Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in mei? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in mei?


Een béétje later dan normaal, maar beter laat dan nooit, toch? In dit artikel deel ik weer mijn uitgaven van de maand mei met je. Ik laat je precies zien wat ik heb uitgegeven en waaraan.

Vaste lasten en rekeningen: €1.239,12

Deze maand veranderde er niet veel in mijn vaste lasten. Ik ga mijn energierekening de komende maanden (zeker na de zomervakantie) een beetje in de gaten houden, want ik denk dat ik aan het einde van het jaar moet gaan bijbetalen. Ik had het maandelijkse bedrag een tijdje terug naar beneden bijgesteld, maar omdat het de afgelopen maanden nog een tijd lang koud is geweest, heeft de verwarming hier nog best vaak aangestaan. En dat zie je natuurlijk direct terug in je overzicht, waardoor de energierekening aan het einde van het jaar misschien tóch wat hoger uitvalt en je moet bijbetalen.

Het enige dat deze maand veranderde, zijn mijn maandelijkse giften aan goede doelen. Ik verhoogde deze maand alle giften die ik structureel aan goede doelen geef. Ik verdien genoeg en ik vind het fijn om met mijn geld goede doelen te kunnen steunen. De goede doelen die ik maandelijks steun zijn onder andere KIKA, Alzheimer Nederland, Amnesty en mijn kerk.
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €64,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €53,00
 • Wegenbelasting: €20,00
 • Gemeentelijke belastingen: €45,78
 • Autoverzekering: €32,15
 • Zorgverzekering: €85,95
 • Reisverzekering: €4,43
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Caravanverzekering: €4,64
 • Caravanstalling: €12,50
 • Goede doelen: €133,50
 • Bankkosten: €1,90
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €6,50
 • Schoonmaakster: €40,00

Boodschappen: €223,88

Qua boodschappen blijf ik al maanden lang structureel meer uitgeven dan mijn budget (€180 per maand, conform het boodschappenbudget voor een alleenstaande vrouw van mijn leeftijd volgens Nibud). Nu moet ik er wel bij zeggen dat afgelopen maand regelmatig mensen kwamen eten voor wie ik kookte, waardoor ik afgelopen maand misschien wel voor 1,5 persoon boodschappen heb gedaan. Goede smoes?! 😉

Buiten de deur: €64,13

Deze categorie komt eindelijk weer een beetje op gang. Ik verwacht in juni een flinke stijging in deze categorie, maar in mei valt het nog mee. Ik bestel een paar keer via Thuisbezorgd, borrel met vriendinnen op een terrasje (eindelijk!) en drink een paar keer koffie buiten de deur. Zo fijn dat dit weer kan!

Interieur, Klussen & Huishoudelijk: €12,00

Op een bos bloemen en nieuwe keukenhanddoekjes na, kocht ik in de maand mei niets in deze categorie.

Verzorging: €83,19

Ik kocht nieuwe mondkapjes, liet mijn gelnagels weer bijvullen en kocht nog wat standaard items zoals deodorant, tandpasta en make-upproducten.

Kleding: €173,92

Jeeeej, we kunnen eindelijk weer shoppen zonder afspraak. Eind mei sliep ik met mijn zusje een nachtje in een hotel in Oss en gingen we ook een dagje winkelen in Den Bosch. En daar slaagde ik goed, mijn zomergarderobe is weer helemaal aangevuld met onder ander een nieuw paar sneakers, twee jurkjes en een rokje.

Vervoer & Parkeren: €121,45

Wat is de benzine dúúr! Gelukkig zijn bijna alle kilometers die ik rijd, voor zakelijke doeleinden. Dat betekent dat ik aan het einde van elk kwartaal vanuit mijn onderneming een bedrag mag overmaken naar mijn privérekening voor de gereden zakelijke kilometers. Verzacht de pijn toch een beetje.

Sport: €18

Ik ging deze maand drie keer zwemmen in het openluchtzwembad in een dorp hier in de buurt. Dat kost €6 per keer. 

Cadeaus: €15,05

Na een jaar lang zonder feestjes, housewarmings en babyshowers geef ik ook opvallend minder uit aan de categorie "Cadeaus". Deze maand kocht ik alleen een cadeautje voor een oud-collega waar ik op de koffie ging en een cadeautje voor Moederdag.

Vakantie: €50,00

Het nachtje weg in Oss betaald ik, een leuk cadeautje voor mij en m'n zusje nadat ik een gedeelte van mijn crypto met flinke winst had kunnen verkopen.

Caravanbenodigdheden: €50,25

Mocht je het gemist hebben, ik heb samen met mijn zusje een caravan die we dit jaar van april t/m eind oktober op een seizoensplek op een camping hebben staan. Inmiddels zijn alle spullen wel binnen, maar de afgelopen maanden hadden we toch nog best wat nieuwe spullen nodig voor onze sleurhut. In mei moest de caravan bijvoorbeeld gekeurd worden op o.a. brandveiligheid. Kostte ook weer €90. Gelukkig kunnen we alle kosten samen delen.

Overig: €15,33

In de categorie "Overig": ik kocht een paar verjaardagskaartjes en schafte een abonnement van een maand af bij Kobo Plus voor mijn e-reader. Omdat er een speciale actie was kreeg ik er nog een maand gratis bij. Nu kan ik dus twee maanden lang onbeperkt e-books lezen. Heerlijk in het zonnetje op de camping!

Totale uitgaven in mei: €2.093,81

Mijn gemiddelde uitgaven probeer ik maandelijks rond de €2.000 te houden, exclusief vakanties of grote rekeningen. Is deze maand dus prima gelukt!

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten