Mijn reisplannen na de coronacrisis - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn reisplannen na de coronacrisisReizen: tot begin dit jaar was het de normaalste zaak van de wereld en kon je bij wijze van vandaag nog op een vliegtuig stappen naar elke gewenste bestemming. In maart gooide het coronavirus roet in het eten van alle reislustige mensen. Ook ik had al een vakantie gepland staan naar Turkije die helaas niet doorging. En daarnaast had ik al een aantal onofficiële reisplannen, die ik maar even on hold heb gezet, totdat er meer duidelijk was over de mogelijkheden van vliegreizen.

Of we dit jaar nog 'normaal' een vliegvakantie kunnen boeken, dat blijft denk ik nog steeds even de vraag. Maar zodra het allemaal weer mag en kan dan zijn er drie bestemmingen die hoog op mijn wishlist staan: Bali (Indonesië), Thailand en Barcelona. Ik vertel je er alles over in dit artikel!

Bali, Indonesië

Helemaal bovenaan mijn reis wishlist staat Bali. Dit eiland trekt me al jaren en ik heb het er met mijn zusje regelmatig over gehad om naar Bali te reizen. Zon, witte stranden, mooie hotels, prachtige natuur en cultuur... voor zover ik weet heeft Bali het allemaal. Toch is een tripje naar Bali er de afgelopen jaren nooit van gekomen.

Maar zeker nu ik sinds januari zelfstandig ondernemer ben, wordt mijn nieuwsgierigheid naar Bali steeds groter. Het eiland is namelijk perfect geschikt voor zogenaamde digital nomads die werken combineren met vakantie. In diverse stadjes vind je zelfs heuse coworking spaces waar je een werkplekje kunt huren, andere zelfstandig ondernemers kunt ontmoeten en kunt deelnemen aan events die daar worden georganiseerd. Hoe tof om op deze manier in contact te komen met ondernemers van over de hele wereld én te genieten van al het moois dat Bali te bieden heeft?!
De afgelopen tijd ben ik me dan ook steeds meer aan het verdiepen in de mogelijkheden om een tijdje vanaf Bali te werken en volg ik blogs van mensen die ook een tijdje op Bali werkten (waaronder Jody & Sander van de blog The Dutch Nomads, aanrader!)

Wat moet ik regelen voor mijn reis naar Bali?

Dat ik naar Bali wil, staat vast, maar wanneer... dat is natuurlijk nog even de vraag. Ik ontdekte bijvoorbeeld dat het van november t/m maart regenseizoen is. De temperaturen zijn dan nog steeds hoog, maar de kans is groot dat er elke dag wel een bui valt. En tja, áls ik dan ga werken op Bali, dan doe ik dat het liefst in het zonnetje.
Vanaf april zou ik dus op z'n vroegst naar Bali kunnen gaan. Dat betekent dat ik nog alle tijd heb om te verdiepen in alles wat ik moet regelen, waaronder een visum voor Indonesië aanvragen.

Visum voor Indonesië

Mijn plan is om minimaal 4 weken in Bali te blijven. Als je langer dan 30 dagen in Indonesië blijft, moet je een visum aanvragen. Gelukkig kan dat super eenvoudig online en zijn de kosten goed te overzien: je betaalt namelijk €89,95 om langer dan 30 dagen in Indonesië te verblijven. Dat valt wat mij betreft hartstikke mee! Met dit visum mag je 60 dagen in Indonesië blijven.

Om in aanmerking te komen voor een visum, moet je de volgende documenten voor Indonesië aanleveren:

 • Kopie van paspoort
 • Pasfoto
 • Kopie van de vluchtbevestiging naar Indonesië (heen- en terugreis)
 • Het ambassadeformulier ingevuld en geprint
 • Een opdrachtbevestiging die je moet ondertekenen
Qua formele dingen valt het verder mee wat je hoeft te regelen voor een reis naar Indonesië. Als ik langer dan vier weken op het eiland wil verblijven, moet ik een poliovaccinatie hebben, voor de rest zijn er geen vaccinaties verplicht.
Voor mijn verjaardag heb ik het boek We Like Bali gevraagd, dat volgens vriendinnetje Rianne een absolute aanrader is. Ik ga dat boek lekker lezen, genieten van de voorpret en alvast leuke accommodaties op Bali opzoeken.

Thailand

Naar Bali ga ik dus niet eerder dan volgend jaar maart/april. Maar goed, als we voor die tijd wel weer kunnen reizen, dan wil ik alvast proeven van het digital nomad leven. Een andere toffe bestemming die je qua klimaat en weersomstandigheden wél goed kunt bezoeken aan het einde van het jaar, is Thailand.
Plekken zoals Chiang Mai en Koh Phangan lijken me prachtig! Ook voor deze bestemming ben ik bezig om wat zaken uit te zoeken zoals coworking spaces en visa, maar ben ik me vooral ook aan het inlezen in het land en de cultuur. En ik word steeds enthousiaster! Als het dit jaar dus weer kan, dan lijkt het me geweldig om een week of twee in Thailand te vertoeven.

Citytrip naar Barcelona

Ook dit tripje staat ook al tijden op mijn wishlist en misschien is dit nog wel de meest haalbare reis van deze drie. Spanje wil eind juni de grenzen weer openen voor buitenlandse toeristen, dus wie weet zit een citytripje naar Barcelona er in september of oktober wel in!
Blogger Dionne heeft vorig jaar drie maanden in Barcelona gewoond en gewerkt en ook van haar verhalen en artikelen hierover word ik erg enthousiast. Bovendien lijkt Barcelona me gewoon een enorm mooie stad waar je kunt genieten van zowel het 'stadsleven' als het strand.

Na het schrijven van dit artikel ben ik nóg enthousiaster over mijn reisplannen dit jaar en volgend jaar. De hoogste tijd om alle formele dingen zoals een visum uit te gaan zoeken en mijn reisplannen naar Indonesië, Thailand en Barcelona concreet te maken! Enneh, als je leuke tips hebt voor één van deze bestemmingen, let me know!

Naar welk land ga jij als eerste reizen zodra je weer normaal kunt reizen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Visumbuitenland.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Leuk om je reisplannen te lezen! Spanje is voor nu idd de meest haalbare. De rest komt ook vanzelf wel weer. Klein detail; Spanje opent de grenzen pas in juli voor buitenlandse toeristen. Niet eind juni. Een datum (in juli) staat nog niet vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Victoria16.6.20

  Bali staat hier ook nog op het lijstje, superleuk om daar een combi werk/vakantie trip van te maken, en dus langer daar te verblijven!

  Ik zou afgelopen April naar Florida gaan, maar dat is helaas natuurlijk niet doorgegaan.
  Ik heb mijn hoop dan ook gevestigd dat dit nu volgend jaar April wordt, maar dan wel mits de omstandigheden een beetje normaal zijn daar.

  Hoewel mijn zus in de luchtvaart werkt en ik dus voor haar hoop dat alles snel weer aantrekt ben ik momenteel nog helemaal niet bezig met reizen, mij nog even niet gezien.
  Vooral nu er ook gisteren terecht is aangegeven dat er bij een eventuele nieuwe oplaaiing er geen repatriëring zal gaan plaatsvinden vanuit de Nederlandse overheid.

  Ik zou in augustus mijn familie in Engeland weer opzoeken, maar ook daarvoor is gister aangegeven dat het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk de hele zomer code oranje zal behouden. Dus dat zal er ook niet in zitten.

  Vind het lastig, en vooral jammer, maar goed, iedereen zit in dezelfde situatie.

  BeantwoordenVerwijderen