deze winterjas voor €24,-. Fun fact: deze draag ik nu nog steeds! 

7. Tijdschriftabonnement

Ik had al jarenlang geen tijdschriftenabonnement meer, maar begin dit jaar leek het me toch weer leuk om wekelijks een tijdschrift in de brievenbus te krijgen. Ik sloot een abonnement af op het tijdschrift Vriendin. Even Googlen en je vindt zo een kortingsactie op je favoriete tijdschrift. Ik krijg nu bijvoorbeeld 22 nummers voor €29,95. 

8. Verf en vloeren

Ga je verhuizen of een woonruimte in huis verbouwen? Voor een nieuwe vloer of emmer verf, hoef je eigenlijk ook nooit het volledige bedrag te betalen. Verf van bekende merken zoals Flexa of Histor zijn elke week wel bij een bouwmarkt in de aanbieding en als ik een specifieke vloer op het oog heb, wacht ik de aanbiedingen gewoon af. Bij een bouwmarkt zoals Praxis heb je vrijwel wekelijks keuzekortingen waarbij je zo'n 20% korting krijgt op één product.

9. Elektronica en witgoed

Aankopen in de categorie 'Elektronica en Witgoed' zijn vaak grote aankopen. Voor een televisie, wasmachine of smartphone betaal je al snel een paar honderd euro. Wel zo fijn als je daar wat korting op kunt scoren! Een grote aankoop in deze categorie kan ik vaak al een aantal weken van tevoren aan zien komen. Je gaat verhuizen en hebt een nieuwe televisie nodig of je mobiele telefoon of wasmachine dreigt ermee op te houden. Zo kun je je aankoop (met korting!) dus beter plannen.

In de categorie 'Elektronica en Witgoed' profiteer ik graag van de BTW-actie van MediaMarkt (vaak in de laatste week van januari) of van goede deals tijdens Black Friday. Ook een handige tip: check de website Actuele-Aanbiedingen.nl. Hier vind je een overzicht van allerlei aanbiedingen, waaronder voor veel elektronica-gelerelateerde categorieën. Zo zie je in één oogopslag waar je die nieuwe wasmachine, televisie of laptop voor de beste prijs kunt kopen.

10. Meubels

De categorie 'Meubels' is één van de categorieën waarbij ik het écht een leuke uitdaging vind om deze items met zoveel mogelijk korting te scoren. In mijn koophuis kan ik me bijna geen meubel bedenken waar ik de volle prijs voor heb betaald. Voor alle meubels met een waarde boven de €100,- heb ik sowieso nooit de volledige prijs betaald. Ook hier wacht ik weer op kortingsacties, kijk ik naar budgetalternatieven bij bijvoorbeeld IKEA of Kwantum of shop ik in kringloopwinkels en via Marktplaats. De beste budgetvondsten in mijn huis zijn:
  • Mijn groene velvet bank, Torino 3-zits (Nieuwprijs €699 bij Wehkamp, gekocht bij Ik Willem Nu, voor €180)
  • Mijn dressoir (Nieuwprijs €135 bij Leen Bakker, gekocht via Marktplaats voor €30)
  • Mijn Vittsjö salontafels (Nieuwprijs: €60 bij IKEA, gekocht via Marktplaats voor €20)
Ik ben heel benieuwd: voor welk(e) product(en) of dagjes uit zou jij nooit het volledige bedrag betalen.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten