Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in september? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in september?


Iets later dan normaal, maar beter laat dan nooit: mijn uitgaven van de maand september! Ik heb mijn inkomsten en uitgaven Spreadsheet weer bijgewerkt en het overgebleven geld verdeeld over mijn spaarpotjes en beleggingsrekeningen. Alhoewel... deze maand bleef er eigenlijk niets over, omdat ik in september samen met mijn zusje een caravan kocht. Het aankoopbedrag van de caravan en alle bijkomende kosten vind je dan ook terug in deze Last Month's Budget van de maand september. 

Vaste lasten & Rekeningen: €1.291,85

Nieuw in deze categorie zijn de kosten voor de caravanstalling en de caravanverzekering. Ik heb de caravan samen met mijn zusje gekocht, dus delen we ook alle kosten. Voor de caravanstalling betalen we €300,- per jaar, wat dus neerkomt op €25,- per maand (en €12,50 per persoon). De caravanverzekering is €9,28 per maand. Daar betaal ik dus €4,64 voor.

Op een extra tandartsrekening na die ik vorige maand kreeg, is er voor de rest niet veel veranderd in dit overzicht. Dit is de laatste maand dat ik nog profiteer van mijn goedkope televisie- en internetabonnement van Ziggo, vanaf volgende maand ga ik weer het normale tarief van €54,- betalen. Helaas...
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €62,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €39,95
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €43,71
 • Autoverzekering: €32,15
 • Zorgverzekering: €87,00
 • Reisverzekering: €4,45
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Caravanverzekering: €4,64
 • Caravanstalling: €12,50
 • Goede doelen: €74,00
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Schoonmaakster: €80,00
 • Tandartsrekening: €26,16

Boodschappen: €199,08

Deze maand gaf ik relatief veel geld uit aan boodschappen. Mijn streven is nog steeds €180,- per maand, wat overeenkomt met wat het Nibud adviseert voor een eenpersoonshuishouden van een vrouw. 

Ik ben trouwens vorige week begonnen met de Boodschappencursus van blogger Porterenee. Ik heb nu een paar modules gevolgd en ook al had ik stiekem verwacht er niet heel veel van te leren, ik heb toch weer wat handige tips en tricks ontdekt om te besparen op boodschappen.

Als ik de cursus helemaal gevolgd heb, zal ik een review hierover delen op mijn blog.

Buiten de deur: €114,93

Tijdens mijn vakantie (hierover lees je meer verderop in dit artikel) hebben we het er echt van genomen. We haalden een keer eten af, gingen uit eten, lunchten buiten de deur. En ook buiten mijn vakantie om heb ik een aantal keer buiten de deur gegeten of een koffietje gedronken.
De kosten zullen in oktober wel weer een stuk lager liggen, nu de horeca om 22.00u dichtgaat...

Interieur & Klussen: €66,76

Ik kocht een paar keer een bos bloemen voor in huis (daar geniet ik zo van!) en ging het klusavontuur aan om de radiator in de woonkamer te schuren en te lakken. En dat is heel goed gelukt! Voorheen was het een lelijke, vergeelde radiator. Lelijk is 'ie nog steeds, maar wél functioneel en nu mooi wit.

Verzorging: €36,88

Ik kocht wat nieuwe make-upproducten en verzorgingsproducten bij Kruidvat en Etos.

Kleding: €42,99

Een goedkope maand qua kleding! Ik denk dat ik dit jaar misschien wel 2x zo weinig heb uitgegeven aan kleding als vorig jaar. Dat komt vooral doordat ik winkelen in deze tijden van corona maar weinig aan vind. En ik ben nog steeds geen fan van online shoppen (iets met geen overzicht en daardoor heel gefrustreerd raken). Ik kocht deze maand twee heerlijk warme truien, waar ik heel blij mee ben!

Cadeaus: €25,00

Ik kocht een verlaat verjaardagscadeautje voor een vriendin en een vriend die jarig waren.

Vervoer & Parkeren: €102,85

Ik tankte in september twee keer, ging met het OV naar Utrecht en parkeerde twee keer betaald in het centrum. Omdat de meeste kilometers die ik maak, zakelijk zijn, krijg ik elk kwartaal vrijwel al mijn kilometers vergoed. 

Caravan: €3.275,94

Vorige maand popte deze categorie voor het eerst op in mijn uitgavenoverzicht, namelijk de caravan! Deze maand komt ook het aankoopbedrag terug in dit overzicht. Het is natuurlijk een enorm bedrag, maar omdat ik hiervoor gespaard had en zelfs een apart spaarpotje voor de caravan had, deed het wat minder pijn toen ik het bedrag van €3.250,- moet overmaken.

Verder kochten we wat praktische dingen zoals een grondzeil, waslijn en servies voor in de caravan.

Vakantie: €141,91

In september stond onze caravan drie weken lang op de camping. Wat was het relaxed om drie weken lang een plekje te hebben op nog geen 25 minuten rijden waar je een instant vakantiegevoel kreeg! Ook de kosten voor onze caravanplek hebben we gedeeld, dat kwam neer op iets meer dan €140,- per persoon.

Sport: €58,83

Begin dit jaar volgde ik een borstcrawlcursus voor beginners. Dat vond ik zó leuk, dat ik de maanden daarna braaf ben blijven trainen en in september zelfs met de cursus voor gevorderden begon. Ik betaalde het hele bedrag (€190,- voor twaalf lessen) in één keer, maar om het overzicht te bewaren, voer ik de kosten per maand in.

In september had ik twee lessen en kocht ik daarnaast weer een strippenkaart voor het zwembad. Ik betaal daarvoor €44,- waarmee je elf keer kunt banen zwemmen. Je krijgt dan één keer gratis, toch weer mooi meegenomen.

Overig: €36,99

In de categorie 'Overig' deze maand: ik kocht een aantal e-books tijdens de Bol.com 10-daagse (veel e-books waren toen €2,99 of €3,99!) en kocht twee nieuwe spelletjes: Dobbel Zo Clever en Qwirkle. Beide een dikke aanrader!

Totale uitgaven in september: €5.332,17

Als we het aankoopbedrag van de caravan even achterwege halen, dan gaf ik in deze maand €2.082,17 uit. Dat is niet veel hoger dan afgelopen maanden.

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Yay, wat leuk dat jullie een caravan hebben gekocht! Wij hebben onlangs een camper gekocht en zijn nu druk bezig met verbouwen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker dat jullie de kosten voor de caravan samen kunnen delen. Heerlijk rustig om er even tussen uit te zijn van thuis! Ik ben nu ook even een midweekje op vakantie (in een vakantiehuisje). En leuk dat je zo blij bent met het resultaat van je radiator, ik kan me voorstellen dat het er nu een heel stuk beter uit ziet!

  BeantwoordenVerwijderen