Verdien extra geld als zzp'er via de app Roamler Pro - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Verdien extra geld als zzp'er via de app Roamler Pro


Eind 2018 schreef ik voor het eerst op The Budget Life een artikel over de app Roamler. Via deze app kun je je aanmelden als mystery shopper om namens Roamler opdrachten uit te voeren in supermarkten, tankstations en drogisterijen bij jou in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan het checken van een display met babyvoeding, controleren of producten nog op voorraad zijn of het kopen van een bepaald product waar je vervolgens vragen over beantwoordt in de app.

Nadat je de opdracht hebt uitgevoerd en alle vragen en foto's hebt ingestuurd via de app, krijg je uitbetaald. Hoe uitgebreider de opdracht, hoe meer je vaak betaald krijgt. Die bedragen variëren van €1,50 tot soms wel €10 per opdracht en het uitvoeren van zo'n opdracht kost meestal niet langer dan een kwartier. Vaak kun je ook in één supermarkt meteen twee of drie verschillende opdrachten uitvoeren en kun je dus in een uurtje een mooi bedrag bij elkaar 'mystery shoppen'. 

Een handige app dus om op leuke én een laagdrempelige manier een zakcentje te verdienen. Niet alleen als scholier of student, maar ook als je werkt kun je natuurlijk gebruik maken van de app. Als je toch al boodschappen doet in de supermarkt, kun je heel makkelijk een extra opdracht uitvoeren, naast het afwerken van je eigen boodschappenlijstje. Zo verdien je je boodschappen eigenlijk al terug, terwijl je ze nog aan het doen bent! Efficiënter kan bijna niet 😉

Roamler Pro: extra geld verdienen als zzp'er

Destijds meldden ruim 200 mensen zich via mijn artikel aan bij Roamler als mystery shopper. Superleuk! Ik was dan ook heel enthousiast toen Roamler mij een paar weken geleden opnieuw benaderde over iets nieuws: Roamler Pro.

Roamler Pro is bedoeld voor zzp'ers of mensen die zzp'er willen worden, om zo in aanmerking te komen voor geavanceerdere opdrachten via Roamler. Als Roamler Pro kun je nog steeds de mystery shopping opdrachten uitvoeren, maar kun je daarnaast ook ingezet worden voor sales & merchandising taken

 Als Roamler Pro bezoek je dan bijvoorbeeld locaties om producten of promotiemateriaal te verkopen voor de opdrachtgevers van Roamler, of word je ingezet in winkels om merkdisplays op te bouwen of promotiemateriaal in te stellen.

In de app van Roamler kun je je aanmelden als Roamler Pro. Nadat je aanmelding is goedgekeurd, doorloop je de korte onboarding voor Sales Roamler en/of Merchandising Roamler, om vervolgens met je eerste opdrachten te kunnen starten.

Hoe werkt een Roamler Pro Merchandising opdracht?

Tijd om eens te kijken hoe zo'n opdracht eruit ziet. Als voorbeeld neem ik een Roamler Pro Merchandising opdracht voor Witte Reus bij Albert Heijn. Voor de grootste Witte Reus-actie van het jaar bij Albert Heijn, worden Roamler Pro's ingezet om drie verschillende soorten actieplekken op te bouwen voor de wasmiddelen en toiletblokken. 
Als je de opdracht accepteert, ga je naar het betreffende Albert Heijn-filiaal en meld je je eerst bij de servicebalie om te vertellen wat je gaat doet. Vervolgens ga je de drie actieplekken opbouwen en als die al aanwezig zijn, word je bijvoorbeeld ingezet om de bestaande actieplekken bij te vullen. 

Hoe je dat precies moet doen, wordt in de app heel duidelijk uitgelegd. Ook kun je altijd in de winkel een medewerker om extra voorraad en hulp vragen. 

Aan het einde van de opdracht maak je een foto van de actieplek, om aan te tonen dat de opdracht is uitgevoerd en beantwoord je vaak nog wat vragen over de opdracht die je hebt uitgevoerd. Als het Roamler-team je opdracht heeft goedgekeurd, wordt het bedrag dat je met deze opdracht hebt verdiend op je account gestort. In het geval van deze opdracht zou dat gaan om €17 en ik schat dat je een half uur tot uur bezig bent met de opdracht. 

Je kunt wanneer je maar wil je laten uitbetalen en een automatische factuur opvragen. Ideaal!

Ervaring met Roamler Pro: "Het verdient lekker!"

Zelf heb ik nog geen ervaring met deze versie van de app, maar ik heb een fanatieke Roamler Pro mogen interviewen die met mij alle ins and outs deelde over zijn ervaring als Roamler Pro. Jeroen Hendriksen (34) uit Doetinchem is namelijk al sinds 2019 Roamler Pro. "Ik had al een eigen bedrijf, een reclamebureau, maar vind het erg leuk om naast mijn werkzaamheden ook opdrachten buiten de deur te doen. Werken voor een platform als Roamler geeft niet alleen een stukje extra zekerheid als ondernemer, het verdient ook nog eens lekker." 

