Beleggingsupdate oktober: de magische grens van €5.000,- bereikt - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Beleggingsupdate oktober: de magische grens van €5.000,- bereikt


Ik moest even twee keer met mijn ogen knipperen toen ik besefte dat ik alweer een half jaar bezig ben met beleggen én deze maand de magische grens van €5.000,- belegd vermogen bereikte. Ergens maakt het me nog steeds een beetje bang dat ik maar liefst vijf-dui-zend euro in aandelen heb zitten die elk moment meer of minder waard kunnen worden. En ik denk dat dat piepkleine beetje angst tóch een beetje bij beleggen hoort. Want zeg nu zelf: die €5.000,- gewoon op je spaarrekening laten staan geeft je toch een veel veiliger gevoel? Maar dan blijft het ook €5.000 en wordt het geen cent meer waard (oké, op die 0,01% rente na dan 😉)

Als ik me dat realiseer, dan weet ik weer wat ik het voor doe: ik beleg geld dat ik nu niet nodig heb, zodat het op de lange termijn meer waard wordt. En het feit dat beleggingen jaarlijks gemiddeld 6% meer waard worden, stelt me dan ook weer gerust.

Je hoort het al: beleggen is een avontuur met pieken en dalen. Iets wat ik ook zeker terugzie in mijn huidige aandelenportfolio. Die varieert namelijk van aandelen die 35% in de min staan tot aandelen die 85% in de plus staan. Wat kan ik zeggen... door het coronavirus is beleggen op het moment heel dynamisch én interessant.

De gouden beleggingstip: spreiden!

Laten we weer eens mijn beleggingen onder de loep nemen. Eén van de gouden tips voor beleggen is spreiden. En volgens mij doe ik dat redelijk goed; ik heb mijn geld belegd in verschillende typen aandelen, landen en via verschillende brokers en apps. Zo probeer ik mijn risico op het verliezen van mijn inleg te beperken.

 • DEGIRO: de broker waar ik het grootste gedeelte van mijn geld heb belegd. Ik beleg daar in bedrijven (Shell, Galapagos en Pinterest) en in ETF's (een verzamelmandje van diverse bedrijven die een bepaalde koers volgen. Ik beleg in de Vanguard S&P 500 ETF en de iShares EuroStoxx 50 ETF)
 • BUX Zero: een app waarmee ik begin dit jaar gratis begon met beleggen. Inmiddels heb ik bijna al mijn aandelen daar (met winst) verkocht en van dat geld aandelen gekocht via DEGIRO. Ik heb hier nu nog aandelen in Shell en Tripadvisor, maar omdat die allemaal in de min staan, verkoop ik daar voorlopig nog niets.
 • Peaks: een initiatief van de Rabobank waar je laagdrempelig je geld kunt laten beleggen. Ik heb hier eenmalig een bedrag gestort en krijg nu nog periodiek extra beleggingstegoed wanneer iemand mijn code gebruikt en zich ook aanmeldt bij Peaks. Het bedrag dat je inlegt, belegt Peaks in een indexfonds, dat bestaat uit diverse, duurzame bedrijven. Mijn risicoprofiel is hier 'Scherp', wat betekent dat ik een relatief hoog risico loop (maar op lange termijn ook kans heb op een hoger rendement).
 • Semmie: Hier heb ik eenmalig €100 belegd om de app uit te proberen, zodat ik daar binnenkort over kan schrijven op mijn blog.
 • Lendahand: Een crowdfundingplatform waar ik eenmalig €250,- heb belegd in een project in Kenia. Ik krijg dit bedrag (plus 6,5% rente) de komende 24 maanden terugbetaald. 

Mijn laatste transactie dateert van 21 september, toen ik 6 aandelen in de iShares Euro Stoxx 50 ETF kocht voor €32,20 per stuk. Daarna heb ik even niets meer aangeschaft, omdat ik de aandelen in mijn portefeuille te veel vond fluctueren. Ik kon even geen goede voorspelling maken en vond het allemaal iéts te spannend.

Op dit moment heb ik nog wel een doorlopende limietorder lopen voor de iShares Euro Stoxx 50 ETF; 15 stuks à €32,70 per stuk, maar de koers heeft daar steeds boven gelegen.

Met een doorlopende limietorder bepaal je hoeveel aandelen je wil kopen voor een bepaalde prijs. Op het moment dat de aandelen die waarde aantikken, wordt de limietorder automatisch ingelost en koop je het aantal aandelen voor het bedrag dat je hebt ingesteld als limiet.

Mijn aandelenportefeuille in oktober

Mijn aandelenportefeuille ziet er op het moment van schrijven (20 oktober) als volgt uit:


Klik op de afbeelding om te vergroten en in te zoomen.

Ik sta nog steeds in de min dus. 4,87% om precies te zijn, oftewel: €257,56. Maar nogmaals: geen paniek op de korte termijn, ik beleg nog steeds voor de lange termijn en heb er het volste vertrouwen in dat mijn beleggingen ooit weer meer waard worden.

Het paradepaardje van mijn portefeuille blijft toch echt Pinterest. Ik kocht hier een aantal maanden geleden 10 aandelen in, nét voordat de nieuwe kwartaalcijfers werden gepubliceerd. Ik verwachtte al dat het een goed kwartaal was geweest voor Pinterest en dat na bekendmaking van de cijfers de koers zou stijgen. En zoals je kunt zien, gebeurde dat ook. Mijn beleggingen zijn nu ruim 85% meer waard dan toen ik ze kocht.

Welke aandelen wil ik nog kopen in oktober?

Deze maand maken een aantal grote bedrijven hun kwartaalcijfers van het derde kwartaal bekend, zoals Heineken en Philips. Ik heb nu als test voor mezelf voor beide bedrijven een voorspelling proberen te maken over de kwartaalcijfers (Heineken: daling vanwege het sluiten van de horeca, Philips een stijging). 

En als mijn voorspellingen blijken te kloppen, dan ga ik dit de komende maanden wat meer als richtlijn gebruiken bij het kopen van nieuwe aandelen.

In oktober wil ik in ieder geval nog mijn iShares Euro Stoxx 50 aanvullen, maar alleen als ik ze onder mijn GAK (Gemiddelde Aankoop Koers) kan kopen. En verder heb ik ook Heineken op mijn watch list staan, die ik na de bekendmaking van de kwartaalcijfers op woensdag 28 oktober hoop toe te voegen aan mijn portefeuille. Ik verwacht dat ik ze dan voor een mooi aankoopbedrag kan kopen.

Ik ben benieuwd: ben jij al bezig met beleggen? Waar beleg jij in?

Disclaimer: ik ben geen beleggingsexpert. Beleggen brengt risico's met zich mee, je kunt je inleg verliezen.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

4 opmerkingen:

 1. Wat ben je goed bezig! Ik beleg zelf nog niet, maar ik wil mij er nog steeds eens in gaan verdiepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi totaalbedrag heb je in zo'n korte tijd belegd! Ik kocht vorig jaar augustus 1x VWRL, daarna heel lang niks en sinds begin dit jaar beleg ik pas maandelijks. Heb nu ook IDVY erbij (via de giro allemaal trouwens). Mijn waarde zit nu rond de 815 euro in totaal. Dus ik hoop eind dit jaar rond de 1000 uit te komen dat vond ik dan al een mooi begin, maar als ik jouw artikel nu lees, is dat van mij nog niks! Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien dat je bezig bent met beleggen. Ik ben zelf begin 2017 gestart met beleggen en hanteer de DGI (Dividend Growth Investing) strategie om maandelijks passief inkomen te genereren. Op mijn blog (met een wat ambitieuze titel) hou ik mijn vorderingen bij.

  Je benoemt spreiding als belangrijke tip en gelijk heb je! Spreiding in geografie (NL vs bijvoorbeeld US), spreiding in sectoren / industrieën, spreiden in grote/kleine bedrijven, etc. Hoe beter gebalanceerd, hoe beter je portfolio klappen (zoals bv. Corona) kan opvangen zonder dat je er wakker van ligt.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo
  Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig heeft bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken

  $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
  $ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
  $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

  Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
  e-mail: carlose78910@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen