Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in mei? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: Wat heb ik uitgegeven in mei?Waar ik vorig jaar vrijwel geen enkele maand minder dan €2.000 uitgaf, begint het nu langzaamaan een trend te worden dat ik maandelijks regelmatig minder dan €1.800 uitgeef. Wat dan precies die €200 verschil maakt? Juist; alle diners, borrels, koffietjes en andere leuke dingen buiten de deur. Mei was denk ik dan ook de laatste maand dat mijn uitgaven voor mijn doen zo laag waren, want gisteren - de eerste dag waarop we weer op het terras mochten zitten - heb ik daar direct van geprofiteerd!

Al mijn uitgaven van de maand mei, opgedeeld in verschillende categorieën, deel ik vandaag weer met je in de maandelijkse rubriek Last Month's Budget.

Vaste lasten & Rekeningen: €1.221,33

Ik had een aantal financiële zaken op mijn to-do-list staan: checken of ik mijn inboedelverzekering ergens goedkoper kon afsluiten en om mijn creditcard opzeggen. Je raadt het al: daar is niets van terecht gekomen. Dan wordt juni wat mij betreft dé maand om mijn vaste lasten weer eens kritisch te bekijken. Deze maand bel ik ook weer met Ziggo. Ik gebruik al een aantal jaar internet en televisie van Ziggo en begon ooit met een hele fijne aanbieding, waarbij ik de eerste negen maanden korting kreeg. De laatste drie maanden betaalde ik het volledige tarief.

Als ik na die tijd nooit meer contact had opgenomen met Ziggo, dan was ik dit tarief blijven betalen. Maar wat ik dus structureel elk jaar rond deze tijd doe, is Ziggo opbellen met de mededeling dat ik erover denk mijn abonnement stop te zetten, tenzij ze weer een leuke aanbieding hebben. En ja hoor, dat hebben ze eigenlijk altijd wel.

Vorig jaar kreeg ik bijvoorbeeld met één simpel telefoontje direct zes maanden korting en betaalde ik alleen de resterende zes maanden het volledige tarief. Ik ben benieuwd of me dat dit jaar ook weer gaat lukken!

Verder sloot ik deze maand een tijdschriftenabonnement af op Vriendin. Er was nu een hele goede deal waarbij ik 22 nummers voor €29,95 krijg.

 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €66,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €52,00
 • Autoverzekering: €42,86
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €43,71
 • Goede doelen: €88,50
 • Zorgverzekering: €87,00
 • Reisverzekering: €4,45
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Tijdschriftenabonnement: €29,95
 • Rabobankkosten: €3,10
 • Schoonmaakster: €40,00

Boodschappen: €190,86

Mijn streefbedrag van €150,- aan maandelijkse boodschappen, haal ik in deze coronacrisis dan weer niet. Ik ben natuurlijk veel meer thuis en als we niet lekker uit eten kunnen, tja, dan kook ik maar éxtra lekker. Zo heb ik er een ritueel van gemaakt om elke zondagochtend een uitgebreid ontbijtje klaar te maken en heb ik twee nieuwe kookboeken gekocht waar ik al heel veel lekkere recepten uit heb gemaakt.

Buiten de deur: €43,00

En dit is dus die categorie waar ik normaal elke maand met gemak €200,- aan besteed. De afgelopen maanden is dat wel anders! Het enige dat ik uitgaf aan deze categorie waren afhaalbestellingen (bijvoorbeeld bij de snackbar) en koffie met wat lekkers tijdens een dagje shoppen in Leeuwarden met mijn zusje.

Interieur: €54,30

Ook deze maand shopte ik nog een aantal items om mijn interieur gezellig te maken. Ik kocht een aantal keer een bos pioenrozen (mijn favoriete bloemen!), shopte wat geurkaarsen bij IKEA en kocht twee reisboeken over Rome en Barcelona die ik voor het gemak ook maar in deze categorie meerekende. Ze staan immers in mijn interieur 😉

Verzorging: €32,89

Ik kocht mijn favoriete shampoo in de aanbieding bij Kruidvat (1+1 gratis). Ook ging ik ein-de-lijk weer naar de kapper, wat echt hoognodig was. Een vriendin knipt me normaal elke drie maanden, maar nu was het al bijna zes maanden geleden dat ik voor het laatst was geweest.

Kleding: €113,75

Met mijn ouders en zusje was ik een lang weekend weg in Sneek. Op maandag gingen mijn zusje en ik een dagje shoppen in Leeuwarden. Dat was - ondanks de coronamaatregelen - goed te doen, bovendien was het ook lekker rustig op maandagmiddag, waardoor we op ons gemakje konden winkelen. Ik kocht een crèmekleurig jasje, een leren jasje, panty's en twee nieuwe broeken bij ZARA. Mijn garderobe is weer aangevuld met handige items voor de lente/zomer!

Cadeaus: €27,99

Ik kocht een cadeau voor een vriend die jarig was, deed mee aan een cadeautje voor twee "collega's" (die bij dezelfde coworkingspace werken als ik) en kocht een cadeautje voor een tante.

Vervoer & Parkeren: €109,07

Ook de benzine- en parkeerkosten blijven lekker laag als je niet zoveel meer buiten de deur komt. Wel ga ik elke dag weer naar kantoor in Ede, maar hoef ik elke maand maar twee of drie keer te tanken. 

Klussen/huishoudelijk: €3,48

Ik kocht een rolmaat en opbergbakjes.

Overig: €19,99

En dan nog de categorie overig, waarin ik een nieuwe uitbreiding van de Sims 4 kocht, haha. Je moet toch wat om jezelf te vermaken tijdens deze coronacris?! 😅

Totale uitgaven in mei: €1.771,23

In mei gaf ik dus nóg minder uit dan in april.  Afgelopen maand kon ik dan ook flink wat geld storten op de aparte spaarrekeningen voor mijn spaardoelen en heb ik weer een mooi bedrag kunnen beleggen. Daarover lees je later deze week meer op mijn blog in een nieuwe beleggingsupdate.

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Volg mij op Pinterest en/of pin dit artikel via Pinterest:


Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen: