Beleggingsupdate September: aandelen in de min - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Beleggingsupdate September: aandelen in de min



Tijd voor een nieuwe beleggingsupdate! In maart dit jaar stortte ik me als absolute leek in dit beleggingsavontuur en begon ik met beleggen. Eerst laagdrempelig via apps waarbij jouw geld vóór jou belegd wordt, niet veel later durfde ik het ook aan om zelf aandelen te kopen. 

Inmiddels heb ik bijna €5.000 belegd via diverse apps en brokers en deel ik elke maand welke aandelen ik heb gekocht, laat ik zien hoe mijn aandelenportefeuille eruit ziet én vertel ik natuurlijk hoe het er met mijn aandelen voor staat.
Ik kan alvast een tipje van de sluier oplichten: mijn aandelen staan in de min. En waarom ik daarvan niet in paniek raak, leg ik uit in dit artikel.

Waar beleg ik in?

Ik beleg mijn geld via verschillende brokers en beleggingsapps. Ik vind het leuk om verschillende beleggingsplatformen uit te proberen, zodat ik daar vanuit eigen ervaring over kan schrijven op The Budget Life. Op dit moment beleg ik via:

  • DEGIRO: de broker waar ik het grootste gedeelte van mijn geld heb belegd. Ik beleg daar in bedrijven (Shell, Galapagos en Pinterest) en in ETF's (een verzamelmandje van diverse bedrijven die een bepaalde koers volgen. Ik beleg in de Vanguard S&P 500 ETF en de iShares EuroStoxx 50 ETF)
  • BUX Zero: een app waarmee ik begin dit jaar gratis begon met beleggen. Inmiddels heb ik bijna al mijn aandelen daar (met winst) verkocht en van dat geld aandelen gekocht via DEGIRO. Ik heb hier nu nog aandelen in Shell en Tripadvisor, maar omdat die allemaal in de min staan, verkoop ik daar voorlopig nog niets.
  • Peaks: een initiatief van de Rabobank waar je laagdrempelig je geld kunt laten beleggen. Ik heb hier eenmalig een bedrag gestort en krijg nu nog periodiek extra beleggingstegoed wanneer iemand mijn code gebruikt en zich ook aanmeldt bij Peaks. Het bedrag dat je inlegt, belegt Peaks in een indexfonds, bestaande uit diverse duurzame bedrijven. Mijn risicoprofiel is hier 'Scherp', wat betekent dat ik een relatief hoog risico loop (maar ook kans heb op een hoger rendement).
  • Semmie: Hier heb ik eenmalig €100 belegd om de app uit te proberen, zodat ik daar binnenkort over kan schrijven op mijn blog.
  • Lendahand: Een crowdfundingplatform waar ik eenmalig €250,- heb belegd in een project in Kenia. Ik krijg dit bedrag (plus 6,5% rente) de komende 24 maanden terugbetaald. 

Galapagos-aandelen: ruim 30% minder waard

De daling in de waarde van mijn aandelenportefeuille is voor het grootste gedeelte te wijten aan mijn Galapagos-aandelen. Galapagos is bezig met het ontwikkelen van een veelbelovend reumamedicijn. De koers van deze aandelen steeg de afgelopen jaren en maanden dan ook enorm, omdat de verwachtingen zo hoog waren. Maar toen werd het medicijn een paar weken geleden onverwachts afgekeurd voor de Amerikaanse markt. Deze tegenslag resulteerde direct in een enorme daling van de waarde van Galapagos-aandelen.
En dat gebeurde ook met mijn aandelen: mijn gemiddelde aankoopkoers is €167,25 maar op het moment van schrijven zijn de aandelen nog maar €115,50 waard. Afgelopen week zakte de waarde zelfs onder de €110 per aandeel. Ik sta nu bijna 31% in de min.

Omdat ik voor de lange termijn beleg, raak ik nog niet direct in paniek. Het ziet er ook nog steeds naar uit dat het reumamedicijn op termijn alsnog goedgekeurd wordt (eind dit jaar wellicht al op de Europese markt) en Galapagos ontwikkelt meerdere medicijnen, dus ik blijf geloven in het bedrijf.

Overige aandelen in mijn portefeuille

Zowel via de app BUX Zero als de broker DEGIRO heb ik aandelen in Shell. Vooral mijn Shell-aandelen bij BUX Zero staan flink in de min (-26,40%) , bij DEGIRO is de schade wat minder omdat ik daar een lagere GAK (Gemiddelde Aankoop Koers) heb: -15,58%.

Beide ETF's waar ik in beleg via DEGIRO staan ook in de plus, de iShares EuroStoxx 50 ETF staat 1,30% in de plus en de Vanguard S&P 500 ETF staat zelfs 2,79% in de plus. 
Mijn grootste uitschieter in mijn aandelenportefeuille zijn mijn aandelen in Pinterest die ik vorige maand kocht. Daar sta ik nu 37,76% in de plus. Ik baal nog steeds dat ik er destijds niet meer heb gekocht 😉

Peaks

Mijn beleggingen bij Peaks zijn op dit moment €605,59 waard (€40,59 in de plus). Ik heb hier ooit zelf €200 ingelegd, het resterende bedrag heb ik verdiend doordat jullie zo actief mijn actiecode gebruiken, superleuk! 

Ook beginnen met beleggen bij Peaks? Download de app en gebruik mijn actiecode NICOLD3IP. Jij krijgt dan €5,- beleggingstegoed om direct te beleggen en ik krijg ook €5,-. Zo helpen we elkaar een handje!

Semmie

Mijn beleggingen bij Semmie zijn op dit moment €101,68 waard (€1,68 in de plus). 

Mijn beleggingen op 13 september 2020

Op 13 september - de dag waarop ik dit artikel schrijf - ziet mijn portfolio er als volgt uit:


Ik sta dus bijna €300,- in de min. Maar nogmaals: geen paniek. Ik beleg voor de lange termijn.

Waar wil ik komende maand op letten?

Disclaimer: ik ben geen beleggingsexpert. Beleggen brengt risico's met zich mee, je kunt je inleg verliezen.
Ik verwacht dat de tweede coronadip komende maand nog beter terug te zien is in de dalende koersen van aandelen. Dit is voor mij dan ook hét moment om bij te kopen. Ik wil vooral mijn ETF's komende maand spekken en ook wat beter gaan letten op de kwartaalcijfers die er op den duur weer aankomen. 

Ben jij al begonnen met beleggen? Ik vind het leuk om jouw verhalen te horen! Waar beleg jij in?


Deze blogs vind je misschien ook leuk:

4 opmerkingen:

  1. Ik vind dit soort artikelen zo interessant, omdat het een compleet andere wereld voor mij is.
    Waar ik mezelf nog nooit in heb verdiept, plus ik blijf het zeggen.. hier wil ik mezelf echt in gaan verdiepen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,
    Leuk om te lezen. Ik beleg ook bij degiro en peaks (code WENDYOHKV voor ieder €5). Ik sta ook dik in de min met shell

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem9.10.20

    Ha, leuk om je blog te lezen, had geen idee dat er nog iemand anders zo enthousiast raakt van Excel sheets, budgetten bijhouden en jaarlijks internet abo overstappen :-) Ben je ook bekend met lender & spender? Ben er vorige maand gestart en ziet er veelbelovend uit, met weinig risico 4+% rendement.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo
    Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig heeft bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken

    $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
    $ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
    $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

    Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
    e-mail: carlose78910@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen