Sparen voor de spaarrente: heeft het nog zin? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Sparen voor de spaarrente: heeft het nog zin?Herinner je je nog dat je als kind voor het eerst een spaarrekening afsloot? Je kreeg er een leuke knuffel bij cadeau en ontving elk jaar een flink bedrag aan rente. Soms wel een paar procent. Hoe anders is dat nu met rentes van net boven de 0%. Heeft sparen dan nog wel zin? Waar krijg je de hoogste spaarrente? En welke opties zijn er naast een spaarrekening?

Waarom krijg je spaarrente?

Als je je spaargeld op een rekening stort, krijg je daar rente over. Die rente is eigenlijk een beloning van de bank, omdat je ervoor kiest je spaargeld bij die bank te parkeren.

Het zit zo: met een spaarrekening leen je je geld uit aan de bank. Klinkt gek, maar je merkt hier zelf niets van. De bank kan het totaal van alle spaarrekeningen weer uitlenen aan klanten, bijvoorbeeld in de vorm van een hypotheek. En dan tegen een hogere rente dan wat jij aan spaarrente ontvangt! Daarom willen banken het aantrekkelijk maken om je geld bij hun te storten. Dat is waar spaarrente voor bedoeld is.

Design en lifestyleDesign en lifestyle
Design en lifestyle

Waarom is de spaarrente zo laag?

Allemaal leuk en aardig, die spaarrente als beloning. Maar de spaarrente is op dit moment niet bepaald hoog. Bij veel banken is de rente in mei 2020 rond de 0,01%. Je krijgt dus maar € 0,10 als je 1 jaar lang € 1.000 op je spaarrekening hebt staan. Niet bepaald genoeg om je droomvakantie mee te kunnen betalen, dus!

Dat de rente zo laag is, komt door de Europese Centrale Bank (ECB). Het kost banken tegenwoordig geld om het spaargeld van hun klanten bij de ECB te parkeren. Op die manier wil de ECB banken stimuleren om geld uit te lenen. En wil ze particulieren stimuleren om geld uit te geven. Dat is namelijk goed voor de economie. Gevolg is wel dat het voor banken minder aantrekkelijk is om het spaargeld van hun klanten bij de ECB te stallen. Daarom zijn banken niet meer bereid hoge spaarrentes te betalen. Jammer maar helaas!

Waar vind je de hoogste spaarrente?

Een laag bedrag of niet, je krijgt voor je spaargeld wel nog steeds een bedrag aan rente. Hoeveel dat is, verschilt per bank. Soms zijn de verschillen best wel groot, dus een vergelijking van banken kan zeker geen kwaad.

Als je wilt weten waar je het beste jouw spaargeld kunt storten, is Geld.nl een handige vergelijkingssite. Daar kun je terugvinden waar je op dit moment de hoogste spaarrente krijgt. Bovenaan de pagina staat steeds de bank die de hoogste spaarrente biedt.

Alternatieven voor meer rendement

Ondanks de lage rente is het natuurlijk altijd handig om een spaarpotje te hebben. Al is het maar voor het geval je auto het plotseling begeeft. Maar als je op zoek bent naar opties om meer rendement uit je geld te halen, dan zijn er wellicht slimmere alternatieven dan sparen.

Een paar voorbeelden:

 • Beleggen! Het is misschien wel dé manier om flink wat te verdienen met je spaargeld. Tenminste, als je het slim aanpakt natuurlijk, want beleggen brengt risico's met zich mee. Ik ben er zelf mee begonnen. En met succes! In de eerste maand haalde ik al een rendement van ruim 7%. Op mijn blog kun je meer lezen over (beginnen met) beleggen.
 • Spaardeposito. Dit is een goed alternatief voor een 'normale' spaarrekening. Je spaargeld staat een tijdje vast, waardoor je er een iets hogere rente over krijgt dan bij een spaarrekening.
 • Vervroegd je hypotheek aflossen. Dat kan je op termijn een mooi bedrag aan rente schelen. Let wel op dat je niet onbeperkt extra mag aflossen. Je hypotheekverstrekker kan je daar meer over vertellen.
 • Zonnepanelen. Ook een goed idee! Als je je eigen energie opwekt, kan dat je namelijk een flinke besparing op je energierekening opleveren. In dit artikel vertel ik je er meer over.
Wat doe jij met je spaargeld?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Geld.nl

Pin dit artikel op Pinterest:


Koken

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

5 opmerkingen:

 1. De rente is inderdaad belachelijk laag, plus als je ziet wat je over je spaarrekening moet afdragen heb je er helemaal niets meer aan. Beleggen is inderdaad een goed idee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kom woorden tekort voor de geweldige winst die je me hielp verdienen in slechts een week met binaire optiestrategie. Het spijt me zo dat ik in het begin twijfelde, ik heb $ 200 geïnvesteerd en $ 2.500 verdiend in slechts één week, en bleef meer investeren, vandaag ben ik financieel succesvol, kunt u contact met hem opnemen via e-mail: carlose78910@gmail.com
  Via whatsapp: (+12166263236)
  Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Dame & Heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn firma. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur ons een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het verbeteren van uw financiële doelstellingen op korte en lange termijn. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibel rentepercentage van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop een kans niet mis door gebrek aan geld. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem18.1.21

  Heeft u een dringende lening nodig om uw financiële probleem op te lossen en ook om uw bedrijf op te starten of uw zakelijke faciliteiten uit te breiden? een lening om uw rekeningen te betalen? zo ja, neem dan contact met ons op via e-mail: lapofunding960@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem18.1.21

  Heeft u een dringende lening nodig om uw financiële probleem op te lossen en ook om uw bedrijf op te starten of uw zakelijke faciliteiten uit te breiden? een lening om uw rekeningen te betalen? zo ja, neem dan contact met ons op via e-mail: lapofunding960@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen