Beleggingsupdate april: nieuwe crypto gekocht - The Budget Life

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Beleggingsupdate april: nieuwe crypto gekocht


Het is weer tijd voor de maandelijkse beleggingsupdate! Dit is - naast Last Month's Budget - mijn favoriete artikel om te schrijven. Want niet alleen krijgen júllie de gelegenheid om te spieken in mijn portfolio, ook voor míj is het schrijven van dit artikel het moment waarop ik kijk hoe het ervoor staat met mijn beleggingen. En daar kijk ik altijd erg naar uit: want ik ben natuurlijk superbenieuwd of mijn belegde geld meer of minder waard is geworden.

Het was in ieder geval een maand waarin van alles gebeurde in de wondere wereld van mijn beleggingen. Niet zozeer omdat de waarde van mijn aandelen alle kanten op ging, maar omdat ik in april flink wat geld heb belegd. Bovendien investeerde ik deze maand in twee nieuwe cryptomunten. Hilarisch, want een half jaar geleden moest ik nog niets van crypto weten. Benieuwd waar ik deze maand in heb belegd en hoe mijn portefeuille eruit ziet? Ik vertel het je in dit artikel.

Waar beleg ik in?

Voordat we kijken hoe mijn portefeuille er nu uit ziet, leg ik je eerst uit wat mijn beleggingsstrategie is. Als je het een strategie kunt noemen tenminste, want stiekem voel ik me nog steeds een noob op het gebied van beleggen. Mijn tactiek is om mijn belegde geld zoveel mogelijk te spreiden. Ik beleg dan ook in verschillende beleggingsproducten, organisaties, sectoren, landen én via verschillende platformen. Ik vind het leuk om verschillende platformen uit te proberen, maar het is ook een hele bewuste keuze om het op deze manier aan te pakken. Ik probeer mijn risico zoveel mogelijk te spreiden en daarmee mijn kans op verlies te verkleinen. 

Op dit moment beleg ik via:

  • DEGIRO: de broker waar ik het grootste gedeelte van mijn geld heb belegd. Ik beleg daar in bedrijven (onder andere Volkswagen, Galapagos en Pinterest) en in ETF's (verzamelmandjes van diverse bedrijven die een bepaalde koers volgen). Ik beleg in de Vanguard S&P 500 ETF, die bestaat uit de 505 grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven, de iShares EuroStoxx 50 ETF, die bestaat uit de 50 grootste Europese beursgenoteerde bedrijven en de Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF, een obligatie ETF die de Amerikaanse staatsschuld volgt. 
  • BUX Zero: de app waarin ik in 2020 begon met het kopen van aandelen. Ik heb daar een aantal aandelen in GoPro en Tripadvisor.
  • Semmie: Een app waarbij je je geld op een laagdrempelige manier kunt laten beleggen in diverse, duurzame indexfondsen
  • Lendahand: Een crowdfundingplatform waar ik heb belegd in een aantal ontwikkelingsprojecten in Afrika. Ik krijg mijn uitgeleende bedrag (plus rente) de komende jaren terugbetaald. 
  • InDelta: Hier beleg ik sinds een paar maanden elke maand €100 in het Europa indexfonds.
  • BLOXEn tot slot de app BLOX waar ik beleg in Bitcoin én sinds deze maand twee nieuwe cryptomunten. Daarover later in dit artikel meer. 

Welke beleggingsproducten heb ik gekocht in april?

Doordat ik een goede maand had met mijn onderneming én ik natuurlijk vorige maand al mijn belegde geld bij Peaks (ruim €1.000) liet uitkeren, had ik deze maand flink wat geld "over" om te beleggen. 

ETF's - Vanguard S&P 500 en iShares Core Euro Stoxx 50

Maandelijks structureel bijkopen, ongeacht de koers van de ETF's, is iets wat ik al langere tijd wilde doen. De hoge koersen hielden me stiekem toch een beetje tegen. Ik wachtte op een gunstigere koers, zodat mijn GAK (Gemiddelde Aankoop Koers) niet enorm zou stijgen. Maar aangezien ik - net als de rest van de wereld - de markt niet kan voorspellen, weet je eigenlijk niet precies waarop je wacht. En dus kocht ik, net als vorige maand, óók deze maand weer trouw bij in mijn beide ETF's via DEGIRO.

Ik kocht 5x Vanguard S&P 500 (à €65,54 per stuk) en 8x iShares Euro Stoxx 50 (à €40,75 per stuk). 

InDelta Europa Indexfonds

In februari begon ik met beleggen in één van de indexfondsen van InDelta. Ik heb gekozen voor het InDelta Europa Indexfonds met de 50 grootste, best verhandelde bedrijven uit Noord-West Europa. Al deze bedrijven hebben een gelijk aandeel van 2% in dit indexfonds. Hier beleg ik elke maand €100 op een vaste datum. Ideaal, zo heb ik er geen omkijken naar en laat ik mijn belegd vermogen vanzelf groeien.

Cardano & Dogecoin

En daar zijn ze dan: de twee nieuwe cryptomunten in mijn portfolio. Naar aanleiding van de Stories van Jennie (zij heeft een complete lening afgelost met haar winst uit cryptomunten, binnen een relatief korte tijd, zo tof!) en het de YouTube-video's van haar zus op het account CryptoMeid, werd mijn nieuwsgierigheid naar cryptocurrency toch weer aangewakkerd.

Na me wat ingelezen te hebben, besloot ik €200 te investeren in twee cryptomunten die er veelbelovend uitzagen. Ik belegde €100 in Cardano en €100 in Dogecoin, via de app BLOX, waar ik ook mijn Bitcoin heb gekocht. 

Semmie

Ook belegde ik weer eens via Semmie. Daar legde ik €250 in. Ook leuk: ik kreeg deze maand €30,33 dividend uitgekeerd via Semmie. Het uitgekeerde dividend ga ik gewoon weer herbeleggen via Semmie, net zo makkelijk.

Mijn portefeuille in maart

Uiteindelijk zag mijn beleggingsportefeuille er op maandag 3 mei als volgt uit:


Klik op de afbeelding om in te zoomen. De inleg in de apps BUX ZERO, Semmie en Lendahand is gedeeltelijk mijn eigen geld en gedeeltelijk beleggingstegoed dat ik heb ontvangen zodra iemand via mijn blog begint met beleggen (via een affiliate link).

Ik begin de maand mei opnieuw ruim 18% in de plus ten opzichte van het bedrag waarvoor ik al mijn aandelen, ETF's, indexfondsen en cryptomunten ooit kocht. Ik ben inmiddels iets langer dan een jaar bezig met beleggen, dus ik ben superblij met het resultaat tot nu toe.
Beleg jij ook? Dan ben ik heel benieuwd naar hoe jouw portefeuille ervoor staat op dit moment. Laat je het weten in de reacties?👇

Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Als je op een link klikt en vervolgens een account opent bij één van de partijen, krijg ik commissie. Jou kost het niets extra's en mij help je er enorm mee.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten