Nieuwe blogserie: ik ga beginnen met beleggen! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Nieuwe blogserie: ik ga beginnen met beleggen!Starten met beleggen: het was één van mijn financiële voornemens voor 2020. Inmiddels is het eerste kwartaal van 2020 alweer voorbij en heb ik - op de gedachte 'Ohja, ik moet nog wat doen met beleggen!' na - hier nog helemaal niets mee gedaan. En zo gek is dat ook niet, want om eerlijk te zijn, schrikt het beleggersavontuur me nogal af. Ik vind het spannend om mijn geld ergens in te investeren, zonder zeker te weten of dat geld meer waard wordt, of ik dat ik veel geld verlies. En dat niet alleen: het klinkt ook allemaal onwijs ingewikkeld. Waar moet ik in vredesnaam beginnen?

Maar ja, mijn geld op mijn spaarrekening laten staan, levert me de komende tijd al helemaal niets op. Bovendien klinkt het rendement dat je kunt behalen met beleggen op de lange termijn, als muziek in de oren.

Ik zal vast niet de enige zijn die beleggen interessant vindt, maar geen idee heeft waar ik moet beginnen en hoe het allemaal werkt. Tijd om daar verandering in te brengen!

De komende maanden neem ik jou, als lezer van The Budget Life mee in mijn beleggersavonturen in deze blogserie.

Je kunt vanaf nu alle artikelen in deze serie bekijken via de categorie 'Beleggen' op mijn blog.

Ik ga me verdiepen in beleggen door blogs, websites en boeken te lezen, ik wil beleggingsexperts spreken, verschillende manieren van beleggen uitproberen en jullie op een laagdrempelige én begrijpelijke manier informeren over beleggen. En natuurlijk ga ik jullie ook op de hoogte houden van de resultaten: zowel de successen als de verliezen van mijn beleggingen.

Ik heb al een hele waslijst aan onderwerpen bedacht die ik wil behandelen in deze blogserie, maar als je concrete onderwerpen of vragen hebt rondom beleggen, waar je graag over wil lezen, vertel het me dan! Laat een reactie achter onder deze blog of stuur me een berichtje via Instagram.

Ik ben benieuwd: beleg jij al? Ik vind het superleuk om over jouw ervaringen met beleggen te horen!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

8 opmerkingen:

 1. Leuk idee! Ik ben vorig jaar augustus begonnen met beleggen. Toen deed ik 1 aankoop en had ik even geen geld om door te gaan, maar ik wilde gewoon alvast een begin gemaakt hebben. Afgelopen maand deed ik 2 aankopen en vanaf nu wil ik toch wel graag maandelijks aankopen gaan doen dit jaar.
  Mijn tweede keer die 2 aankopen doen deed ik op een mooi moment toen de beurs erg laag stond, daarna is het gestegen, dus gemiddeld sta ik nu af en toe nét in het groen en soms nog nét in het rood. Dat wisselt elkaar lekker af. Dus het gaat de goede kant op, want toen deze crisis begon stond ik echt dagelijks rond de 15 euro in het rood. 2e aankoopmoment was dus echt een geluksmomentje, aangezien je nooit weet wanneer de beurs op zijn laagst staat. Het kan natuurlijk altijd weer omdraaien en nog verder zakken, maar ook de andere kant op, dat houdt het leuk vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahh ik ben benieuwd! Ik weet eigenlijk echt heel weinig van beleggen en juist die overload aan info schrikt mij af. Jij weet alles altijd zo fijn uit te legge, dus ben heel benieuwd naar je posts. Wie weet begin ik dan ook wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof Nicole dat je gaat beginnen! Hier ook een startende belegger. Ik kan je de online cursus van Puck Landewé van het platform Fire For Women heel erg aanraden: https://fireforwomen.com/instagram-cursus-workthatmoney-live/. Porterenee geeft ook stap-voor-stap uitleg op haar blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat tof zeg! Ik ben heel nieuwsgierig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh, hier ben ik heel benieuwd naar, want ik zou zelf ook graag willen beleggen. Ik houd je blog dus zeker in de gaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om dit met jou mee te gaan beleven! Ik sta er hetzelfde in als jij eigenlijk. Doordat ik het toch best spannend vind ben ik nog altijd niet begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik beleg al een tijdje met Peaks, lekker laagdrempelig 1 euro per dag zet ik in en dat stoppen zij dan in een door mij aangemaakt profiel. Wilde het eens proberen en denk erover om de inzet wat te gaan verhogen. Het gaat goed met mijn beleggingen en verder geen omkijken naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaaf, ik zal je ontdekkingsreis van het beleggen zeker volgen. Ik ben heel benieuwd of je ook iets met 'groene beleggingen' gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen