Beleggingsupdate mei: overgestapt op een nieuwe crypto-app - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Beleggingsupdate mei: overgestapt op een nieuwe crypto-app


Belegging update aandelen etf

Het is weer tijd voor de beleggingsupdate waarin ik jullie elke maand bijpraat over mijn beleggingen. Vorig jaar begon ik in maart, nét na de start van de coronacrisis, met beleggen. Sindsdien breid ik mijn portefeuille elke maand uit met nieuwe aandelen, ETF's, indexfondsen en cryptomunten. Mijn portefeuille bestaat inmiddels uit acht verschillende aandelen, drie ETF's, een aantal indexfondsen en drie verschillende cryptomunten met een totale inleg van ruim €11.000. 

Benieuwd waar ik deze maand in heb belegd en hoe mijn portefeuille er nu uitziet? Ik vertel het je in dit artikel.

Waar beleg ik in?

Voordat we kijken hoe mijn portefeuille er nu uit ziet, leg ik je eerst uit hoe ik beleggen aanpak. Mijn tactiek is om mijn belegde geld zoveel mogelijk te spreiden. Ik beleg in verschillende beleggingsproducten, organisaties, sectoren, landen én via verschillende platformen. Ik vind het leuk om verschillende platformen uit te proberen, maar het is ook een hele bewuste keuze om beleggen op deze manier aan te pakken. Ik probeer mijn risico zoveel mogelijk te spreiden en daarmee mijn kans op verlies te verkleinen. 

Op dit moment beleg ik via:

  • DEGIRO: de broker waar ik het grootste gedeelte van mijn geld heb belegd. Ik beleg daar in bedrijven (onder andere Volkswagen, Galapagos en Pinterest) en in ETF's (verzamelmandjes van diverse bedrijven die een bepaalde koers volgen).
  • BUX Zero: de app waarin ik in 2020 begon met het kopen van aandelen. Ik heb daar nog een aantal aandelen in GoPro en Tripadvisor.
  • Semmie: Een app waarbij je je geld op een laagdrempelige manier kunt laten beleggen in diverse, duurzame indexfondsen
  • Lendahand: Een crowdfundingplatform waar ik heb belegd in een aantal ontwikkelingsprojecten in Afrika. Ik krijg mijn uitgeleende bedrag (plus rente) de komende jaren terugbetaald. 
  • InDelta: Hier beleg ik sinds een paar maanden elke maand €100 in het Europa indexfonds.
  • BLOXEn tot slot de app BLOX waar ik beleg in Bitcoin, VeChain en Cardano. Daarover later in dit artikel meer. 
  • Bitvavo: Omdat ik de transactiekosten van BLOX toch wat hoog vond worden, ben ik overgestapt naar de crypto-app Bitvavo. Daar heb ik nu voor €200 Bitcoin gekocht.

Welke beleggingen heb ik gedaan in mei?

Deze maand heb ik weer veel verschillende beleggingen gedaan: van ETF's tot indexfondsen en cryptomunten.

ETF's - Vanguard S&P 500 en iShares Core Euro Stoxx 50

Dit is alweer de derde maand op rij dat ik maandelijks structureel mijn ETF's bijkoop via DEGIRO, ongeacht de koers. Een ETF kun je zien als een verzamelmandje van verschillende aandelen. In plaats van één aandeel te kopen, beleg je met een ETF in één keer in tientallen bedrijven. Daardoor spreid je je inleg optimaal en dat is precies de reden dat ik zo'n fan ben van ETF's.

Ik heb twee ETF's waar ik maandelijks geld inleg: Vanguard S&P 500 ETF, die bestaat uit de 505 grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven en de iShares EuroStoxx 50 ETF, die bestaat uit de 50 grootste Europese beursgenoteerde bedrijven. 

Bij Vanguard S&P had ik een gelukje, omdat de koers redelijk laag stond toen ik bijkocht in mei. Ik kocht 3x Vanguard S&P 500 (à €63,70 per stuk) en 7x iShares Euro Stoxx 50 (à €41,72 per stuk). 

InDelta Europa Indexfonds

In februari begon ik met beleggen in één van de indexfondsen van InDelta. Ik heb gekozen voor het InDelta Europa Indexfonds met de 50 grootste, best verhandelde bedrijven uit Noord-West Europa. Al deze bedrijven hebben een gelijk aandeel van 2% in dit indexfonds. Hier beleg ik elke maand €100 op een vaste datum. Ideaal, zo heb ik er geen omkijken naar en laat ik mijn belegd vermogen vanzelf groeien.

Bitcoin & VeChain

Vorige maand verkocht ik mijn Dogecoin met ruim €120 winst op een inleg van €100. Bizar! Van die winst ben ik een nachtje naar Oss geweest met mijn zusje. 

Via de app BLOX kocht ik voor €179 VeChain, een klein experimentje. Ook kocht ik voor €287 Bitcoin (omdat ik dacht dat de koers nu wel héél gunstig was), maar daarna daalde de waarde van de Bitcoin flink. Dit is dan ook voor het eerst sinds ik in december 2020 voor het eerst Bitcoin kocht, ik in de min sta.

Eind vorige maand stapte ik bovendien over naar een andere crypto-app: Bitvavo. De transactiekosten bij BLOX vond ik toch wel hoog (1%). De transactiekosten zijn bij Bitvavo zijn een stuk lager (0,25%). Helaas kan ik mijn cryptomunten vanuit BLOX niet overzetten naar Bitvavo, dus laat ik ze daar nog mooi even staan totdat ik in de plus sta. Bij Bitvavo heb ik al wel vast voor €200 Bitcoin gekocht, waar ik inmiddels wél weer in de plus sta.

Mijn portefeuille in juni

Uiteindelijk zag mijn beleggingsportefeuille er op donderdag 3 juni als volgt uit:

Beleggingsupdate

Klik op de afbeelding om in te zoomen. De inleg in de apps BUX ZERO, Semmie en Lendahand is gedeeltelijk mijn eigen geld en gedeeltelijk beleggingstegoed dat ik heb ontvangen zodra iemand via mijn blog begint met beleggen (via een affiliate link).

Op dit moment sta ik ruim 11% in de plus ten opzichte van het bedrag waarvoor ik al mijn aandelen, ETF's, indexfondsen en cryptomunten ooit kocht. Toch een stuk lager dan de 18% waar ik de afgelopen 2 maanden op zat, maar alsnog ben ik tevreden met dit resultaat.

Beleg jij ook? Dan ben ik heel benieuwd naar hoe jouw portefeuille ervoor staat op dit moment. Laat je het weten in de reacties?👇

Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Als je op een link klikt en vervolgens een account opent bij één van de partijen, krijg ik commissie. Jou kost het niets extra's en mij help je er enorm mee.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten