Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in juni? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in juni?Er is weer een maand voorbij, tijd om een kijkje te nemen in mijn uitgaven van de maand juni. Juni stond in het teken van uitzoeken en besparen. Zoals je afgelopen week al op mijn blog kon lezen, had ik een heuse 'bespaar-to-do-list' opgesteld met zaken die ik wilde uitzoeken om te besparen op mijn vaste lasten, boodschappen en andere uitgavencategorieën. In één middag voerde ik de acties uit en bespaarde ik per direct honderden euro's op jaarbasis!

Daarmee gaan bepaalde uitgaven de komende maanden wat omlaag, ideaal! Ben je benieuwd wat ik heb uitgegeven in de maand juni? Ik vertel het je in deze nieuwe Last Month's Budget.

Vaste lasten & Rekeningen: €1.180,88

Doordat ik afgelopen maand de tijd nam om mijn uitgaven weer eens onder de loep te nemen, kon ik uiteindelijk besparen op drie uitgavencategorieën:

 1. Mijn telefoonabonnement. Door over te stappen van Tele2 naar Ben ga ik nu €15,50 per maand betalen in plaats van €20,60. Mijn abonnement betaal ik van mijn zakelijke rekening, dus die zie je in dit overzicht niet terugkomen.
 2. Mijn Internet & TV-abonnement. Ik gebruik al jaren internet en televisie van Ziggo. Elk jaar bel ik met de vraag of ik gebruik kan maken van een leuke aanbieding en dat is tot nu toe elk jaar gelukt. Ook dit jaar weer: vanaf 1 augustus ga ik drie maanden lang €39,95 betalen in plaats van €54,-. Toch weer mooi meegenomen!
 3. Mijn bankpakket. Ik bleek al jaren te betalen voor een creditcard die ik nooit meer gebruik. Ik stapte over naar een ander pakket bij de Rabobank en bespaar daarmee op jaarbasis toch weer zo'n €15,-. Het nieuwe pakket gaat vanaf juli in.
Ook ontdekte ik dat ik flink kan besparen als ik overstap op een andere energieleverancier. Ik heb daar bewust nog even mee gewacht tot juli, omdat vanaf 1 juli veel energietarieven nog meer omlaag gaan. Deze maand ga ik me dan ook oriënteren op het oversluiten van mijn energie op een andere leverancier.  Al met al waren mijn uitgaven voor mijn vaste lasten in de maand juli als volgt:

 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €62,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €54,00
 • Autoverzekering: €42,86
 • Wegenbelasting: €20,00
 • Gemeentelijke belastingen: €43,71
 • Goede doelen: €74,00
 • Zorgverzekering: €87,00
 • Reisverzekering: €4,45
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Rabobankkosten: €3,10
 • Schoonmaakster: €45,00

Boodschappen: €311,97

Dit is zonder twijfel het hoogste bedrag dat ik ooit in één maand heb uitgegeven aan boodschappen. Tja, dat krijg je als je je verjaardag zes keer viert ;-) Omdat een groot feest er dit jaar niet in zat, heb ik mijn verjaardag voor vrienden en familie over verschillende dagen verdeeld. Ook kwam het sociale leven weer wat meer op gang en bleven er regelmatig mensen eten. Laten we hopen dat het bedrag aan boodschappen in de maand juli weer wat 'normaler' is.

Buiten de deur: €172,90

Ik ben zo blij dat we ein-de-lijk weer leuke dingen buiten de deur kunnen doen! Vanaf 1 juni mochten we weer uit eten bij restaurants en daar profiteerde ik op mijn verjaardag (9 juni) dan ook direct van. Ik nam mijn ouders en zusje mee uit eten bij TapAsia in Ede, een Aziatisch tapasrestaurant waar mijn zusje en ik in onze tienerjaren allebei jarenlang hebben gewerkt. Verder gaf ik deze maand geld uit aan een paar borrels buiten de deur, maar voor de rest viel het heel erg mee!

Interieur: €47,06

Ik ben nog steeds bezig met mijn keukenmake-over. Afgelopen maand bestelde ik 20 nieuwe handgreepjes voor mijn keukenkastjes (via AliExpress, fijne budgettip!)

Verzorging: €49,59

Veel goede aanbiedingen bij Kruidvat afgelopen maand! Ik kocht wel zes setjes kunstnagels (1+1 gratis) en een voorraad van mijn favoriete shampoo en conditioner. 

Kleding: €138,93

Ik plaatste een grote bestelling bij Zalando waar ik uiteindelijk twee playsuits, een hemdje en een maxi-jurk van besloot te houden. Verder kocht ik bij Kruidvat handige 'body control pants' van Anni Rolfi die ik heel fijn vind om onder een jurkje of rokje te dragen.

