Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in februari? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in februari?Een nieuwe maand, betekent een nieuwe Last Month's Budget! Al ruim drie jaar deel ik elke maand op mijn blog mijn maandelijkse uitgaven en splits ik deze op in verschillende uitgavencategorieën.

Deze maand had ik één uitgavencategorie die je de afgelopen drie jaar nog niet eerder voorbij hebt zien komen op The Budget Life, namelijk 'boetes'... Ik werd een paar keer geflitst omdat ik te snel reed (drie keer op dezelfde plek in minder dan een week tijd) en kreeg daarvoor een aantal dikke boetes. Wat een pech! Of nouja, 'pech', het is natuurlijk mijn eigen schuld dat ik te hard heb gereden, dus dat was wel weer even een flinke les afgelopen maand.

Ik noem de boetes niet in mijn maandoverzicht, maar dan weet je in ieder geval dat mijn uitgaven afgelopen maand door de boetes in feite hoger waren dan het bedrag dat je hier ziet.

Vaste lasten & Rekeningen: €1.206,20

Als het de komende weken en in het najaar van 2020 zulk zacht weer blijft, dan denk ik dat mijn gasrekening dit jaar nóg lager uitvalt dan afgelopen jaar. Ik betaal nu €89 per maand voor gas en elektriciteit, maar ik heb de afgelopen weken zo weinig gestookt, dat ik nu al verwacht dat ik aan het einde van het jaar geld terug ga krijgen.

Deze maand doe ik ook inkomstenbelastingaangifte over 2019. Ik moet in principe een paar duizend euro belasting afdragen over de inkomsten van mijn onderneming, maar ik krijg ook een gedeelte van de rente terug die ik betaal over mijn hypotheek. Ik weet daarom niet precies hoeveel ik nu nog moet betalen, hopelijk is dat ook een leuke financiële meevaller!

Verder - op de boetes na - geen bijzondere uitgaven in de categorie 'Vaste lasten & rekeningen' deze maand.

 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €155,00
 • Gas, water en licht: €99,55
 • TV & internet: €52,00
 • Autoverzekering: €43,10
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €36,61
 • Goede doelen: €83,00
 • Zorgverzekering & Reisverzekering: €91,45
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,95
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50
 • Rabobankkosten: €2,90
 • Schoonmaakster: €40,00

Boodschappen: €224,56

Waar het in februari mis is gegaan in de categorie 'Boodschappen', dat heb ik nog niet echt kunnen achterhalen. Voor het eerst sinds misschien wel een jaar heb ik meer dan €200 uitgegeven aan boodschappen. Het feit dat ik tegenwoordig op werkdagen ook mijn eigen lunch moest betalen (toen ik nog in loondienst was, hoefde dat niet), zal één van de redenen zijn, net als het feit dat er afgelopen maand regelmatig mensen kwamen om te eten.

Al met al een dure maand dus, qua boodschappen, zeker als je bedenkt dat februari een korte maand was. Dit is weer iets om in de maand maart wat meer op te gaan letten!

Leuke dingen doen: €211,88

Februari stond in het teken van heel veel leuke dingen doen. Uit eten, lunchen en koffietjes buiten de deur... ik heb in februari zeg maar écht van het leven genoten ;-)

Leuke dingen (spullen): €63,60

In deze categorie geef ik dan weer heel weinig geld uit. Maar goed ook, want dat betekent dat ik mijn geld voornamelijk besteed aan ervaringen en niet aan spullen. Wat ik in februari kocht in deze categorie? Een aantal zwemspullen die ik gebruik voor de borstcrawlcursus die ik volg (samen ongeveer €40), maar liefst 10 (!) boeken bij de kringloop en een bos tulpen op de markt.

Verzorging: €24,90

Een goedkope maand qua verzorging. Op paracetamol, scheermesjes en wat nieuwe make-upproducten na, kocht ik deze maand niets.

Cadeaus: €42,49

Ik deed mee aan een groepscadeau voor een housewarming, kocht een cadeau voor een vriend en een kleinigheidje voor mijn ouders.

Vervoer: €211,84

Qua benzine ben ik de komende maanden wel wat duurder uit dan vorig jaar. Voor mijn werk reis ik veel, waardoor ik tegenwoordig wel een keer of vier per maand tank (voorheen was dat één keer, haha!) Gelukkig kan ik een groot gedeelte van de kilometers zakelijk aftrekken.

Totale uitgaven in februari: €2.031,64

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 opmerkingen:

 1. Ten eerste: wat een prachtige foto van je zeg! En leuk dat je dit weer hebt gedeeld. Ik ben het nu ook aan het bijhouden (op mijn imac in het programma numbers). Nog een fijne week verder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooie foto! En wat leuk om je overzicht weer te zien! Ik wil het nu ook echt eens gaan bijhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk overzicht! En heerlijk, tien boeken. Welke titels heb je gescoord? :)

  BeantwoordenVerwijderen