Alles over de iPhone SE: de goedkoopste iPhone - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Alles over de iPhone SE: de goedkoopste iPhoneiPhones heb ik jarenlang gehad. En dat niet voor niets: ik ben een groot Apple-fan. Maar helaas hield de prijs me na een tijdje toch tegen. Ik ben nogal onhandig en mijn eerdere iPhones konden niet altijd tegen een stootje. Niet handig als je veel geld voor een telefoon betaalt! Gelukkig is er goed nieuws: iPhone heeft een nieuw budgetmodel dat heel betaalbaar is. De iPhone SE! Daar wilde ik wel meer over weten.

Een betaalbare iPhone

Zelf heb ik alweer een paar jaar een Android-telefoon. Met pijn in het hart ben ik overgestapt toen iPhones steeds duurder werden. Ik blijf alles van Apple geweldig vinden. Het systeem, de goede camera… Maar ja, de prijs hield me lange tijd tegen. Ik werd dan ook nogal enthousiast toen ik ontdekte dat er een iPhone is uitgebracht die wél heel betaalbaar is.

De iPhone SE; misschien komt de naam je wel bekend voor. Vier jaar geleden werd namelijk de eerste iPhone SE gelanceerd. Nu is er dus een verbeterde nieuwe versie van dat toestel: de iPhone SE 2020. Dit model is net als zijn voorganger lekker betaalbaar. Maar mét de goede iPhone-kwaliteit en veel nieuwe snufjes!

Los kost de telefoon net iets minder dan €500. Een stuk voordeliger dus dan de nieuwste iPhone 11, die bijna het dubbele (!) kost. Natuurlijk kun je hem ook met een abonnement aanschaffen voor een fijn prijsje. Zo kun je de iPhone SE 2020 bij T-Mobile kopen inclusief een (Sim Only) abonnement dat bij jouw verbruik past.

De specificaties van de iPhone SE

Deze betaalbare smartphone heeft qua model wel wat weg van de iPhone 8. De nieuwste iPhones zijn vaak vrij groot. Maar daar is deze iPhone SE een uitzondering op: de iPhone SE past dankzij het compacte formaat een stuk makkelijker in je broekzak. En dat vind ik stiekem wel heel fijn! Het scherm is even groot als dat van de iPhone 8 (4.7 inch). Ook heeft het toestel dezelfde homeknop met daarin een vingerafdrukscanner verwerkt.

Verder heeft de telefoon de volgende specificaties:

 • 4.7 inch scherm (1334 x 750 pixels)
 • A13 chip: niet alleen exact dezelfde chip als de iPhone 11, maar ook nog eens de snelste smartphone chip ooit. Daarmee is dit echt de kracht van de iPhone SE, zeker voor het aankoopbedrag.
 • 3 GB werkgeheugen
 • Accu: 1.821 mAh
 • Opslag: 64, 128 of 256 GB 
 • Gewicht: 148 gram
Verder kun je de telefoon, net als andere nieuwe iPhones, zowel met een adapter als draadloos opladen. Superhandig!

Hoe zit het met de camera?

En hoe is de camera van dit toestel? Dat is voor mij namelijk één van de belangrijkste redenen waarom ik gek ben op iPhone. Die lijkt prima te zijn. De iPhone SE 2020 heeft één 12MP-camera op de achterkant die verschillende opties biedt. Zo kun je met de camera een bokeh-effect creëren, waarbij de voorgrond scherp en de achtergrond wazig is. Tof! De camera aan de voorkant is 7 MP.

Maar oké, de iPhone SE is natuurlijk niet zonder reden veel goedkoper dan de iPhone 11. Een paar kenmerken van de nieuwste iPhones ontbreken. Zo heeft de telefoon geen groothoeklens en geen optische zoom. Jammer! Maar goed, je kunt niet alles hebben. En als ik de eerste reviews mag geloven (bijvoorbeeld deze op NU.nl), is de camera van deze iPhone nog steeds top.

De goedkoopste iPhone, is het wat voor mij?

Als liefhebber van Apple-producten én van besparen, klinkt deze nieuwe iPhone me als muziek in de oren. Een fijne camera, het handige Apple-systeem en mooie specificaties, maar dan een stuk vriendelijker geprijsd dan andere iPhones. Yup, ik ben enthousiast!

Toch jammer dat nergens te lezen is of deze telefoon goed tegen een stootje kan. Dan weet ik zeker dat hij niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens Nicole-proof is 😊

P.S. Benieuwd welke apps ik absoluut ook op een nieuwe telefoon zou zetten? Daar vertel ik je in dit artikel alles over.

Ben jij team iPhone of team Android?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met T-Mobile.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Ik heb een Ipad en een smartphone van Samsung 😳😳

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een MacBook en als deze kapot is, wil ik zeker weer een nieuwe. Een iPhone lijkt me heel fijn, maar heb ik nog nooit gehad (vanwege de prijs).

  BeantwoordenVerwijderen