3 duurzame en goedkope vervoersmiddelen voor woon-werkverkeer - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

3 duurzame en goedkope vervoersmiddelen voor woon-werkverkeer



Door de coronacrisis werken we meer thuis dan ooit. Als je de afgelopen jaren altijd een eigen auto gebruikte voor woon-werkverkeer, dan is de kans groot dat jouw trouwe bakkie er nu verdacht stil bijstaat op de parkeerplaats. En dat betekent dat je auto je onnodig veel kost aan verzekeringen, wegenbelasting en natuurlijk afschrijving. 

Gelukkig zijn er genoeg alternatieve vervoersmiddelen voor jouw woon-werkverkeer, als je toch nog regelmatig of zelfs dagelijks naar je werk gaat. In dit artikel deel ik 3 duurzame en goedkope vervoersmiddelen die je kunt gebruiken voor woon-werkverkeer en deel ik extra, financiële voordelen die komen kijken bij deze vervoersmiddelen.

1. Openbaar vervoer

Gebruik maken van het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer wordt door de Nederlandse overheid al jaren gestimuleerd. En dat is niet voor niets: want het OV is een stuk milieuvriendelijker dan een auto. Als je in drukke steden werkt, is het OV vaak ook een stuk efficiënter en kun je je makkelijker van A naar B verplaatsen.

Het enige nadeel vind ik dat het openbaar vervoer in Nederland vrij prijzig is. Gelukkig biedt de NS wel interessante abonnementen aan waarmee je met korting gebruik kunt maken van het OV, maar alsnog redelijk flexibel bent.

Voor €5,- per maand krijg je bijvoorbeeld standaard 40% korting in het weekend en reizen buiten de spits. Met één ritje per maand heb je dat er al uit. Zeker interessant dus als je regelmatig in het weekend of buiten de spits gebruik maakt van het openbaar vervoer. 

Voor €105,- per maand kun je zelfs onbeperkt reizen in het weekend en tijdens daluren. Als je bedenkt dat een auto al snel meer dan €150,- per maand kost (benzine, verzekeringen, wegenbelasting), dan kan het OV alsnog een goedkoop (en natuurlijk duurzaam!) alternatief zijn voor een auto.

Financiële voordelen van het OV op een rijtje:

  • Je betaalt alleen als je er gebruik van maakt
  • Je kunt abonnementen flexibel per maand opzeggen, je betaalt dus nooit onnodig veel

2. Elektrische scooter

Hoef je een minder lange afstand af te leggen van huis naar werk? En heb je je scooter- of autorijbewijs? Dan heb je er misschien wel eens over nagedacht om een scooter te kopen. Ik wel, tenminste. Ik kan me nog herinneren dat ik - toen ik nog in loondienst werkte - in een maand hooguit één keer tankte omdat ik zo dichtbij werk woonde, dat ik altijd op de fiets ging. De keren dát ik mijn auto gebruikte, waren zo schaars en bovendien waren het altijd korte afstanden waar ik een scooter voor zou kunnen gebruiken.  Mijn auto kostte me eigenlijk te veel omdat hij zoveel stil stond, een scooter zou qua aanschaf, onderhoud en verzekering een stuk goedkoper zijn.

Als je erover denkt om een scooter aan te schaffen, dan is een elektrische scooter wellicht het overwegen waard. Niet alleen zijn scooters in de aanschaf natuurlijk veel goedkoper dan een auto (wist je dat je al een elektrische scooter aan kunt schaffen vanaf €1.199?), ze zijn ook een stuk duurzamer dan auto's en normale scooters omdat ze geen CO2-uitstoten. 

Op een enkele accu heeft zo'n elektrische scooter een actieradius tot 80 kilometer. Op een elektrische scooter met dubbele accu kun je zelfs 150 kilometer rijden zonder deze op te hoeven laden. 

Als je de e-scooter zakelijk aanschaft, profiteer je bovendien van subsidie. Ondernemers en werkgevers kunnen gebruik maken van maar liefst drie aftrekposten: de milieu-investeringsafrek (geldt op de helft van de aanschafwaarde), Vamil (extra snelle afschrijving zolang de fiets op de milieulijst staat, geldt op de helft van de aanschafwaarde en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek wanneer je aan de gestelde voorwaarden doet.

Bovendien zien elektrische scooters er ook nog eens stijlvol uit, hoe mooi zijn deze elektrische scooters van IVR? Als je erover denkt om een scooter te kopen, dan zou ik bij de scooterwinkel zeker eens informeren naar elektrische scooters.

Financiële voordelen van een elektrische scooter op een rijtje:

  • Lagere aanschafprijs dan een auto
  • Geen kosten meer voor brandstof
  • Lagere kosten voor verzekering dan een autoverzekering
  • Aantrekkelijk voor zakelijke aanschaf door subsidies

3. Elektrische fiets

Voor de echte sportievelingen die ook graag direct hun dagelijkse uurtje sport meepakken, maar voor wie de afstand van hun huis naar werk nét iets te ver is voor een normale fiets: de e-bike! Hiermee fiets je zonder problemen een paar tientallen kilometers per dag, zonder dat je enorm bezweet op je werk aankomt. Wel zo fijn, als je die dag nog een paar afspraken hebt 😉

Een e-bike kost vaak tussen de €1.500 en €3.000 en is daarmee zeker goedkoper dan een nieuwe auto en zelfs goedkoper dan veel tweedehands auto's. Bovendien heb je natuurlijk geen kosten voor brandstof, wegenbelasting en zijn de verzekeringen voor elektrische fietsen een stuk goedkoper. Je bent dus goedkoper én duurzamer uit dan bij de aanschaf van een auto.

Ook een fijn bijkomend financieel voordeel: werkgevers kunnen subsidie krijgen als zij e-bikes aanschaffen voor hun medewerkers. Ook ondernemers kunnen profiteren van de subsidieregeling als zij zakelijk een elektrische fiets aanschaffen. Die is in principe hetzelfde als bij een elektrische scooter.

Financiële voordelen van een elektrische fiets op een rijtje:

  • Lagere aanschafprijs dan een auto
  • Geen kosten meer voor brandstof
  • Geen kosten meer voor wegenbelasting 
  • Lagere kosten voor verzekering dan een autoverzekering
  • Subsidie mogelijk als je de e-bike zakelijk aanschaft
Van welk vervoersmiddel maak jij gebruik voor woon-werkverkeer? 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Voordeelscooters.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking:

  1. Hallo Dame & Heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

    Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn firma. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur ons een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

    Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het verbeteren van uw financiële doelstellingen op korte en lange termijn. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

    Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
    * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
    * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
    * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
    * Flexibel rentepercentage van 3%.
    * Hoge goedkeuringspercentages
    * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
    * Eenvoudige online applicatie.
    * Persoonlijke begeleiding en expertise.
    * Geen verborgen kosten

    Loop een kans niet mis door gebrek aan geld. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

    Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via:
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

    BeantwoordenVerwijderen