5 dingen die je vandaag nog kunt doen om geld te besparen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

5 dingen die je vandaag nog kunt doen om geld te besparenBesparen: iedereen wil het, maar ik ken weinig mensen die het daadwerkelijk leuk vinden of alle tijd hebben om uit te zoeken hoe je kunt besparen op vaste lasten en andere uitgaven. Laat ik vooropstellen dat ook ik dit soort 'uitzoekklusjes' eeuwig uitstel. Zo staat er al maanden op mijn to-do-list dat ik wil uitzoeken of mijn maandelijkse bankkosten omlaag kunnen, loopt mijn internetabonnement bijna af en vraag ik me af of ik mijn telefoonabonnement niet goedkoper kan afsluiten bij een andere provider.

Afgelopen weekend besloot ik dat ik er nu écht aan moest geloven. Ik sloot mezelf een middagje op, pakte mijn 'bespaar-uitzoeklijst' erbij en zorgde ervoor dat ik - als ik al deze acties zou uitvoeren - in één uurtje €393,46 besparen.
Klinkt dat als muziek in de oren? In dit artikel deel ik de 5 dingen die ook jij vandaag nog kunt doen om per direct geld te besparen.

Deze acties zou je in 1 uur kunnen uitvoeren en zorgen er in mijn geval voor dat ik €393,46 bespaar.

1. Mobiel abonnement oversluiten bij goedkopere provider

Ik heb al jaren een sim only abonnement. Niet alleen ben ik daardoor veel goedkoper uit dan wanneer ik een toestel bij mijn abonnement aanschaf, ik krijg ook geen BKR-registratie én ik ben superflexibel met opzeggen. Doordat ik nu al vier jaar hetzelfde sim only abonnement heb, heb ik namelijk elke maand de vrijheid om mijn abonnement op te zeggen en een nieuw (goedkoper!) abonnement af te sluiten.
Dat ik die vrijheid in theorie heb, betekent echter niet dat ik daar in de praktijk ook gebruik van maak. Dit is zo'n typisch klusje dat ik eindeloos blijf uitstellen. Maar goed, ook dit stond op mijn 'bespaar-uitzoeklijst' en dus ging ik aan de slag met het checken of ik mijn mobiele abonnement bij een andere provider goedkoper kon afsluiten.

Online zijn er verschillende vergelijkingssites te vinden waar je in één oogopslag kunt zien wat je bij welke provider betaalt voor de door jou gewenste hoeveelheid GB's internet, sms'jes en belminuten. Op dit moment betaal ik iets meer dan €20,- per maand voor 10GB internet, 300 belminuten en onbeperkt sms'en. Eerlijk gezegd dacht ik dat dat niet veel goedkoper kon, maar het tegendeel blijkt waar te zijn.
Doordat provider Ben nu een hele fijne actie heeft waarbij je extra MB's internet krijgt bij je abonnement voor dezelfde prijs, krijg ik daar het volgende:

 • 8000 MB internet (meer dan genoeg voor mij!)
 • Extra snel 4G
 • Onbeperkt bellen
 • Onbeperkt sms'en

... en dat voor slechts €15,50 per maand voor een sim only abonnement van 24 maanden. Geen addertjes onder het gras, want je betaalt zelfs geen aansluitkosten en na 24 maanden kun je het abonnement gewoon maandelijks opzeggen en blijf je dezelfde prijs betalen. Door dit abonnement af te sluiten, kan ik gewoon mijn eigen nummer behouden én ben ik in een jaar tijd ruim €60,- goedkoper uit! Je snapt dat ik niet lang hoefde te twijfelen om over te stappen.

Besparing: €60,- per jaar

2. Bankpakket checken

Voor mijn bankrekening bij de Rabobank betaal ik elke maand €2,90. Geen enorm bedrag natuurlijk, maar toch had ik het idee dat dat goedkoper moest kunnen. Ik schafte namelijk ooit een creditcard aan, die ik al jaren niet heb gebruikt. Sterker nog: mijn creditcard verliep in november 2019 maar toen ik inlogde bij de Rabobank, ontdekte ik dat ik daar elke maand gewoon nog voor betaalde. Oeps!

Ik kon mijn pakket omzetten naar een goedkoper pakket zonder creditcard en bespaarde daarmee per direct €1,20 per maand. Ook dit klusje kostte me een paar minuten, waarmee ik op jaarbasis toch weer €14,40 kan besparen. Mijn tip is dus om in te loggen bij je bank, te checken welke pakketten er zijn en of er een goedkoper pakket is waar jij ook prima mee uit de voeten kunt.

Besparing: €14,40 per jaar
3. TV- en internet oversluiten of vragen om een actie

Toen ik drie jaar geleden verhuisde naar een huurappartement in Veenendaal sloot ik samen met mijn huisgenootje een TV- en internetabonnement af bij Ziggo. We profiteerden toen van een hele fijne welkomstactie waarbij we de eerste negen maanden slechts €29,90 betaalden en de laatste drie maanden €49,95 (in plaats van het volledige jaar €49,95 te betalen). 

Toen het eerste jaar bijna voorbij was, keken mijn huisgenootje en ik of het wellicht slim was om over te stappen op een andere provider, waarbij we weer van zo'n leuke actie konden profiteren. Die optie was financieel gezien zeker interessant, maar toen we terugdachten aan hoeveel gedoe het destijds was om internet en televisie te installeren, hadden we weinig zin om dit hele riedeltje weer te doorlopen bij een andere provider.

Dat was dan ook de reden dat we liever niet wilden overstappen, maar een korting, dat wilden we natuurlijk wel! We besloten met Ziggo te bellen en hen de situatie voor te leggen: we dachten erover na om over te stappen naar een andere provider omdat deze goedkoper was, maar het liefst wilden we bij Ziggo blijven.

Nou, dat was geen probleem, want de dame aan de andere kant van de lijn kon ons direct een nieuwe korting geven waarbij we de eerste zes maanden €29,95 zouden betalen en de laatste zes maanden €52,-. Oké, niet zo'n goede actie als in ons eerste jaar, maar wel een besparen van ruim €120,- op jaarbasis. En dat met één telefoontje!

Ook het jaar erna - toen ik naar een koopappartement verhuisde - belde ik Ziggo op en kreeg ik weer zo'n leuke aanbieding. Ik bel dus elk jaar rond juni/juli naar Ziggo met de mededeling dat ik wil overstappen, tenzij ze weer zo'n leuke actie hebben. En aangezien we alweer richting juli gaan, was het de hoogste tijd om weer een telefoontje te plegen.

En ja hoor, ook dit keer kon ik weer van een actie profiteren. Weliswaar niet zo goed als die van voorgaande jaren, maar toch betaal ik de eerste drie maanden €39,95 per maand in plaats van €54,-. Met een telefoontje van vijf minuten, bespaarde ik dus €42,15!
Een absolute tip is dus om elk jaar even te bellen met je internet- en televisieprovider met de vraag of ze een leuke aanbieding hebben waar jij als vaste klant van kunt profiteren! 

Besparing: €42,15 per jaar

4. Gas & elektriciteit oversluiten

Door de coronacrisis en de historisch lage olieprijzen is dit hét moment om over te stappen van energieleverancier en te checken of je ergens anders goedkoper uit bent. Op dit moment gebruik ik gas en elektriciteit van Eneco. Afgelopen jaar had ik een verbruik van 1.328 kWh stroom en 635,8m3 gas. Dat kwam neer op een totaalbedrag van €847,63 in 2019.

Via diverse energieprijsvergelijkers, zoals Pricewise.nl kun je op basis van je postcode, huidige verbruik en huidige energieleverancier berekenen hoeveel goedkoper je uit kunt zijn. Als ik zou overstappen van Eneco naar Oxxio, zou ik op jaarbasis maar liefst €261,91 kunnen besparen. Wow! Ik ontdekte dat ik bij Eneco eigenlijk vrij duur uit ben, want bij vrijwel elke energieleverancier die uit de prijsvergelijking kwam, zou ik flink besparen, minimaal €150,- op jaarbasis. 

Wat mij betreft dus absoluut de moeite waard om over te stappen, tegenwoordig gaat dat ook allemaal erg makkelijk en wordt alles voor je geregeld.

Besparing: €261,91 per jaar

5. Beginnen met (digitale) koopzegels sparen

Als je regelmatig boodschappen doet bij dezelfde supermarkt, kan het zeker interessant zijn om koopzegels te gaan sparen. Je betaalt een klein bedrag per koopzegel, maar krijgt uiteindelijk een groter bedrag terug wanneer je een volle spaarkaart met zegels inlevert.

Het plakken van die koopzegeltjes (een klusje waar je zo een half uurtje mee zoet bent) hield me altijd tegen. Maar tegenwoordig kun je bij Albert Heijn digitale koopzegels sparen. Dat betekent dat je niet meer zegels hoeft te plakken, maar je automatisch koopzegels spaart door middel van het scannen van je bonuskaart. Bij elke euro die je uitgeeft bij Albert Heijn, krijg je één koopzegel waar je €0,10 voor betaalt. Een volle spaarkaart is €49,- waard (490 zegels) en je krijgt €52,- als je 'm inlevert. Dat is een rendement van 6% en feitelijk verdien/bespaar je op deze manier dus €3,-. Als je bedenkt dat ik maandelijks voor zo'n €200,- boodschappen doe, dan verdien/bespaar ik in een jaar tijd ongeveer €15,-. En hoe groter je huishouden, hoe meer je maandelijks kunt verdienen/besparen op deze manier.

Zeker omdat je hier dus helemaal geen moeite voor hoeft te doen, vind ik dit een interessante optie en had ik in minder dan een minuut in mijn app ingesteld dat ik koopzegels wil gaan sparen.

Besparing: €15,- per jaar

En voilà: met deze tips kun je vandaag nog aan de slag om te checken of jij ook kunt besparen op deze maandelijkse uitgaven.  Succes!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ben.

Volg mij op Pinterest & Pin dit artikel op Pinterest:


Deze blogs vind je misschien ook leuk:

5 opmerkingen:

 1. Anoniem30.6.20

  Wat ook veel voordeel kan opleveren, is om abonnementen op kranten/tijdschriften op te zeggen. Vooral als je het niet/nauwelijks leest, heeft het geen zin om dit door te laten lopen. Ik geloof wel dat er een opzegtermijn is...
  Ook een tip; vrijdag de online folders bekijken van supermarkten. ah & lidl staan dan al online voor de volgende week. vaak soortgelijke aanbiedingen, maar je kan veel besparen op boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even inhaken op de bovenbuurvrouw, op zondag staan alle folders op reclamefolder(zelf heb ik de app). Fijn moment om je komende week uit te stippelen qua boodschappen, budget etc.

   Verwijderen
 2. Hele fijne tips! Ik houd het ook regelmatig in de gaten dat ik niet te veel betaal voor iets!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie tips! Ik probeer elk jaar een moment in te lassen waarop ik mijn abonnementen en andere vaste lasten bekijk om te checken of het niet goedkoper kan. Bespaart op de lange termijn veel geld :)

  BeantwoordenVerwijderen