Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in maart? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in maart?
Een nieuwe maand, betekent een nieuwe Last Month's Budget! Al ruim drie jaar deel ik elke maand op mijn blog mijn maandelijkse uitgaven en splits ik deze op in verschillende uitgavencategorieën.

Deze maand was een gekke maand: ik gaf vrijwel geen geld uit aan kleding en leuke dingen buiten de deur (wat wil je ook, met deze coronacrisis?) maar aan boodschappen gaf ik een recordbedrag uit. Lees snel verder om al mijn uitgaven van de maand maart te bekijken.

Vaste lasten & Rekeningen: €1.316,98

In de app van Eneco kreeg ik het advies om mijn maandbedrag naar beneden bij te stellen. Het bedrag dat ik aan het eind van het jaar nog terug zou krijgen, werd direct verrekend en ik kon het maandbedrag voor gas en elektriciteit nu op €66,- per maand zetten. Kijk, dat scheelt nog eens! Deze maand betaalde ik nog het oude tarief. Ik ben benieuwd of ik met dit nieuwe bedrag uitkom de komende maanden, ik houd er rekening mee dat ik aan het einde van het jaar misschien toch wat bij moet betalen.

Ook kreeg ik afgelopen maand de jaarlijkse afrekening voor de gemeentelijke belastingen en heffingen. Die rekening betaal ik altijd in één keer, maar voor het overzicht vind ik het fijn om de kosten maandelijks te verwerken. De kosten zijn iets gestegen ten opzichte van vorig jaar (te wijten aan de hogere WOZ-waarde van mijn huis) en bedragen nu €43,71 per maand.

Ook moest mijn auto APK-gekeurd worden en kreeg ik een rekening van €100.

Mijn telefoonabonnement heb ik inmiddels op mijn zakelijke rekening overgesloten, omdat ik dit nummer ook gebruik voor mijn bedrijf. Vanaf nu verwerk ik de kosten voor mijn telefoonabonnement dus niet meer in dit privé-overzicht, maar komen de kosten terug in mijn zakelijke kostenoverzicht.

 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €89,00
 • Water: €2,73
 • TV & internet: €52,00
 • Autoverzekering: €43,10
 • Wegenbelasting: €20,00
 • Gemeentelijke belastingen: €43,71
 • Goede doelen: €88,50
 • Zorgverzekering: €87,00
 • Reisverzekering: €4,45
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Rabobankkosten: €2,90
 • Schoonmaakster: €50,00
 • APK Auto: €100,00

Boodschappen: €266,24

Van al dat binnenblijven, krijg je blijkbaar honger. En verwen je jezelf even extra tijdens het boodschappen doen. Niet alleen heb ik veel uitgebreider gekookt, ik gunde mezelf ook een extra zak chips, een reep chocola en andere lekkere snacks en voordat je het weet geef je meer dan €250,- uit aan boodschappen. Ai... Gelukkig maakt de volgende categorie het goed! 😉

Buiten de deur: €39,25

Geen koffietjes buiten de deur, geen drankjes op een terras en niet lekker uit eten... Ook al is het voor je sociale gesteldheid niet al te best, deze coronacrisis, voor je portemonnee dan weer wél.

Interieur: €57,20

Ik kocht een nieuwe vaas en kocht potgrond, bloembakken en bloembollen om zelf bloemen te kweken op mijn balkon.

Verzorging: €36,83

Ik kocht wat haarverzorgingsproducten, make-up en shampoo. Uiteraard allemaal in de aanbieding.

Kleding: €8,98

Ik kocht een broekje bij Action en een shirtje bij New Yorker. Voor nog geen €10 had ik zo een nieuwe pyjama.

Cadeaus: €50,00

Mijn zusje was jarig, ik gaf haar een kaartje met contant geld om wat leuks van te kopen voor haar nieuwe huis. Mijn oom hielp me met mijn belastingaangfite en als bedankje kocht ik een tegoedbon.

Vervoer & Parkeren: €181,09

Qua benzine ben ik de komende maanden wel wat duurder uit dan vorig jaar. Voor mijn werk reis ik veel, waardoor ik tegenwoordig wel een keer of vier per maand tank (voorheen was dat één keer, haha!) Gelukkig kan ik een groot gedeelte van de kilometers zakelijk aftrekken. Verder kreeg ik een afrekening van mijn parkeeracties die ik doe via Parkmobile. 

Sharepeople: €27,00

Sinds deze maand ben ik lid van Sharepeople. Dit is een soort collectief waarbij je samen met andere ondernemers bent aangesloten om voor elkaar garant te staan als iemand arbeidsongeschikt raakt.

Omdat het bedrag dat je maandelijks inlegt een gift is, vallen de uitgaven onder je privé-uitgaven en niet onder je zakelijke uitgaven. Je betaalt alleen als een lid van Sharepeople ziek is. De kosten worden netjes verdeeld onder alle leden, daardoor betaal je de ene maand wat meer dan de andere maand en soms zelfs helemaal niets. Zo moest ik deze maand bijvoorbeeld €27 betalen, maar kan dat volgende maand het driedubbele zijn of helemaal niets.

Als ik langdurig arbeidsongeschikt raak, krijg ik tot maximaal 2 jaar een bedrag per maand uitgekeerd.

Totale uitgaven in maart: €1.983,57

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking:

 1. Interessant om te lezen en wat goed dat je je hebt aangesloten bij Sharepeople!

  BeantwoordenVerwijderen