Tips voor betaalbare wanddecoratie in de woonkamer - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tips voor betaalbare wanddecoratie in de woonkamer


Ik woon alweer twee jaar in mijn appartement, waar ik steeds meer mijn eigen plekje van maak. Nu ook mijn thuiskantoortje is ingericht en een fijne plek is om te werken, kan ik eindelijk zeggen dat het nu écht bijna af is. Eén van de dingen die nog miste? Wanddecoratie aan de muur boven de bank. Die saaie, witte muur was een eyecatcher in de woonkamer en niet op de juiste manier. Een doorn in het oog, kun je het beter noemen. Dat moest anders. Maar al die opties: een behangetje, een heuse gallery wall met posters of tóch een echt kunstwerk kopen, gaven me keuzestress. En wie kan ik nu beter om advies vragen dan mijn 3.800 volgers op Instagram? Daar móét toch een leuk idee tussenzitten? Een aantal maanden geleden vroeg ik jullie dan ook om advies via een Instagram Story: wat moest ik doen met die muur? 

Jullie leukste tips en ideeën voor wanddecoratie, die ook nog eens prima betaalbaar zijn, deel ik met je in dit artikel. 

Gallery wall met posters

Een idee die ik zelf ook al had bedacht én vaak door jullie werd genoemd: een gallery wall met posters. Ik ben dol op posters in lijsten en vind het heel leuk staan om verschillende formaten en lijsten met elkaar te mixen. Het enige "probleem"; ik heb al een muur met posters in mijn woonkamer en vond het wat te veel van het goede om nóg zo'n muur te maken. Op zoek naar een ander idee, dus.

Wandrek 

Ik ken mezelf langer dan vandaag: ik ben heel snel uitgekeken op mijn interieur. Minimaal één keer per maand verandert er wel iets: ik schuif alle meubels naar een andere plek, schilder de muur in de keuken spontaan roze of scoor nieuwe vaasjes in de kringloop die ik overal in huis neerzet. Misschien maakt die 'veranderdrang' het ook zo moeilijk om iets permanents te kiezen boven de bank.
Todat ik me realiseerde dat ik misschien helemaal niet voor iets permanents hoef te kiezen. Want met een tof wandrek boven de bank, kun je er elke keer weer iets anders van maken. Ik heb in mijn oude huis bijvoorbeeld een tijdje een wandrek van gaas boven mijn bureau gehad, waar ik leuke polaroidfoto's, postertjes en kaarten aan vast maakte. Regelmatig wisselde ik die weer om met nieuwe items.

Ook zo'n wandrek met verschillende plankjes vind ik superleuk. Daar kun je elke keer weer iets anders opzetten en woonaccessoires; die heb ik genoeg!

Wandkleed

Ook tof en écht een eyecatcher in de woonkamer: een geweven wandkleed. Ik heb bijvoorbeeld op Etsy hele mooie, handgemaakte wandkleden gevonden. Wat me helemaal leuk lijkt is om een wandkleed mee te nemen van één van je vakantiebestemmingen, gemaakt door de lokale bevolking. Als dat geen bijzondere herinnering aan je reis is! Nog even wachten tot we weer mogen 😉

Fotoplank

Het idee dat uiteindelijk leidde tot de definitieve invulling van de muur, kreeg ik uiteindelijk van iemand die me haar Pinterest-board met wanddecoratie doorstuurde. Daar spotte ik prachtige wanden met fotoplanken die elke keer weer anders gestyled waren. Hoe leuk was dat?! En een ideale oplossing voor een twijfelaar en interieurveranderaar zoals ik. Ik koos voor twee witte fotoplanken (samen 1.80m lang) die ik strak tegen elkaar heb gemonteerd. Zo lijkt het net één lange plank. 

Doordat een fotoplank nog redelijk breed is, kun je er namelijk ook nog andere dingen opzetten dan alleen fotolijsten. Uiteindelijk ging ik voor één grote ingelijste poster en een kleine ingelijste poster met zwarte lijsten die lekker afsteken tegen de witte muur.

Ook zette ik er een vaasje neer met Craspedia's, die prima op het plankje past. Het geheel maakte ik af met de gouden spiegel die - voordat 'ie op deze fotoplank terecht kwam - aan de muur in mijn slaapkamer hing. Ik ben heel blij met het eindresultaat en vind het een heerlijk idee dat ik er in een handomdraai weer iets compleet anders van kan maken met nieuwe lijsten en woonaccessoires.

Wat vind jij van de nieuwe woondecoratie boven mijn bank? Oh, en als je nog leuke tips hebt voor items die ik op de fotoplank kan zetten: laat het weten in de reacties!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Woononline.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten