3 verzekeringen & abonnementen om in 2020 nog op te besparen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

3 verzekeringen & abonnementen om in 2020 nog op te besparen


Over drie maanden is het alweer 2021. Hallo, kan iemand me even knijpen? De laatste maanden van het jaar gebruik ik altijd om terug te blikken op het afgelopen jaar en een plan te maken voor 2021. Wat zijn mijn financiële, zakelijke en privé doelen voor volgend jaar? Heb ik mijn doelen van dit jaar behaald? En waar wil ik meer aandacht aan besteden in het nieuwe jaar? Kortom: de laatste maanden van het jaar zijn voor mij altijd de maanden van terugblikken en vooruitkijken én het afwerken mijn lijstje met actiepunten die ik veel te lang laat liggen.

In de laatste maanden van het jaar kijk ik bijvoorbeeld ook altijd extra kritisch naar mijn verzekeringen en abonnementen. Wat betaal ik daar maandelijks voor? En kan dat goedkoper oftewel: is het de moeite waard om over te stappen?

In dit artikel deel ik drie verzekeringen en abonnementen waar je in 2020 nog op kunt besparen. En dat niet alleen: ik deel ook nog een extra tip die je eind november toe kunt passen.

Telefoonabonnement

Toevallig ben ik een aantal maanden geleden al overgestapt naar een nieuw Sim Only abonnement. Na vijf jaar bij dezelfde provider te hebben gezeten, ontdekte ik dat ik een stuk goedkoper uit was als ik zou overstappen. Zo gezegd, zo gedaan. Nu zit ik dus weer twee jaar vast aan een abonnement, maar die is zo spotgoedkoop dat ik verwacht dat ik hetzelfde abonnement in die twee jaar niet veel goedkoper ergens anders zou kunnen afsluiten. 

Als jij niet meer vastzit aan een telefoonabonnement of je contract loopt bijna af, dan is het natuurlijk wél heel interessant om te kijken of je over kunt stappen op een nieuwe provider.
Om telefoonabonnementen met elkaar te vergelijken, gebruik ik altijd een vergelijkingswebsite, zodat ik niet zelf alle websites van telefoonproviders af hoef te gaan. Op Telefoon.nl vergelijk je telefoonproviders met elkaar op basis van aantal belminuten, GB's internet en eventueel sms'jes. 

Als je naast een nieuw abonnement ook op zoek bent naar een nieuwe smartphone, kun je ook dit vergelijkingsplatform gebruiken. Je ziet zo in één oogopslag waar je jouw gewenste smartphone op dit moment het goedkoopst kunt aanschaffen.

Internetabonnement

En als ik dan toch bezig ben, check ik ook altijd even of ik mijn internetabonnement goedkoper kan oversluiten. Ik vertelde je in een eerder artikel op mijn site al eens hoe ik elk jaar bespaar bij mijn huidige provider, maar inmiddels heb ik ontdekt dat mijn huidige televisie- en internetprovider toch écht heel duur is. Ik kijk stiekem enorm op tegen het gedoe om alles weer opnieuw af te sluiten, maar als ik daarmee op jaarbasis weer een paar tientjes bespaar, is het wel echt de moeite waard.

Via Bestedeal.nl kun je heel eenvoudig internetaanbieders met elkaar vergelijken. Je selecteert de gewenste downloadsnelheid en of je ook televisie en vast bellen wil toevoegen aan je abonnement. De goedkoopste komt meteen bovenaan te staan en vanaf deze website kun je direct overstappen op een andere aanbieder. Ik zou direct €6,50 per maand goedkoper uit kunnen zijn, wat toch weer neerkomt op €78 per jaar.

Zorgverzekering voor 2021

De laatste maand van het jaar is natuurlijk dé maand om over te stappen van zorgverzekering. Volgens de Miljoennota die bekend werd gemaakt op Prinsjesdag, gaat de zorgpremie gemiddeld stijgen met 59 euro per jaar. Dat komt dus neer op een kleine €5,- per maand, wat ik stiekem best wel veel vind.

Onder die stijging komen we helaas niet uit, maar het is wel de moeite waard om eind dit jaar te checken of je je zorgverzekering ergens anders goedkoper kunt afsluiten.
Elk jaar worden rond 11 november de premies voor het nieuwe jaar bekend gemaakt en vanaf dat moment kun je een nieuwe zorgverzekeraar voor 2021 kiezen. 11 november staat dan ook gevlagd in mijn agenda. Om een artikel te schrijven op mijn blog over de goedkoopste zorgverzekeringen voor 2021, maar natuurlijk ook om te kijken of ik goedkoper uit ben door over te stappen.

Ik zit al jarenlang bij dezelfde zorgverzekering. Niet omdat ik te lui ben om over te stappen, maar omdat de premie gewoonweg nog nooit lager is geweest bij een andere verzekeraar. Ik ben dan ook heel benieuwd of het dit jaar eindelijk de moeite waard gaat zijn om over te stappen. 

Extra tip: Black Friday!

Nog een datum om te omcirkelen in je agenda: vrijdag 27 november. Dan is het namelijk Black Friday. Tijdens deze dag - die over is komen waaien uit Amerika - profiteer je van hele fijne kortingen bij webshops. Ook telefoon- en internetproviders willen op zo'n dag nog wel eens leuke acties lanceren waardoor je korting krijgt bij het afsluiten van een nieuw abonnement. 

Op welke verzekeringen en abonnementen wil jij in 2020 nog besparen?



Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

  1. Ik ga sowieso mijn zorgverzekering checken. Voor de laagste prijs uiteraard. Dat doe ik sinds 3 jaar elk jaar. Gewoon omdat ik het zonde vind om mijn geld daaraan weg te gooien als het ook goedkoper kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handige tips! Ik ga deze zeker zelf ook toepassen. Ik maak er elk jaar altijd een hele studie van om maar de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Dit jaar ga ik dit weer doen, dit scheelt stiekem vaak toch meer geld dan dat ik van te voren zou denken. Groetjes, Anne

    BeantwoordenVerwijderen