Jeroen is dus al bijna twee jaar wekelijks actief als Roamler Pro. Voorheen voornamelijk als Merchandiser, maar sinds kort doet hij ook salestaken. "De ene week werk ik een paar uur aan verschillende opdrachten, de andere week kan ik er bijna fulltime mee bezig zijn. Dat ligt natuurlijk ook aan de projecten en werkzaamheden die ik die week zelf gepland heb staan." 

Een opdracht die Jeroen sterk is bijgebleven, is de PostNL Decemberzegelactie. "Als Merchandiser bezocht ik diverse PostNL-locaties in de regio. Het was heel leuk om samen met de medewerkers van de PostNL-locatie de winkel helemaal in decembersfeer te brengen." Ook Merchandiser-opdrachten bij een tankstation zijn favoriet bij Jeroen. "Bij een tankstation hangt in het algemeen een prettige sfeer en dat maakt werken op zo'n locatie natuurlijk erg leuk," vertelt Jeroen.

Facturatie vanuit Roamler vindt Jeroen erg eenvoudig werken. "Vanuit de app kun je de overzichtsfactuur per uitbetaling downloaden. Dit overzicht kan ik makkelijk toevoegen aan mijn eigen administratie. En aan het einde van het jaar kun je ook een totaaloverzicht downloaden met alle inkomsten vanuit Roamler in dat jaar. En dat bedrag kan flink oplopen! Kortom: Roamler is een toegankelijk platform waar je als zzp'er goed kunt verdienen met leuke opdrachten," aldus Jeroen.

Voor wie is Roamler Pro?

Zeker in deze tijd waarin veel ondernemers het financieel moeilijk hebben, is Roamler Pro een leuke en laagdrempelige manier om als zzp'er wat bij te verdienen. Ook voor mensen die nog geen zzp'er zijn, maar dit wel een interessante manier vinden om maandelijks een leuk bedrag te verdienen en het fijn vinden om alle vrijheid te hebben over wanneer ze werken en waar ze werken, is Roamler Pro geschikt. Het is in Nederland ook supermakkelijk om zzp'er te worden. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel en vraagt een BTW-nummer aan en vervolgens ben je zzp'er. En kun dus al aan de slag als Roamler Pro. 

Bovendien helpt Roamler Pro je stap voor stap door dit proces heen: van je aanmelding bij de KvK tot het bijhouden van je administratie en het doen van je kwartaalaangifte voor omzetbelasting. Bovendien kom je in Nederland als zzp'er in aanmerking voor de Kleine Ondernemersregeling (KOR) als je minder dan €20.000 per jaar omzet. Je kunt dan een vrijstelling krijgen van het betalen van BTW en het doen van kwartaalaangifte, waardoor het nog makkelijker is om zzp'er te zijn.

Bedenk wel dat je bij je inkomstenbelastingaangifte 37,10% van je winst afdraagt als je op jaarbasis niet meer dan €68.507 verdient. Als je dus geen kosten maakt als zzp'er, dan zijn je Roamler Pro-inkomsten je volledige winst en draag je daar inkomstenbelasting over af. Het bedrag dat je dus als Roamler Pro in eerste instantie uitgekeerd krijgt, is niet volledig voor jou, omdat je uiteindelijk nog belasting afdraagt. Hoe dat precies zit, kun je hier teruglezen.

Als ik terugdenk aan mijn studententijd, dan zou Roamler Pro echt iets voor mij zijn geweest. Als student was ik al zzp'er vanwege mijn blog en had ik de opdrachten via Roamler Pro er prima naast kunnen doen, bijvoorbeeld in plaats van mijn baantje in de horeca of in een verzorgingstehuis. 
Onder de streep - dus ook na het doen van je belastingaangifte - houd je met Roamler Pro een heel mooi bedrag over, dat vaak een stuk hoger ligt dan het bedrag dat je zou verdienen met een bijbaan in loondienst.

Ook starten als Roamler Pro? Doe de speciale The Budget Life-opdracht en win!

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over Roamler Pro, ben je al zzp'er of wil je wel zzp'er worden en lijkt het je superleuk om ook met Merchandising & Sales-taken aan de slag te gaan? 

Dan heb ik een leuke extra voor je. Als je bij binnenkomst in Roamler Pro de invitecode "ProTheBudgetLife" gebruikt, krijg je een extra opdracht te zien waarmee je kans maakt op:

  • 3x bol.com cadeaukaarten t.w.v. €10
  • 2x shoptegoed t.w.v. €15 bij een supermarkt naar keuze
De opdracht heet "The Budget Life + Roamler Giveaway". Mocht je aan de slag gaan met de opdracht, succes! Je krijgt vanzelf bericht van Roamler als je de gelukkige winnaar bent van één van de prijzen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Roamler.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten