Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in januari? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in januari?



Een nieuwe maand betekent een nieuwe Last Month's Budget: de maandelijkse rubriek waarin ik deel wat ik afgelopen maand heb uitgegeven, waar ik mijn geld aan uitgaf en hoe ik komende maand probeer meer te besparen.

Vaste lasten: €1.103,16

De gemeentelijke heffingen die ik vorige maand moest betalen, kan ik er deze maand weer direct aftrekken: want ik kreeg het volledige bedrag teruggestort. Foutje, bedankt :-)
Verder zien mijn vaste lasten er hetzelfde uit als vorige maand: ik betaal maandelijks hypotheek, gas, elektra, water, servicekosten, internet, verzekeringen, Netflix- en telefoonabonnement en geef geld aan goede doelen. Dat komt in totaal neer op ruim €1.100 per maand waarvan de helft naar mijn bruto hypotheek gaat.

Boodschappen: €182,16

Sinds een aantal weken heb ik een heuse 'voorraadkamer' in mijn huis. Als er iets is waar ik van kan genieten, dan is het wel het TLC-programma Extreme Couponing waarbij Amerikanen na wekenlang coupons sparen winkelkarren vol boodschappen vrijwel gratis mee naar huis kunnen nemen.
Oké, zulke extreme acties hebben we in Nederland niet, maar als je een beetje op de aanbiedingen let, kun je ook bij de Nederlandse supermarkten hele goede koopjes scoren.

Er was alleen één probleem: ik had in mijn vorige huis nooit de ruimte om een mega boodschappenvoorraad op te slaan. Daar is nu dus verandering in gekomen: de kleinste slaapkamer heb ik omgedoopt tot voorraadkamer met twee enorme stellingkasten die ik van top tot teen kan vullen met aanbiedingen. En daar heb ik de afgelopen maand al goed gebruik van gemaakt! Bij Hoogvliet kocht ik tijdens de 1+2 gratis actie op Robijn wasmiddel direct 9 flessen, ik kocht drie kratten Hertog Jan bier voor €8,99 per krat en tijdens de 2+3 gratis (say whaaat?!) actie op Pepsi, Fanta en 7UP kocht ik ook maar meteen 10 flessen frisdrank, want ja... ruimte genoeg!

Wat dat betreft vind ik de acties van Hoogvliet de laatste tijd echt enorm goed en snap ik bijna niet hoe het mogelijk is dat je meer dan 50% korting krijgt op je boodschappen. De Hamsterweken bij Albert Heijn zijn bij mij ook nog steeds favoriet, maar met deze bizarre acties wint Hoogvliet wat mij betreft wel echt.

Omdat ik ook nog mijn housewarming vierde afgelopen maand en ook nog een flinke voorraad aan aanbieding insloeg, had ik verwacht dat ik veel meer zou besteden aan boodschappen dan normaal. Maar dat flink mee: ik blijf netjes rond mijn doel van €180,- per maand.

Leuke dingen doen: €146,30

In januari ging ik een weekendje naar Parijs. Mijn zusje en ik maakten er - uiteraard ;-) - een budgettripje van. We verbleven in een Ibis Budget hotel, ik scoorde vrij goedkope tickets voor de Thalys en ook in Parijs zelf probeerden we het budget te houden. In Parijs zelf gaf ik nog geen €80,- uit aan eten en openbaar vervoer, in januari gaf ik verder nog +/- €60,- uit aan andere leuke dingen, vooral etentjes, een concert, koffies en lunch buiten de deur.

Auto & Parkeren: €47,43

Het enige dat ik uitgaf qua vervoer afgelopen maand was iets minder dan €50,- aan een volle tank!

Kleding: €125,95

Ik scoorde een ge-wel-di-ge winterjas van Scotch & Soda in de sale. Nieuwprijs? Bijna €200,- wat ik belachelijk veel geld voor een jas vind. Ik kocht 'm voor €85,- in de sale bij FanFan in Veenendaal: een super leuk boetiekje met merken zoals Object, Fabienne Chapot en dus Scotch & Soda.
Bij ZARA kocht ik een nieuwe zwarte broek en een hele toffe lange, zwarte jurk met col voor slechts €8 in de sale. Nu nog een gelegenheid waarop ik dit - voor mijn doen - best wel heftige kledingstuk aan kan doen.

Verzorging: €28,78

Bij Kruidvat scoorde ik een aantal fijne aanbiedingen: 2 Dove deodorants (1+1 gratis), 4 Elvive shampoo's (1+1 gratis) en mijn favoriete eyeliner van CATRICE (helaas niet in de aanbieding).

Spullen voor mijn huis: €484,71

Ik woon al ruim twee maanden in dit huis, maar ook in de januari gaf ik nog steeds best wat geld uit aan mijn huis. Ik kocht via Marktplaats een stoel voor mijn slaapkamer voor slechts een tientje, een loveseat bij IkWillemNu voor in de woonkamer, een nachtkastje en opbergdozen bij IKEA en loste bij mijn vader nog wat af voor de spullen die hij destijds kocht tijdens het klussen. Ik hoop dat het nu wel gedaan is met die spullen kopen voor het huis, haha!

Overig: €23,61

En dan heb je altijd nog een paar aankopen die niet in een bepaalde categorie vallen. Ik kocht een bos bloemen voor mezelf, 2 notitieboekjes in Parijs (tja, die kan ik echt nooit laten liggen), oorbellen en een heerlijke bubble bar van LUSH.

Totale uitgaven in januari: €2.142,10

Eindelijk weer een maand waarin mijn uitgaven relatief 'normaal' waren. Ik ben bang dat februari wel een stuk duurder wordt: mijn auto heeft een grote beurt gehad en ik hoop deze maand ook de vakantie met mijn zusje te boeken. Het wordt waarschijnlijk of Zakynthos of Macedonië: zolang de zon maar schijnt :-)

Wil je ook meer inzicht in je inkomsten en uitgaven? Download dan via dit artikel de gratis worksheet die ik heb gemaakt en zelf ook al jaren gebruik! 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 opmerkingen:

  1. Ik vind jouw overzicht voor uitgaves echt zo fijn overzichtelijk! Ik kan precies zien hoeveel ik uitgeef.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Netjes gedaan! Zeker die boodschappen met het inslaan erbij :) Wel heel luxe hoor, die voorraadkamer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat goed gedaan deze maand. Het lijkt me zo heerlijk om dat soort zieke aanbiedingen in te kunnen slaan. Ik baal echt dat er bij mij in de regio geen hoogvliet is.

    BeantwoordenVerwijderen