Cadeaus: €16,77

Ik nam bloemen mee als cadeautje voor mijn zusje en voor vrienden die onlangs zijn verhuisd. Ook was het natuurlijk vaderdag en gaf ik mijn vader een prachtige gieter voor zijn plantjes.

Vervoer & Parkeren: €50,61

Ik moest ook even twee keer met m'n ogen knipperen, maar blijkbaar heb ik in de hele maand juni maar één keer getankt. Ik heb ook geen lange afstanden afgelegd, maar alleen van huis naar kantoor in Ede gereden en dat kost inderdaad ongeveer één volle tank per maand. Ideaal!

Klussen/huishoudelijk: €37,98

Het was weer zover: alle afvoeren van mijn huis zaten verstopt. Vorig jaar was dat ook al zo en liet ik een loodgieter langskomen. Dan ben je dus zo €200,- lichter. Dit jaar besloot ik het eerst zelf eens (oké, met hulp van mijn vader) te proberen met een waterstofzuiger die ik voor €28,- huurde bij GAMMA. Binnen een klein uurtje waren alle afvoeren ontstopt en was ik dus een stuk goedkoper uit dan het inhuren van een loodgieter. Ideaal! Verder kocht ik nog wat opbergbakjes en vuilniszakken bij de Action die ook in deze categorie vallen.

Sport: €44,-

Yes, de categorie 'sport' is terug in dit maandoverzicht, want sporten mag eindelijk weer! Begin dit jaar startte ik met een heuse borstcrawlcursus waarbij je de techniek van de borstcrawl leert en sneller en effectiever leert zwemmen. Door de coronacrisis werd de cursus vroegtijdig afgebroken, maar startte deze begin juni weer. Ook begon ik toen weer met trainen en zwem ik nu zo'n twee tot drie keer per week. Heerlijk vind ik het! Ik schafte een nieuwe tienbanenkaart aan voor €44,- dus ik kan weer een maandje vooruit.

Vakantie: €252,99

En nog een categorie waar ik heel blij van word dat deze er weer tussenstaat: vakantie! In de zomervakantie ga ik een lang weekend weg met vriendinnen in een mooie chalet in Doorn en ga ik in augustus drie dagen naar een leuke Airbnb in de buurt van Nijmegen met vriendinnetje en mede-ondernemer Annemijn om een paar dagen te werken aan onze bedrijven. Heel veel zin in!

Sharepeople: €25,-

Ook deed ik deze maand weer een donatie van €25,- aan Sharepeople, het collectief waar ik als ondernemer lid van ben. Eens in de zoveel tijd moet ik een donatie doen (vaak één keer per twee maanden) wanneer iemand binnen het collectief ziek/arbeidsongeschikt is. Als ik arbeidsongeschikt zou raken, krijg ik ook vanuit Sharepeople een 'uitkering'. 

Totale uitgaven in mei: €2.333,59

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

7 opmerkingen:

 1. Ik lees nu toch al aardig wat maanden je maandupdates maar vind het toch altijd knap hoe je alles zo secuur bij houdt. Ik weet dat ik een lichte OCD heb met mijn verslagen, maar doe toch stiekem wel een hoop gewoon in categorieën stoppen zonder te specificeren wat het dan was :) Impressive dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe doe je dat met Ziggo als ik vragen mag ? Ik probeer ook wel eens te vragen naar een een aanbieding maar zonder succes tnt. Keurig budget heb je trouwens. Zo kun je geld overhouden om te investeren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bel altijd met de mededeling dat ik erover denk om over te stappen naar een andere provider omdat het daar goedkoper is, maar dat ik het liefst bij Ziggo wil blijven. En dan vraag ik of er wellicht een aanbieding is. Dat is tot nu toe altijd nog gelukt! Alleen telefonisch werkt het dus, voor zover ik weet...

   Verwijderen
 3. Goed bezig altijd leuk om te lezen. Ik ben wel benieuwd of je nu nog een vaste baan hebt naast je blog en onderneming(en).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik heb geen baan in loondienst meer. Ik werk nu full time voor mezelf als online marketeer en blogger en daarmee verdien ik een heel goed maandsalaris. Dus werken in loondienst is niet meer nodig! Liefs, Nicole

   Verwijderen
 4. Wat een slim idee om de Ziggo op te bellen voor een toffe aanbieding. Ik zit zelf bij Caiway, misschien ook een idee voor mij om dat eens te proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit blijft zo interessant! Vooral die 'tussendoor' tips, zoals het opbellen en vragen naar een aanbieding. Nee heb je, ja kun je krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen